Πρόγνωση Θεσσαλίας και Ελλάδας για 23-25/4/2024 + ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ

Τρίτη 23 Απριλίου.
Προβλέπεται στη δυτική κεντρική και βόρεια χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά περιόδους ενώ τοπικά φαινόμενα θα εκδηλωθούν νωρίς το πρωί και στην τμήματα της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας και του κεντρικού και βόρειου Αιγαίου κατά περιόδους ενω σταδιακά προς το απόγευμα θα εκδηλωθούν και κάποιες καταιγίδες κυρίως στα νησιά του βόρειου Ιονίου την Ηπειρο και την κεντρική Πελοπόννησο με σταδιακή βελτίωση αργά το βράδυ στις περισσότερες περιοχές εκτός από την Ηπειρο τη δυτική Μακεδονία και τα ορεινα της δυτικής θΘεσσαλίας όπου κάποιες τοπικές βροχές θα συνεχιστούν. Σημαντική μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Επισημαίνεται ότι θα σημειωθούν κατά μέσο όρο 5-20 χιλιοστά βροχής σε πολλές περιοχές της Μακεδονίας της Θράκης στα βόρεια τμήματα της Ηπείρου και στα δυτικά και βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο βόρειο Ιόνιο και το βόρειο Αιγαίου βόρειοανατολικοι 5 με 6 μποφορ και στα νότια τμήματα  νότιοανατολικοι 7 με 8 με σταδιακή στροφή στο Ιόνιο από το βράδυ σε βορειοδυτικούς 6 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 16/19 βαθμός κελσίου σε μΜακεδονία Θράκη Θεσσαλία βόρεια Στερεά νησια βόρειου Αιγαίου και ως 22 με 27 βαθμούς κελσίου στις υπόλοιπες πεδινές και παραθαλάσσεις περιοχές της χώρας και τοπικά στη βόρεια Κρήτη με τους καταβάτες νοτιάδες 32 με 34 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπεται άστατος καιρός κατά περίοδος νεφελώδης με τοπικές βροχές περισσότερες τους νομούς Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας και πολυ λιγες στο νομό Μαγνησίας και στις Σποράδες ενώ τα φαινόμενα θα ναι κατά τόπους αξιόλογα κυρίως στην περιοχή της Καλαμπάκας των Τρικάλων της Καρδίτσας του Μουζακίου της Ελασσόνας της Αγιάς του Τιρνάβου και του Παλαμά ενω στις υπόλοιπες περιοχές αρκετά πιο εξασθενημένα. Κατα μέσο όρο αναμένονται έως και 10-15 mm βροχής στα πιο δυτικά και βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας ενω στο εσωτερικό της πεδιάδας και κυρίως προς την περιοχή Φαρσάλων Μαγνησίας και Σποράδων το πολύ έως 5 με 7 mm. Σταδιακά ο καιρός θα παρουσιάσει αρκετά ανοίγματα προς τις απογευματινές ώρες στα πεδινά τμήματα ενω στην ορεινή περιοχή του Κισσάβου του Ολύμπου αλλά και των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας δεν αποκλείονται κάποιες βροχές και μπόρες να διατηρηθούν εως αργά το βράδυ. Σημαντική μεταφορά αφρικανικής σκόνης.
Λάρισα: Προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές έως και τις πρώτες απογευματινές ώρες που ο καιρός τα βελτιωθεί. Σημαντική μεταφορά αφρικανική σκόνης.
Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοι 3 με 4 μποφόρ στα πεδινά και 6 μποφόρ στα θαλάσσια με σταδιακή εξασθένηση προς το βράδυ παντού.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά το νομών Τρικάλων και Καρδίτσας από 9 έως 15 με 17 βαθμούς κελσίου ενω στους νομόυς Λάρισας Μαγνησίας και στις Σποράδες από 9 έως 19 βαθμούς κελσίου.

++++++++++++++++++++

Τετάρτη 24 Απριλίου.
Προβλέπεται αρχικά στην Ηπειρο και την δυτική Μακεδονία άστατο καιρό με τοπικές βροχές κατά περιόδους αλλά σταδιακά ο καιρός στα βελτιωθεί ενω τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία τη Θράκη και κάποια τμήματα ορεινά το νομών Βοιωτίας Εύβοιας δεν αποκλείεται να σημειωθουν λίγες μεμονωμένες μπόρες με γρήγορη βελτίωση προς τις βραδινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα πολύ καλύτερος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά αργα το βράδυ σε περιοχές γύρω από την Κέρκυρα και σταδιακά προς τα μεσάνυχτα στα παραθαλάσσια της Ηπείρου της δυτικής Στερεάς και της Κεφαλληνίας Λευκάδας οι νεφωσεις θα ύξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Επισημαίνεται ότι δεν θα σημειωθούν αξιόλογα ή έντονα φαινόμενα σε καμία περιοχή της χώρας. Περιορισμένη ορατότητα από ομίχλες το πρωί και το βράδυ σε όλα τα ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι θα πνεουν παντού από δυτικές βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια του Ιονίου 6 με σταδιακή εξασθένηση παντού το βράδυ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 24/27 βαθμούς κελσίου στα ανατολικά και βόρεια τμήματα της χώρας και τα νησιά του Αιγαίου ενω στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική ηπειρωτική χώρα από 8 έως 21.

Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπεται γενικά βελτιωμένος καιρός με τοπικές νεφώσεις μόνο στα βουνά των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας το ξημέρωμα με λίγες ασθενείς βροχές και βελτίωση στη συνέχεια. Ομίχλες το πρωί και το βράδυ στην πεδιάδα αλλά και σε κάποια ορεινά τμήματα και αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας στο μεσημέρι και το απόγευμα.
Λάρισα: Προβλέπεται γενικά καλός καιρός με διαστήματα ηλιοφάνειας στο μεσημέρι και το απόγευμα και περιορισμένη ορατότητα από ομίχλες το πρωί.
Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοι 3 με 4 μποφόρ και στα πεδινά και τα ορεινα τμήματα αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν παντού και θα στραφούν αργά το βράδυ σε νοτιοδυτικούς 2 με 3 μποφόρ στα θαλάσσια.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας από 7 με 25 βαθμούς κελσίου ενω στο νομό Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 13 ως 26.
+++++++++++++++++++

Πέμπτη 25 Απριλίου.
Προβλέπεται νεφελώδης νεφοσκεπής καιρός στα νησιά του Ιονίου την Ηπειρο τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο με τoπικές βροχές κατά περιόδους ενώ δεν αποκλείονται και σποραδικές καταιγίδες τις μεσημεριανές ώρες σε τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης με σταδιακή βελτίωση προς τις βραδινές ώρες παντού. Αναμένονται κατά μέσο όρο 5 με 15 χιλιοστά βροχής στην Ηπειρο τη δυτικής Στερεά τα νησιά του κεντρικού και βόρειου Ιονίου και τμήματα των νομών Δράμας Καβάλας Ξάνθης Σερρών και Ροδόπης.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο βορειοδυτικοι 4 με 5 και στα νότια 7 μποφόρ και στο Αιγαίο νότιοδυτικοι νότιοι 5 με 6 και στα νότια 7 μποφόρ με σταδιακή στροφή παντού σε δυτικούς βόρειοδυτικούς 3 με 4 μποφόρ στοΙόνιο και 6 με 7 μποφόρ στο Αιγαίο από το βράδυ και μετά.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 16 βαθμούς κελσίου στα νησιά του Ιονίου την Ηπειρο τη δυτική Στερεά τη δυτική Μακεδονία και τα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και ως 20 με 23 βαθμούς κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρωτικά νησιωτικά και παραθαλάσσια τμήματα της χώρας και παροδικά στην Αττικοβοιωτία την Εύβοια την Αργολίδα τη Λακωνία την Κορινθία την Κρήτη και τη Ρόδο 24 με 27 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπεται γενικά καλός καιρός στα πεδινά με τοπικές νεφωσεις αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας ενω στα ορεινά τμήματα των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας και την περιοχή του Ολύμπου θα υπάρχου νεφώσεις εως το μεσημέρι με λίγες τοπικές βροχές κατά περιόδους ενω στη συνέχεια θα υπάρξουν και μεγάλα διαστήματα βελτίωσης.
Λάρισα: Προβλέπεται καλός καιρός με τοπικές νεφωσεις κατά περιόδους το μεσημέρι και το απόγευμα και πολύ μικρή πιθανότητα για βροχή.
Οι ανεμοι θα πνέουν προς το μεσημέρι δυτικοι 4 με 5 μποφόρ στα θαλάσσια και 3-4 μποφόρ στα πεδινά με σταδιακή μικρή εξασθένηση αργά το βράδυ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας από 6 με 18/20 βαθμούς κελσίου ενω στο νομό Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 12 ως 20.

https://www.ventusky.com/
https://www.ventusky.com/
+++++++++++++++++++++++++++++++
ΔΩΡΕΑ ΜΕΣΩ PAYPAL ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ SITE ΛΟΓΩ TΗΣ ΠΡΟΣΦΑΤHΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ XAKEΡ.
++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *