Τάση του καιρού για τις επόμενες 2 εβδομάδες σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της 23/4/2024. Σε σταδιακή άνοδο η θερμοκρασία στα κανονικά και 2-3 περίοδοι αστάθειας!!

ffffff

Τάση του καιρού για τις επόμενες 2 εβδομάδες σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της 23 Aπριλίου 2024.
Έχει ήδη συμπληρωθεί ο κανονικός υετός για το μήνα για περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας της Θεσσαλίας της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς ελλάδας ενώ υπάρχουν σημαντικά ελλειμματα στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας και ιδιαίτερα στα πιο ανατολικά κεντρικά και νότια αυτής.

Για τις επόμενες δύο εβδομάδες η πιθανή πορεία του καιρού έχει ως εξής.

26 και 27 Απριλίου.
> 95% πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες μπόρες κυρίως στη δυτική κεντρική και βόρεια χώρα τα νησιά του βόρειου Ιονίου τις θερμές ώρες της ημέρας στις 26 και 27 του μήνα και περισσότερο στις ορεινές και ημιορεινές. Μέγιστες θερμοκρασίας 20 με 24 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά.
+++++++++++++++

28 έως 30 Απριλίου.
34% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλη την χώρα με λίγες με μονωμένες καταιγίδες στη Θράκη την ανατολική Μακεδονία και το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο στις 29 και 30 του μήνα ενώ δεν αποκλείεται στο τέλος της περιόδου λίγα μεμονωμένα φαινόμενα και στα υπόλοιπα βουνά της ηπειρωτικής χώρας άνευ σημασίας. Θερμοκρασία 23 με 26 βαθμούς κελσίου στα ανατολικά ηπειρωτικά λίγο υψηλότερη έως 28 με 30 στα δυτικά και νότια.
26% πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη στις 28 του μήνα και πιθανότητα για λίγα φαινόμενα στα βουνά της ηπειρωτικής χώρας στις 29 και 30 Απριλίου. Θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα 24-26 βαθμούς αρχικά με σταδιακή άνοδο στις 30 του μήνα στους 28 με 30 από τις Στερεά και νοτιότερα.
26% πιθανότητα για καλό καιρός στις 28 και 29 του μήνα ενω στις 30 λίγες μεμονωμένες μπόρες  στα βουνά της ανατολικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας. Θερμοκρασία στους 23 με 27 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά.
16% πιθανότητα για καιρό σε όλη την χώρα με λίγες τοπικές συννεφιές στη Θράκη. Θερμοκρασία 23 με 27 βαθμούς κελσίου στα ανατολικά 26 με 29 στα δυτικά.
+++++++++++++++++

1 εως 3 Μαΐου.
44% πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες μπόρες στα βουνά του Ιονίου και της ηπειρωτική χωρας το τριήμερο άνευ σημασίας. Θερμοκρασία στα βόρεια έως 26 βαθμούς κελσίου έως 29 με 31 στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά.
38% πιθανότητα για τοπικές μπόρες αξιόλογες στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική χώρα ενώ λίγα μεμονωμένα φαινόμενα και στα ορενά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας στις 1 Μαΐου, ενω στις 2 Μαΐου θα υπάρξει απογευματινή αστάθειας στη Ηπειρο την Μακεδονία το βόρειο Ιόνιο αξιόλογη ενώ λίγα φαινόμενα και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά με βελτίωση παντού, στις 3 Μαΐου με λίγες μεμονωμένες μπόρες μόνο στην Ηπειρο και τη δυτική Στερεά. Θερμοκρασία 27 με 32 βαθμούς κελσίου απο βορρα προς νότο με κάμψη τη δυτική Ελλάδα στις 2 και 3 Μαιου όπου η μεγίστη δεν θα ξεπερνά τους 20 με 23 βαθμούς κελσίου ενω στα ανατολικά ηπειρωτικά θα φτάνει τους 27 με 31 βαθμούς.
20% πιθανότητα για μεμονωμένες μπόρες κυρίως στη δυτική κεντρική και βόρεια χώρας στις 1 Μαΐου λίγο πιο αξιόλογα τα φαινόμενα στη δυτική και βόρεια χώρα μόνο στις 2 Μαΐου και πιο εξασθενημένα και πάλι μόνο στα δυτικά και βόρεια στις 3 Μαΐου. Θερμοκρασία στα ηπειρωτικά 26 με 29 βαθμούς κελσίου κατά μέσο όρο.
++++++++++++++++++

4 εως 8 Μαΐου.
32% πιθανότητα για τοπική αστάθεια μόνο στην Ηπειρο τη Θεσσαλία τη Μακεδονία και τη Θράκη μέτριας έντασης στις 4 του μήνα θα παραμείνει στο Ιόνιο τα δυτικά ηπειρωτικά και τη βόρεια Ελλάδα κυρίως στις 5 του μήνα, στις 6 θα υπάρχουν μεμονωμένα φαινόμενα μόνο στα κεντρικά και βόρεια, ενω στις 7 του μήνα θα επικεντρωθούν μόνο στη Μακεδονία κατά τόπους. Γενικά αξιόλογη ασταθεια μόνο για περιοχές της Μακεδονίας. Θερμοκρασία ανατολικά και νότια 28 με 32 βαθμούς κελσίου χαμηλότερη στη δυτική ελλάδα θα παρουσιάσει παντού μια μικρή κάμψη κατα 2 με 3 βαθμούς τις επόμενης ημέρες όπου η μεγίστη στα ανατολικά θα φτάνει έως τους 26 με 29 λίγο χαμηλότερη στη δυτική και βόρεια χώρα.
32% πιθανότητα για αξιόλογη αστάθεια στο Ιόνιο τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο στις 4 Μαΐου, επεκτεινόμενη αστάθεια και σε όλα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα ορεινά της των Κυκλάδων της Κρήτης στις 5 του μήνα, έντονη αστάθεια στη δυτική κεντρική και βόρεια χώρα και λιγότερο στα υπόλοιπα ηπειρωτικά στις 6 του μήνα και επέκταση έντονης αστάθειας και σε τμήματα των Κυκλάδων και της Κρήτης στις 7 του μήνα. Κύμα έντονης αστάθειας γενικά για πολλά τμήματα του Ιονίου της ηπειρωτικής χώρας και του κεντρικού και ανατολικού Αιγαίου και των ορεινών της Κρήτης. Θερμοκρασία σε σταδιακή κάμψη πρώτα στη δυτική και βόρεια χώρα και από τις 6 του μήνα σε όλα τα ηπειρωτικά που η μεγίστη δεν θα ξεπερνά τους 20 βαθμούς κελσίου.
24% πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες Στις 4 Μαΐου στα βόρειοανατολικά, λίγο πιο αξιόλογη αστάθεια στα δυτικά κεντρικά και βόρεια τμήματα και τα ορεινά της Κρήτης στις 5 του μήνα, αξιόλογα φαινόμενα στις 6 και 7 Μαΐου μόνο στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και λιγότερο στα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας. Θερμοκρασία 29 με 33 βαθμούς κελσίου στα ανατολικά λίγο χαμηλότερες στη δυτική Ελλάδα με σταδιακή κάμψη παντού στις 5 του μήνα που η μεγίστη θα φτάνει απ την Στερεά και κάτω τους 30 βαθμούς κελσίου ενώ λίγο χαμηλότερη στα υπόλοιπα δυτικά κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας με σταδιακή μικρή άνοδο και στα ανατολικά και βόρεια τμήματα στις 7 και 8 με μεγιστη στους 30 βαθμούς κελσίου.
14% πιθανότητα για καλο καιρό σε όλη τη χώρα όλες τις μέρες από 4 έως 8 Μαΐου με λίγες μεμονωμένες μπόρες κυρίως στα βουνά της Μακεδονίας και της Θράκης στις 6,7 Μαΐου. Θερμοκρασίες σε καλοκαιρινά επίπεδα στα ανατολικά και νότια τους 29 με 33 βαθμούς κελσίου όλες τις ημέρες χαμηλότερη 3 με 6 βαθμούς στη δυτική ελλάδα.
++++++++++++++++++

Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι για τις 26 και 27 Απριλίου λίγες μεμονωμένες μπόρες στα δυτικά κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας και κυρίως στα ορεινα με τη θερμοκρασία σε κανονικές τιμές 20 με 24 βαθμούς κελσίου.
Για τις 28 έως 30 Απριλίου φαίνεται ότι ο καιρός θα είναι καλύτερος με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και οι καταιγίδες θα ειναι λίγες και μεμονωμένες μόνο στην ανατολική Μακεδονία τη Θράκη και ενδεχομένως σε κάποια βουνά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρες. Ο υδράργυρος θα σημειώσει σταδιακή άνοδο φτάνοντας και τους 28 με 30 βαθμούς κελσίου από τη Στερεά και νοτιότερα λίγο χαμηλότερη στα δυτικότερα και βόρεια τμήματα.
Για τις 1 έως 3 Μαΐου υπάρχει σημαντική πιθανότητα για κάποιες καταιγίδες κυρίως στα νησιά του Ιονίου τη δυτική χώρα ενώ ενδεχομένως να σημειωθούν και κάποια φαινόμενα σε ορεινά-ημιορεινα τμήματα της δυτικής και βόρειας χώρας. Θερμοκρασία θα συνεχίσουν να βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα 27 με 31 βαθμούς κελσίου γενικά στα ηπειρωτικά.
Τέλος για την περίοδο 4 με 8 Μαΐου υπάρχουν πιθανότητες 30-35% για αξιόλογη αστάθεια όχι μόνο στα ηπειρωτικά αλλά και σε κάποια νησιωτικά τμήματα. Υπάρχει όμως και το βασικό ποσοστό του 65 με 70% να μην υπάρξουν σημαντικά φαινόμενα σε όλη τη χώρα αλλά κάποιες από τις ημέρες μόνο για τμήματα της Ηπείρου της Θεσσαλίας της Μακεδονίας και της Θράκης με τη θερμοκρασία σε αυτές τις περιοχές να πλησιάζει κοντά στους 25 με 28 βαθμούς ενώ αντίθετα σε νοτια τμήματα της χώρας με τη μεγαλύτερη ηλιοφάνεια να φτάνει και τους 30 και πλέον βαθμούς.

 

+++++++++++++++++++++++++++++++
ΔΩΡΕΑ ΜΕΣΩ PAYPAL ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ SITE ΛΟΓΩ TΗΣ ΠΡΟΣΦΑΤHΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ XAKEΡ.
++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *