Αξιόλογες βροχοπτώσεις στη Θεσσαλία μακριά από την τρομολαγνία. Αναλυτικός χάρτης με το ύψος βροχής σε χιλιοστά.

Ολοκληρώθηκε μέσα σε ένα 24ωρο όπως αναμενόταν η σημαντική αλλαγή του καιρού που επηρέασε μεγάλο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας και αυτή τη στιγμή τα φαινόμενα έχουν μετατοπιστεί στο ανατολικό Αιγαίο τα Δωδεκάνησα και τη Θράκη όπου κατά τόπους είναι έντονα αλλά με ταση βελτίωσης.
Τα συνολικά ποσά υετού που σημειώθηκαν τελικά στην κακοκαιρία ήταν αυτά που αναφέρουμε εδώ και μέρες μακριά από την τρομολαγνία. Η βροχή που έπεσε ήταν στα κανονικά πλαίσια αρκετη μεν αλλά σε καμία περίπτωση επικίνδυνη για σοβαρές καταστροφές.
Όπως βλέπετε στο χάρτη που ετοιμάσαμε για σας συγκεντρώνοντας μετεωρολογικούς σταθμούς από 4 διαφορετικά δίκτυα. Η βροχή στο πεδινό κομμάτι της Θεσσαλίας μεταξύ 30 και 50 mm. Περιοχές της δυτικήςΘεσσαλίας της περιοχής Φαρσάλων και ανατολικό κομμάτι του νομού Λάρισας Μαγνησίας στις Σποράδες σημειώθηκαν τα περισσότερα χιλιοστά φτάνοντας κατά τόπους τα 70 με 100 χιλιοστά.

Με το σημαδάκι Η δείχνουμε τα τρία μέγιστα που σημειώθηκαν στον Θεσσαλικό χώρο στην περιοχή της Καρδίτσας κοντά στα 100 χιλιοστά στην περιοχή των βουνών του Κισσάβου και του Μαυροβουνίου και του Πηλίου κοντά στα 110 χιλιοστα και στην ευρύτερη περιοχή της Σκοπέλου σημειώθηκαν κοντά στα 120 mm.

Περιοχές με το σημαδάκι L σημειώνονται τα τοπικά ελάχιστα που σημειώθηκαν στη Θσσαλία και αυτά ήταν κοντά στην περιοχή της Ελασσόνας και του Νεσσωνα με 16 και 17 mm.

Η κανονική ποσότητα βροχής για όλο το μήνα Aπρίλιο ( ΔΕΔΟΜΕΝΑ 1955-2023) είναι για την περιοχή (σε παρένθεση η βροχή που έπεσε σε ένα 24ωρο 19-20/4/2024)
Λάρισας τα 33 mm (28mm)
Αγχιάλου τα 35 mm (50mm)
Τρικάλων τα 71mm (45mm)
Καρδίτσας τα 71 mm (100mm)
Σκοπελου τα 40 mm (100mm)
Βλέπουμε λοιπόν ότι καμία σχέση δεν είχαν όλα τα παλαβά που διαβάσαμε αυτές τις μέρες που έκαναν τον κόσμο να τρομοκρατηθεί και να πιστεύει ότι ένας νέος Daniel έρχεται και ότι θα πλημμυρίσουν χωριά της κΚάρλας του Πηλίου ή και στο εσωτερικό της πεδιάδας της Καρδίτσας της Λάρισας και των Τρικάλων.

Να τονίσουμε ότι τον Σεπτέμβριο του 2023 οι βροχοπτώσεις είχαν ξεπεράσει στην ευρύτερη περιοχή Τρικάλων Καρδίτσας Μαγνησίας τα 600 με 900 mm και για την ευρύτερη περιοχή της Λάρισας στα 200 με 300. Δεν σημειώθηκε δηλαδή ούτε το ένα δέκατο της βροχής του Daniel.
Προσοχή από πού ενημερώνεστε ακόμα και οι επαγγελματίες μετεωρολόγοι – τηλεαστέρες έχουν ξεπεράσει την σοβαρότητα που θα έπρεπε να διαθέτουν λέγοντας ανυπόστατα πράγματα. Δεν ασχολούμαι καν με ερασιτέχνες – καιρόφίλους οι οποίοι απλά αντιγράφουν τα χιλιοστά από τα προγνωστικά μοντέλα και φέρνουν την καταστροφή όταν αυτή δεν υφίσταται.

+++++++++++++++++++++++++++++++
ΔΩΡΕΑ ΜΕΣΩ PAYPAL ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ SITE ΛΟΓΩ TΗΣ ΠΡΟΣΦΑΤHΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ XAKEΡ.
++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *