Τάση του καιρού για τις επόμενες 2 εβδομάδες σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της 27/4/2024. Θερμοκρασία σε μεγάλες διακυμάνσεις με την αστάθεια παρούσα τουλάχιστον τρεις φορές τις επόμενες δύο εβδομάδες.

ffffff

Τάση του καιρού για τις επόμενες 2 εβδομάδες σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της 27ης Απριλίου 2024.

30 Απριλίου και 1 Μαΐου.
80% πιθανότητα για σποραδικές βροχές και καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία την Θράκη το βόρειο Αιγαίο τις Σποράδες στην περιοχή της Εύβοιας στις 30 Απριλίου και ενδεχομένως σε ορεινά τμήματα της κεντρικής και βόρειας χώρας στις 1 Μαΐου. Θερμοκρασία στα ηπειρωτικά κατά μέσο όρο 25 με 28 βαθμούς κελσίου λίγο χαμηλότερη στη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο με τα περισσότερα φαινόμενα.
20% πιθανότητα για καλό καιρό στις 30 Απριλίου σε όλη τη χώρα ενώ πιθανότητα για λίγες μεμονωμένους μπόρες στο βόρειο Ιόνιο την Ηπειρο και τη Μακεδονία στις 1 Μαΐου, στην Κρήτη στις 30 Απριλιου και 1 Μαΐου. Θερμοκρασία στα δυτικά και βόρεια ως 26 με 28 βαθμούς κελσίου λιγο χαμηλότερη στα ανατολικά και βόρεια.
+++++++++++++++++

2 έως 4 Μαΐου.
26% πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες στη Μακεδονία και κυρίως στην Θράκη στις 2 και 3 Μαιου και τοπική αστάθεια μικρής εως μέτριας έντασης στο Ιόνιο και όλα τα ηπειρωτικά στις 4 Μαΐου. Θερμοκρασίες κατα μέσο όρο στα ανατολικά και νότια 29 με 31 βαθμούς κελσίου, λίγο χαμηλότερη στη βόρεια Ελλάδα και 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερης στα δυτικά τμήματα.
22% πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες μπόρες στα βουνά της βόρειας Ελλάδας στις 2 και 3 Μαΐου και έντονη αστάθεια στις 4 Μαΐου στην Ηπειρο τη Μακεδονία τη Θράκη και ενδεχομένως στο βόρειο Ιόνιο την δυτική Στερεά και τα ορεινά της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας. Θερμοκρασία κατά μέσο όρο στα ανατολικά και νότια 28 με 31 βαθμούς κελσίου χαμηλότερη στη δυτική και βόρεια χώρα κυρίω ςστις 4 Μαΐου που η μεγίστη δεν θα ξεπερνά τους 23 βαθμούς κελσίου.
18% πιθανότητα για τοπική μέτρια αστάθεια στη βόρεια Ελλάδα και τοπικά λίγα φαινόμενα στην Ηπειρο τη Θεσσαλία τη δυτική για κεντρική Στερεά και το εσωτερικό της Πελοποννήσου στις 2 Μαΐου ,έντονη αστάθεια στο Ιόνιο τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο στις 3-4 Μαΐου όπου στις 4 στα φαινόμενα θα επεκταθούν και σε τμήματα των Κυκλάδων των Δωδεκανήσων και των ορεινών της Κρήτης. Γενικά αξιόλογη έως έντονη αστάθεια από τα δυτικά τα βόρεια και στη συνέχεια στα πιο νότια τμήματα της χώρας. Θερμοκρασία στα ανατολικά και νότια έως 28 με 30 βαθμούς κελσίου με σταδιακή μικρή κάμψη στις 3-4 Μαΐου ενός στα δυτικά και βόρεια θα είναι 4 με 7 βαθμούς χαμηλότερη θερμοκρασία όλες τις ημέρες.
15% πιθανότητα για μέτρια αστάθεια σε πολλές περιοχές της Ηπείρου της Θεσσαλίας της Μακεδονίας της Θράκης της βόρειας και δυτικής Στερεάς στις 2 του μήνα περιορίζεται στις 3 Μαΐου στην Μακεδονία και κυρίως στη Θράκη ενω στις 4 βελτιώνεται ο καιρός παντού με λίγες μεμονωμένες μπόρες και αν αυτές σημειωθούν στη Θράκη. Θερμοκρασία στα ανατολικά και νότια 28 με 32 βαθμούς κελσίου χαμηλότερη στη δυτική και βόρεια χώρα κατα 4 με 6 βαθμούς κελσίου.
19% πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες μπόρες και τις 3 μέρες στην Ηπειρο στη Θράκη στη δυτική Στερεά στα νησιά του Ιονιού και ενδεχομένως σε κάποια τμήματα της Μακεδονίας άνευ σημασίας. Θερμοκρασία αρχικά στα ανατολικά και νότια 28 με 32 βαθμούς κελσίου με σημαντική πτώση στη δυτική χώρα στις 3 και 4 δεν θα ξεπερνά τους 22 με 23 βαθμούς κελσίου εω στη βόρεια Ελλάδα τους 25 με 27, και από τη Θεσσαλία και νοτιότερα τους 26 με 28 βαθμούς κελσίου.
+++++++++++++++++

5 έως 7 Μαΐου.
26% πιθανότητα για μέτρια αστάθεια το μεσημέρι και το απόγευμα στις περισσότερες περιοχές του Ιονίου της ηπειρωτικής χώρας των νησιών των ανατολικού Αιγαίου των Δωδεκανήσων και της Κρήτης στις 5 Μαΐου στις 6 θα παραμείνουν τα φαινόμενα στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα και στις 7 σημαντική βελτίωση με πιθανότητα μόνο στα βορειοανατολικά για μεμονωμένα φαινόμενα ανευ σημασίας. Γενικά αν και μέτρια τα φαινόμενα θα δημιουργήσουν κάποια προβλήματα στο σούβλισμα του οβελία. Θερμοκρασία για τη μέρα του Πάσχα 24 με 28 βαθμούς κελσίου από τα δυτικά προς τα ανατολικά με μικρή άνοδο τις επόμενες 2 ημέρες στα ηπειρωτικά στους 27 με 29 βαθμούς κελσίου.
24% πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες μπόρες το μεσημέρι και κυρίως το απόγευμα στην Ηπειρο την Μακεδονία την Θράκη και κάποια ορεινά τμήματα του Ιονίου και της ηπειρωτικής χώρας στις 5 του μήνα, έντονη αστάθειας την δυτική κεντρική βόρεια χώρα και το βόρειο Αιγαίου στις 6 του μήνα και πολύ λιγότερα φαινόμενα στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας και θα παραμείνει η αστάθεια στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά στις 7 του μήνα. Μικρά προβλήματα μόνο για την περιοχή της Μακεδονίας της Ηπείρου κατά το ψήσιμο του οβελία ενώ η έντονη αστάθεια θα έρθει τις επόμενες 2 ημέρες. Θερμοκρασία 25 με 28 βαθμούς κελσίου απο βορρα προς νότο με σημαντική πτώση στους 20 με 24 βαθμούς κελσίου στις 6 και 7 Μαΐου.
22% πιθανότητα για σημαντική αστάθεια στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα καθώς και στα νησιά του Ιονίου αλλά και του κεντρικού και νότιου Αιγαίου κατα περιοδους το τριημερο. Προβλήματα για το ψήσιμο του οβελία στη δυτική κεντρική και νότια χώρα και πολύ λιγότερο στα βόρεια και βορειοανατολικά τμήματα της χώρας. Θερμοκρασία 20 με 23 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά αρχικά θα ανέβει στους 24 με 27 της επόμενες ημέρες και κυρίως στα κεντρικά και νότια ενω στα δυτικά και βόρεια η ψύχρα θα παραμείνει.
15% πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας τις Κυκλάδες στην Κρήτη το μεσημέρι το απόγευμα στις 5 Μαΐου ,ενω στις 6 και 7 Μαΐου ο καιρός καλυτερος με πιθανότητα μόνο στα κεντρικά για βόρεια και κυρίως στα ορείνα για μεμονωμένες μπόρες. Μικρή πιθανότητα να δημιουργηθούν λίγα προβλήματα στο ψήσιμο του οβελία στην κεντρική και βόρεια χώρα. Θερμοκρασία 23 με 26 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά με μικρή ανοδο στις 7 Μαΐου στους 28 με 29 στα ανατολικά και νότια.
13% πιθανότητα για καλο καιρό την ημέρα του Πάσχα χωρίς προβλήματα, λιγη αστάθεια στο Ιόνιο και τη δυτική χώρα στις 6 του μήνα και έντονη αστάθεια στα δυτικά κεντρικά τα βόρεια και το βόρειο Αιγαίο και το βόρειο Ιόνιο στις 7 Μαΐου. Γενικά αξιόλογη και αλλαγή του καιρού για 6 και 7 Μαΐου για τη δυτική βόρεια χώρα και το ανατολικό Αιγαίο. Θερμοκρασία 25 με 28 βαθμούς κελσίου ηπειρωτικά κατα μέσο όρο και κυρίως στα ανατολικά και νότια ενώ στα δυτικά και βόρεια με την αστάθεια θα πέσει κατά 6 με 8.
++++++++++++++++++

8 έως 12 Μαΐου.
38% πιθανότητα για καλο καιρό στις 8 Μαΐου, τοπικές μπόρες το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο την Ηπειρο τη δυτική Στερεά τη δυτική Πελοπόννησο και τη δυτική Μακεδονία στις 9 του μήνα, αστάθεια στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο στις 10 του μήνα, και λίγα φαινόμενα στη δυτική Ελλάδα και βελτιωμένος καιρός από τις 11 του μήνα και μετά. Θερμοκρασίες 29 με 32 βαθμούς κελσίου ηπειρωτικά με μικρή κάμψη στη δυτική και βόρεια χώρα με τά φαινόμενα ενω στα ανατολικά και νότια θα παραμένουν οι θερμοκρασίες πάνω από τους 27 με 29 βαθμούς κελσίου.
37% πιθανότητα για έντονη αστάθεια σε όλο τον ηπειρωτικό κορμό της χώρας το βόρειο Αιγαίο και όλο το Ιόνιο με πολύ ισχυρά φαινόμενα κατά τόπους, ενώ πιο περιορισμένη  αστάθεια στην κεντρική και βόρεια χώρα και το Ιόνιο στις 9 του μήνα στις 10, ενω στις 11 θα υπάρξουν διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και πάλι η αστάθεια το απόγευμα στα ηπειρωτικά αλλά και στα ορεινά της Κρήτης θα είναι παρούσα. Έντονο και αξιόλογο κυμά αστάθειας αρκετών ημερών. Θερμοκρασίες 18 με 23 βαθμούς κελσίου απο βορρα προς νότο της περισσότερες από τις ημέρες.
25% πιθανότητα για μπόρες άνευ σημασίας στη Μακεδονία τη Θράκη και τα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας στις 8-9 Μαΐου, λίγο περισσότερες σε όλα τα ηπειρωτικά στις 10 του μήνα και Κρήτης, έντονη αστάθεια στις 11 του μήνα στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας από τις Στερεά και βορειότερα ενώ λιγότερο φαινόμενα θα σημειωθούν και στο Ιόνιο αλλά και το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο. Γενικά αξιόλογη αλλαγή του καιρού στις 11-12 Μαΐου για τα δυτικά κεντρικά βόρεια τμήματα και το βόρειο Αιγαίο. Θερμοκρασία στα ηπειρωτικά 25 με 28 βαθμούς κελσίου όλες τις ημέρες λίγο χαμηλότερης στη βόρεια Ελλάδα με τα περισσότερα φαινόμενα.
++++++++++++++++++++++

Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι για τις 30 Απριλίου και 1 Μαΐου υπάρχουν αρκετές πιθανότητες για κάποια αξιόλογα φαινόμενα μόνο στην ανατολική Μακεδονία τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο και ενδεχομένως στην Εύβοια και τις Σποράδες με τη θερμοκρασία 25 με 28 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά.
Για τις 2 έως 4 Μαΐου θα υπαρξει περίοδο αστάθειας για τα δυτικά κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας χωρίς να γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή την ακριβή ημέρα από τις τρεις. Θερμοκρασίες γενικά αμεταβλητες κοντά στους 26 με 30 βαθμούς κελσίου στα ανατολικά και νότια χαμηλότερη με τα περισσότερα φαινόμενα κατά 3-6 βαθμούς κελσίου στα δυτικά και βόρεια.
Για τις 5 έως 7 Μαΐου υπάρχουν πολλά σενάρια ανοιχτά ακόμα για τον καιρό του Πάσχα αλλά και τις ημέρες μετά από αυτό. Το βασικό μοτίβο (60%) είναι να υπάρξουν κάποια φαινόμενα κυρίως στα δυτικά κεντρικά και βόρεια τμήματα και το βόρειο Ιόνιο τις θερμές ώρες της ημέρας. Θερμοκρασίες γενικά σε λίγο υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα 25 με 28 βαθμούς κελσίου εκτός από κάποιες μέρες μετά φαινόμενα που πιθανόν να είναι χαμηλότερη.
Τέλος για την περίοδο 8 έως 12 Μαΐου υπάρχουν πιθανότητες κοντά στο 60-65% να υπάρξει ισχυρή αστάθεια για ένα 2ήμερο έως 3ήμερο χωρίς ακόμα να γνωρίζουμε ακριβώς ποιες από τις ημέρες θα σημειωθεί αυτό. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση τις ημέρες των φαινομένων κυρίως για τα ηπειρωτικά τμήματα ενω στα νησιωτικά θα βρίσκεται σε επίπεδα πάνω από τους 25 με 27 βαθμούς κελσίου.

 

+++++++++++++++++++++++++++++++
ΔΩΡΕΑ ΜΕΣΩ PAYPAL ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ SITE ΛΟΓΩ TΗΣ ΠΡΟΣΦΑΤHΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ XAKEΡ.
++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *