Τάση του καιρού για τις επόμενες 2 εβδομάδες σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της 20/4/2024. Συνεχίζεται η αστάθεια κατα διαστήματα με έμφαση στην κεντρική και τη βόρεια χώρα και κανονικές θερμοκρασίες.

ffffff

Τάση του καιρού για τις επόμενες 2 εβδομάδες σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της 20  Απριλίου 2014.

23 και 24 Απριλίου.

> 95% πιθανότητα για αξιόλογες βροχές και μπόρες στην Ηπειρο τη Θεσσαλία τη δυτική και κεντρική Μακεδονία τη δυτική και κεντρική Στερεά το βόρειο Ιόνιο και  λιγότερο και σε άλλα τμήματα της ηπειρωτικής χώρας και του κεντρικού και βόρειου Αιγαίου πλην Κυκλάδων Κρήτης και Δωδεκανήσων στις 23 του μήνα ενω στις 24 λιγότερα φαινόμενα μόνο στην Ηπειρο τη Μακεδονία τη Θράκη το βόρειο Ιόνιο τη δυτική Στερεά τη δυτική Πελοπόννησο και ενδεχομένως στη δυτική και βόρεια Θεσσαλία και τα νησιά του Ιονίου. Θερμοκρασία στα δυτικά και νότια αρχικά έως 27 με 29 βαθμούς κελσίου θα πέσει παντού στις 24 του μήνα όπου στα ηπειρωτικά θα φτάνει κατα μέσο όρο τους 21 με 24 βαθμούς κελσίου λίγο χαμηλότερη στην  Ήπειρο. 

++++++++++++++++

25 έως 27 Απριλίου.

26% πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες μπόρες στο Ιονιο και τα δυτικά ηπειρωτικά στις 25 του μήνα και στις 27 όπου δεν αποκλείονται και λίγα μεμονωμένα φαινόμενα και στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και τη δυτική και βόρεια θΘεσσαλία. Γενικά πολύ περιορισμένη η αστάθεια. Θερμοκρασία κατά μέσο όρο  23 με 27 βαθμούς κελσιου από βορρά προς νοτο.

44% πιθανότητα για αξιόλογες μπόρες και καταιγίδες στην Ηπειρο τη Μακεδονία τη δυτικής Στερεά το βόρειο Ιόνιο και παροδικά στη Θεσσαλία τη Θράκη την κεντρική Στερεά τη δυτική Πελοπόννησο και τα νότια του Ιονίου στις 25 του μήνα πολύ ενω λίγα μεμονωμένα φαινόμενα στη Μακεδονία στην Θράκη την Θεσσαλία τη βόρεια Στερεά την Εύβοια και το βόρειο Αιγαίο κυρίως στα ορεινά στις 26 και 27 Απριλίου. Θερμοκρασία από την Στερεά και νοτιότερα 25 με 27 βαθμούς κελσίου με σταδιακή κάμψη στις 26 και 27 όπου σε όλα τα ηπειρωτικά δεν θα ξεπερνά τους 21 με 24 βαθμούς κελσίου θερμοκρασία.

 15% πιθανότητα για σε μεμονωμένες μπόρες στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά κύριως στις 25 και 26 του μήνα ενώ δεν αποκλείονται και πολύ λίγα φαινόμενα στη Θεσσαλία την υπόλοιπη Στερεά την υπόλοιπη Πελοπόννησο και τη δυτική Μακεδονία. Γενικά πολύ περιορισμένη αστάθεια. Θερμοκρασία σε  σταδιακή σημαντική ανοδο στα ανατολικά και νότια θα φτάνει τους 26 με 30 βαθμούς κελσίου ενώ στα δυτικά τα βόρεια και τα βορειοανατολικά δεν θα ξεπερνά τους 24 με 26 βαθμούς κελσίου.

15% πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες μπόρες στη δυτική και βόρεια χώρα στις 25 Απριλίου και πολύ καλός καιρός στις 26 και 27. Θερμοκρασία στα ηπειρωτικά 24 με 27 βαθμούς κελσίου από βορρα προς νότο.

+++++++++++++++++++

28 έως 30 Απριλίου.

31% πιθανότητα για γενικά καλός καιρός στη χώρα με πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες μπόρες τα ορεινα της  ηπειρωτικής χώρας και της βόρειας Κρήτης στις  28 και 29 του μήνα άνευ σημασίας. Θερμοκρασίες στα ηπειρωτικά 25 με 28 βαθμούς κελσίου.

52% πιθανότητα για αξιόλογες βροχές και καταιγίδες στη Θράκη το βορειοανατολικό Αιγαίο τη βόρεια Κρήτη την Εύβοια και παροδικά στις Σποράδες την Χαλκιδική την Μαγνησία και τη Βοιωτία  στις 28 του μήνα ενω στις 29 παροδικές μπόρες στην ανατολική Μακεδονία τη Θράκη και το βόρειο ανατολικό Αιγαίο τα ορεινά της Κρήτης και στις 30 του μήνα στην ανατολική Μακεδονία τη Θράκη και σε ορεινά κυρίως τμήματα της υπόλοιπης Μακεδονίας Θεσσαλίας και ανατολικής Στερεάς και Δωδεκανήσων. Γενικά αξιόλογα φαινόμενα μόνο στη βορειοανατολική χώρα. Θερμοκρασία 24 με 27 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά.

17% πιθανότητα για τοπικές μπόρες και καταιγίδες στη Θεσσαλία την Μακεδονία τη Θράκη τη βόρειας Στερεά και παροδικά σε ορεινά τμήματα της υπόλοιπης χώρας της 28 του μήνα και μειωμένη αστάθεια στις 29 και 30 του μήνα στο εσωτερικό της  ηπειρωτικής χώρας τις θερμές ώρες της ημέρας. Θερμοκρασία στα ηπειρωτικά 26 με 28 βαθμούς κελσίου κατα μέσο όρο κυρίως στα δυτικά κεντρικά και νότια λίγο χαμηλότερη στα βόρεια.

+++++++++++++++++++++

1 εως 5 Μαΐου.

36% πιθανότητα για παροδικές μπόρες το μεσημέρι και το απόγευμα στη Μακεδονία τη Θράκη και τα ορεινά και τα ημιορεινά της Ηπείρου της Θεσσαλίας και της ανατολικής στερεάς στις 1 Μαΐου ενω στις 2 ,3 και 4 μαΐου θα έχουμε έντονη αστάθεια στην κεντρική και βόρεια χώρα από το ύψος της Λιβαδειάς και βορειότερα ενώ λιγότερα φαινόμενα πιθανόν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά εκτός από τα νησιωτικά τμήματα. Θερμοκρασία στα ηπειρωτικά 25 με 26 βαθμούς κελσίου με μικρή πτώση από τη Θεσσαλία και βορειότερα με τα περισσότερα φαινόμενα στις 2-3 του μήνα όπου η μεγίστη δεν θα ξεπερνά τους 21 με 22 βαθμούς κελσίου.

30% πιθανότητα για καλό καιρό με λίγα μεμονωμένα φαινόμενα στις 1-2 Μαΐου στη δυτική και βόρεια χώρα και κυρίως τα ορεινα ενω στις 3-4 του μήνα αξιόλογη αστάθεια τις θερμές ώρες της ημέρας σε όλα τα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας εκτός από τα παραθαλάσσια τα νησιωτικά την Εύβοια  την Αττικο βοιωτία την Αργολίδα στην Κορινθία και τη Λακωνία. Θερμοκρασίες υψηλές για την εποχή όλες τις ημέρες κατά μέσο όρο 27 με 30 βαθμούς κελσίου στα  ηπειρωτικά αλλά και σε πολλά νησιωτικά τμήματα.

21% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλη τη χώρα με λίγες μεμονωμένες καταιγίδες και αν αυτές συμβούν ται στις 1-2 Μαϊου στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Θερμοκρασία στα  ηπειρωτικά και κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα έως 31 βαθμούς κελσίου με μικρή κάμψη στους 26 με 28 στις 3 και 4 του μήνα.

13% πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκης στις  2 και 3 Μαΐου , λίγα μεμονωμένα στη δυτική και κεντρική Μακεδονία στις 1 Μαΐου και καλός καιρός στην υπόλοιπη χώρα όλες τις υπόλοιπες ημέρες. Θερμοκρασίες σε πολύ ψηλά επίπεδα με μικρές διακυμάνσεις 28 με 33  βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά και κυρίως θα ανατολικά.

+++++++++++++++++++++

Συμπερασματικά για τις 23 και 24 Απριλίου θα έχουμε ένα γρήγορο πέρασμα αξιόλογων βροχών και καταιγίδων από τη δυτική και βόρεια χώρα και λιγότερο στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο με τη θερμοκρασία αρχικά έως και 28 με 29 β.κ στα δυτικά να πέφτει όμως παντού στους 22 με 24 στις 24 του Απρίλη.

Για τις 25 έως 27 απριλίου περιορίζεται η αστάθεια και θα απασχολεί μόνο τμήματα της δυτικής και βόρειας χώρας κατά περιόδους καθώς και σε ορεινά-ημιορεινα της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας. Θερμοκρασία 24 με 27 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικα λίγο χαμηλότερη στα δυτικά και βόρεια.

Για τις 28 έως 30 Απριλίου αναμένεται αλλαγή του καιρού στη κεντρικη και ΚΥΡΙΩΣ στην βορειοανατολικη χώρα ενώ πολύ λιγότερα φαινόμενα και στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά. Θερμοκρασία μεταξύ 24 & 28 βαθμών κελσίου στα ηπειρωτικά.

Τέλος για την περίοδο 1 έως 5 Μαΐου υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες 65% τουλάχιστον για αστάθεια στις 2, 3 και 4 Μαΐου  σχεδόν σε όλη την ηπειρωτική χώρα. Υπάρχει όμως κι ένα ποσοστό κοντά στο 35% η αστάθεια να είναι πολύ περιορισμένη και η θερμοκρασίες να πάρουν την ανηφόρα στους 28 με 32 βαθμούς κελσίου. Κρατάμε προς το παρόν το βασικό μοτίβο του 65% που είναι ότι θα έχουμε νέο επεισόδιο σημαντικής αστάθειας στη χώρα και βλέπουμε στις επόμενες ενημερώσεις τις πιθανές αλλαγές.

 

+++++++++++++++++++++++++++++++
ΔΩΡΕΑ ΜΕΣΩ PAYPAL ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ SITE ΛΟΓΩ TΗΣ ΠΡΟΣΦΑΤHΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ XAKEΡ.
++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *