Πρόγνωση Θεσσαλίας και Ελλάδας για 29/4-1/5/2024 + ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ

Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου.
Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνιας και μόνος στη βόρεια Κρήτη και στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη θα αναπτυχθούν τοπικές συννεφιές και θα σημειωθούν λίγες μεμονωμένες μπόρες στα βόρεια ανατολικά  με γρήγορη βελτίωση τις πρώτες βραδινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειο βορειοατολικοι έως 7 μποφόρ και ανατολικοι 3 με 4 μποφόρ στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 εως 26 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά και τα νησιά του Αιγαίου και πρόσκαιρα στη δυτική Στερεά την Ηπειρο τη δυτική και νότια Πελοπόννησο την νότια Κρήτη και την ανατολική Ρόδο 27 με 29 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπεται καλός καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βουνά το μεσημέρι και το απόγευμα.
Λάρισα: Προβλέπεται αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν στις Σποράδες βορειοανατολικοι 4 με 5 μποφόρ και νοτιοανατολικοι 2 με 4 στα πεδινά και τα υπόλοιπα θαλάσσια τμήματα μόνο τις μεσημεριανές ώρες.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 8 εως 24 με 25 βαθμούς κελσίου ενω στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 12 εως 20.
+++++++++++++++++++++

Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου.
Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα αλλά δέσμη νεφωσεων θα κινηθεί από τα βόρειο ανατολικά προς τα νοτιοδυτικά θα δώσει λίγες σποραδικές βροχές στην περιοχή της Εύβοιας των Σποράδων και της κεντρικής Μακεδονίας ενώ περισσότερα θα είναι τα φαινόμενα γύρω από τη Θάσο την Σαμοθράκη και τμήματα των νομών Καβάλας Ξάνθης Εβρου Ροδόπης και ενδεχομένως παραθαλάσσια τμήματα της Χαλκιδικής αλλά ο καιρός σταδιακά έως αργα το βράδυ θα έχει βελτιωθεί στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Επισημαίνεται ότι στις περιοχές της βορειοανατολικής χώρας θα σημειωθούν κατά μέσο όρο 5 έως 15 mm βροχής.
Οι ανεμοι Θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοανατολικοι 7 μποφόρ και πρόσκαιρα το μεσημέρι και στα ηπειρωτικά 4 με 5 με εξασθένηση το βράδυ ενω στο Αιγαίο θα παραμείνουν ενισχυμένοι.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 εως 20 βαθμούς κελσίου στην ανατολική Μακεδονία τη Θράκη και το βόρειο ανατολικό Αιγαίο, έως 24 με 26 βαθμούς κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου και παροδικά στην πεδινα της Ηπείρου της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Πελοποννήσου 27 με 29 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά από τις πρωινές ώρες κιόλας θα αναπτυχθούν τοπικές νεφωσεις στα παραθαλάσσια τμήματα προς το Αιγαίο και τις Σποράδες και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές φαινόμενα τα οποία αργά το απόγευμα προς το βράδυ ενδεχομένως να επηρεάσουν για πολύ λίγο και κάποια πεδινά τμήματα κοντά στα βουνά της Πίνδου των Φαρσάλων της Οθρυος και του Ολύμπου με σταδιακή γρήγορη βελτίωση αργά τη νύχτα.
Λάρισα: Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά από το μεσημέρι και μετά θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις κατά περιόδος με πολύ μικρή πιθανότητα ψιχάλας με γρήγορη βελτίωση το βράδυ.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοανατολικοι 5 μποφόρ στις Σποράδες και πρόσκαιρα το μεσημέρι βορειοανατολικήοι 4 με 5 μποφόρ στα πεδινά με εξασθένηση το βράδυ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 8 εως 24 με 25 βαθμούς κελσίου ενω στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 12 εως 20.
+++++++++++++++++++++++

Μεγάλη Τετάρτη 1 Μαΐου.
Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφωσεις στη βόρεια Κρήτη και τη δυτικη Μακεδονία όπου δεν αποκλείεται να δίνει τοπικές βροχές από νωρίς το πρωί. Σταδιακά τις μεσημεριανές ώρες η αστάθεια θα αύξηθεί για λίγο στην υπόλοιπη Μακεδονία την Ηπείρο και την βόρειας Θεσσαλίας και δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες μεμονωμένες μπόρες με βελτίωση αργά το βράδυ στις περισσότερες περιοχές. Επισημαίνεται ότι κοντά στην αλλαγή της ημέρας γύρω από την Κέρκυρα οι νεφωσεις θα αύξηθούν εκ νέου και θα σημειωθούν κάποιες σποραδικές καταιγίδες και ενδεχομένως σε κάποια τμήματα της δυτικής Μακεδονίας και των ορεινών της δυτικής Θεσσαλίας.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στο Αιγαίο 6 με 7 μποφορ με σημαντική εξασθενηση προς το βράδυ και μεταβλητοι ασθενεις και γρήγορα νότιοι 4 μποφόρ στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 24 βαθμούς κελσίου στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα ενώ στη δυτική και νότια χώρα τοπικά στους 26 με 27 βαθμούς κελσίου.
Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπεται καλός καιρός αλλά το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές συννεφιές στα βουνα του νομού Τρικάλων και στον Ολύμπο και δεν αποκλείεται να σημειωθούν κάποιες μεμονωμένες μπόρες κυρίως της βραδινές ώρες.
Λάρισα: Προβλέπεται καλός καιρός με τοπικές νεφώσεις από το απόγευμα και μετά.
Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά στις Σποράδες βόρειοι 3 με 4 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση και στροφή παντού σε νοτιοανατολικούς 2 με 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 8 εως 22 με 24 βαθμούς κελσίου ενω στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 13 εως 19.

https://www.ventusky.com/
https://www.ventusky.com/
+++++++++++++++++++++++++++++++
ΔΩΡΕΑ ΜΕΣΩ PAYPAL ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ SITE ΛΟΓΩ TΗΣ ΠΡΟΣΦΑΤHΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ XAKEΡ.
++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *