Πρόγνωση Θεσσαλίας και Ελλάδας για 26-28/4/2024 + ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ

Παρασκευή 26 Απριλίου.
Προβλέπεται γενικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα με τοπικές νεφώσεις στη Θράκη και τα νησιά του Ιονίου κατα περιόδους τις πρώτες πρωινές ώρες και περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά από πιθανές ομίχλες. Σταδιακά τις μεσημεριανές ώρες πρώτα στην ανατολική Μακεδονία τη Θράκη το βορειοανατολικό Αιγαίο την Ηπειρο  και σταδιακά πρόσκαιρα και στην υπόλοιπη Μακεδονία ορεινή Θεσσαλία νησιά Ιονίου και δυτική Στερεά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφωσεις και δεν αποκλείονται κάποιες σύντομες βροχές με γρήγορη βελτίωση από τις μεσημβρινές ώρες κιόλας.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοι βορειοδυτικοι 3 με 5 μποφόρ στα πελάγη με στροφή σε νοτιοδυτικούς στο Ιόνιο 3 με 4 μποφόρ από το μεσημέρι και μετά.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 εως 20/22 βαθμούς κελσίου στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά εως 23 με 25 βαθμούς κελσίου στα υπόλοιπα πεδινά παραθαλάσσια και νησιωτικά τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπεται καλός καιρός με αρκετά ανοίγματα του καιρού και τοπικές νεφωσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα βουνά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας χωρίς να αποκλείεται να σημειωθούν κάποιες σύντομες βροχές άνευ σημασίας με γρήγορη βελτίωση.
Λάρισα: Προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφωσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα γύρω ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοι ασθενεις στα πεδινά και βορειοδυτικοι 4 μποφόρ στα θαλάσσια τμηματα με σταδιακή στροφή παντού το απόγευμα σε νοτιοανατολικούς 2-3 μποφόρ και στα πεδινά και τα θαλάσσια με εξασθένηση το βράδυ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνου από 6 εως 22 βαθμούς κελσίου ενω στα υπόλοιπα του νομού Μαγνησίας τις Σποράδες και τα παραθαλάσσια από 11 έως 19.
+++++++++++++++++

Σαββατο 27 Απριλίου.
Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα με αραιες νεφωσεις κατά περιόδους και πρόσκαιρα νωρίς το πρωί στην ανατολική Πελοπόννησο και την Αττική δεν αποκλείεται κάποια ψιχάλα με γρήγορη βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα οι τοπικες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα θα αυξηθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας ενω στην περιοχή της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας και σε πεδινές περιοχές και θα εκδηλωθούν σύντομες μεμονωμένες μπόρες ή λίγες καταιγίδες με βελτίωση από νωρίς το απόγευμα και μετά. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα δεν θα είναι η ισχυρά σε καμία περιοχή της χώρας και θα επικεντρωθούν βασικά στη ραχοκοκαλιά της Πίνδου.
Οι άνεμοι θα πνεουν στο Αιγαίο βόρειοι 4 με 5 και αργότερα στα κεντρικά και βόρεια και 6 μποφόρ και 3 με 4 στις υπόλοιπες πεδινές και νησιωτικές περιοχές της χώρας από βόρειες διευθύνσεις.
Η θερμοκρασία θα κυμανθει από 3 εως 23 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά και τοπικά στα Δωδεκάνησα νότια Κρήτη τη δυτική και νότια Πελοπόννησο και τη δυτική Στερεά 25 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες αραιες νεφώσεις που το μεσημέρι και το απόγευμα στα βουνά το νομών Τρικάλων Καρδίτσας και την περιοχή Ολύμπου στο νομό Λάρισα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες με γρήγορη βελτίωση απο νωρίς το απόγευμα.
Λάρισα: Προβλέπεται καλος καιρός όλη την ημέρα με λίγες τοπικές τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους το μεσημέρι.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 μποφόρ στις Σποράδες και ανατολικοι 2 με 4 μποφόρ το μεσημέρι και το απόγευμα και στα πεδινά.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνου από 8 εως 22 βαθμούς κελσίου ενω στα υπόλοιπα του νομού Μαγνησίας τις Σποράδες και τα παραθαλάσσια από 11 έως 19.
+++++++++++++++++++++

Κυριακή 28 Απριλίου.
Προβλέπεται καλώς καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα βουνά της Μακεδονίας και της Θράκης με πολύ μικρή πιθανότητα λίγων σποραδικών βροχών κυρίως στον Εβρο με γρήγορη βελτίωση.
Οι ανεμοι θα πνέουν βόρειοι στο Αιγαίο 7 μποφόρ , ανατολικοι στη θάλασσα Κυθήρων και στα δυτικά της Κρήτης 6 μποφόρ και βορειοανατολικοι 3 με 4 μποφόρ στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 εως 24 με 26 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου και τοπικά στη δυτικής Στερεά την δυτική και νότια Πελοπόννησο 26 με 28 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα βουνά άνευ σημασίας.
Λάρισα: Προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.
Οι ανεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοι 4 με 5 στις Σποράδες με εξασθένηση και 3-4 μποφόρ στα πεδινά κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα με εξασθένηση παντού το βράδυ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνου από 8 εως 24/25 βαθμούς κελσίου ενω στα υπόλοιπα του νομού Μαγνησίας τις Σποράδες και τα παραθαλάσσια από 14 έως 22.

https://www.ventusky.com/
https://www.ventusky.com/
+++++++++++++++++++++++++++++++
ΔΩΡΕΑ ΜΕΣΩ PAYPAL ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ SITE ΛΟΓΩ TΗΣ ΠΡΟΣΦΑΤHΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ XAKEΡ.
++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *