Πρόγνωση Θεσσαλίας και Ελλάδας για 20-22/4/2024 + ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ

Σάββατο 20 Απριλίου.
Προβλέπεται αρχικά έντονη κακοκαιρία στη Θεσσαλία την Μακεδονία τη Θράκη τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου της Κυκλάδες στην Κρήτη τα Δωδεκάνησα και τη βόρεια Στερεά την βορεια Ευβοια με βροχές και ισχυρές καταιγίδες ενώ λιγότερα φαινόμενα θα σημειώνονται και στις υπόλοιπες περιοχές αλλά σταδιακά όσο πάμε προς πρωινές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει σημαντική βελτίωση στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και τα φαινόμενα έως το απόγευμα θα παραμείνουν στη Θράκη τα νησιά των ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα με σταδιακή βελτίωση και εκεί από αργά το απόγευμα προς το βράδυ. Αργά τη νύχτα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία καθώς και στο βόρειο Ιόνιο απομεινάρια της αστάθειας θα δώσουν εκ νέου κάποιος παραδικές μπόρες ή και μεμονωμένες καταιγίδες στα παραθαλάσσια τμήματα άνευ σημασίας. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα θα ναι κατά τόπους ισχυρά τις πρώτες πρωινές ώρες στους νομούς Λάρισας Μαγνησίας Φθιώτιδας στα βόρεια της Εύβοιας στις Σποράδες στα νότια της Χαλκιδικής και σε όλες τις νήσους της του ανατολικού Αιγαίου από τις Σαμοθράκη εως τη Ρόδο όπου τοπικά θα σημειωθούν και πάνω από 20 με 40 χιλιοστά βροχής.
Οι άνεμοι θα πνέουν απο βορειοδυτικές διευθύνσεις στο Ιόνιο 6 με 7 μποφόρ και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο ενώ στα βόρεια τμήματα του Αιγαίου βορειοανατολικοι αρχικά με την ίδια ένταση με στροφή παντού και εξασθένηση προς το απόγευμα σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 εως 14 βαθμούς κελσίου στη δυτική Μακεδονία τη Θράκη και τα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας και έως 18 με 21 βαθμούς κελσίου στις υπόλοιπες πεδινές παραθαλάσσεις και νησιωτικές περιοχές της χώρας και πρόσκαιρα στη νότια Πελοπόννησο και την Κρήτη 23.

Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπεται τις πρώτες πρωινές ώρες κακοκαιρία με βροχές και στα παραθαλάσσια του νομού λάρισας και του νομου Μαγνησίας και στις Σποράδες  παραδικές καταιγίδες αλλά τα φαινόμενα που νωρίς το πρωί θα σταματήσουν στους νομούς Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας και σταδιακά έως και το μεσημέρι στο Πήλιο και τις Σποράδες. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας συμπεριλαμβανομένων του Ολύμπου του Κισσάβου και του Μαυροβουνίου στο νομό Μαγνησίας το Πήλιο ττην Οθρυς αλλά και σε κάποια πεδινά τμήματα καθώς και σε τμήματα των Σποράδων νωρίς το ξημέρωμα και κατα τόπους θα σημειωθούν και πάνω από 20 με 40 mm βροχής ενω στα υπόλοιπα παιδινά τμήματα του νομού Λάρισας Τρικάλων και Καρδίτσας 5 με 15 χιλιοστά.
Λάρισα: Προβλέπεται αρχικά ισχυρή βροχή αλλά νωρίς το πρωι ο καιρός θα βελτιωθεί και μετά το μεσημέρι θα υπάρχουν και κάποια ανοίγματα του καιρού με πρόσκαιρες νεφώσεις στα γύρω ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά στα παραθαλάσσια τμήματα βορειοδυτικοι 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση και στα πεδινά δυτικοι 3 με 4 μποφόρ το μεσημέρι και πρόσκαιρα για λίγο 5 με στροφή παντού το βράδυ σε νότιοανατολικούς 2-3 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθείς τα πεδινά τον νομών Τρικάλων και Καρδίτσας από 7 έως 21 βαθμούς κελσίου ενω τα πεδινά του νομών Λάρισας Μαγνησίας και Σποράδων από 8 έως 18 βαθμούς κελσίου.

++++++++++++++++++++++++++++
Κυριακή 21 Απριλίου.
Προβλέπεται στη Μακεδονία την Ηπειρο και το βορειο Ιόνιο άστατο καιρό με τοπικές βροχές κατά περιόδους τις πρώτες πρωινές ώρες φαινόμενα τα οποία όσο πάμε προς το μεσημέρι θα ενταθούν πρόσκαιρα και θα επεκταθούν και στα νησιά του Ιονίου τη δυτικής Στερεά την δυτική κεντρική Πελοπόννησο τη δυτική και βόρεια Θεσσαλία στην Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου ενώ οι καταιγίδες σποραδικές θα διαρκέσουν εως αργά το απόγευμα με σταδιακή βελτίωση της βραδινές ώρες παντού. Ανεπηρέαστες τελείως θα είναι οι περιοχές των Σποράδων της ανατολικής Στερεάς της Εύβοιας της ανατολικής και νοτιας Πελοποννήσου των Κυκλάδων της Κρήτης των Δωδεκανήσων και των νησιών κεντρικού Αιγαίου ενώ αντίθετα ενδεχομένως γύρω από τις περιοχές της Κέρκυρας της Θεσπρωτίας των Ιωαννίνων και στα όρεινά της Καβάλας Ξάνθης Δράμας και Ροδόπης να σημειωθούν κατά τόπους και πάνω από 20 χιλιοστά βροχής. Αρκετές χιονοπτώσεις στα βουνά της Ηπείρου και της Μακεδονίας πάνω από τα 1000 με 1200 μέτρα κατά μέσο όρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιοδυτικές διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ στα πελάγη και πρόσκαιρα το μεσημέρι και στα ηπειρωτικά με σταδιακή εξασθένηση στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά το βράδυ.
Η θερμοκρασία θα κοιμανθεί από 1 εως 20 βαθμόυς κελσίου στο Ιονιο τα δυτικά ηπειρωτικά τη Μακεδονία τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο και ως 21 με 24 βαθμούς κελσίου στα υπόλοιπα πεδινά παραθαλάσσια και νησιωτικά τμήματα της ανατολικής και νότιας χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπεται αρχικά γενικά καλός καιρός με λίγες τοπικές νεφωσεις και πιθανότητα λίγων με μονωμένων βροχών στον Ολυμπο και τα ορεινά τον Τρικάλων και της Καρδίτσας αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες οι νεφωσεις θα αύξηθούν σε όλα τα πεδινα και ορεινά τμήματα μακριά από τη θάλασσα και θα σημειωθούν λίγες μεμονωμένες μπόρες στο εσωτερικό που θα είναι περισσότερες μόνο στα βουνά των Τρικάλων και της Καρδίττας όπου κατα τόπος θα σημειωθούν και πάνω από 10 mm βροχής ενώ αντίθετα στα πεδινά από 0 έως 3 χιλιοστά βροχής. Τοπικές χιονοπτώσεις σε ορεινά τον Τρικάλων της Καρδίτσας και του Ολύμπου πάνω από τα 1200 μέτρα κατά μέσο όρο.
Λάρισα: Προβλέπεται αρχικά γενικά βελτιωμένος καιρός με λίγες τοπικές νεφωσεις κατα περιόδους αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα οι νεφώσεις θα αυξηθούν με μικρή πιθανότητα εκδήλωσης πρόσκαιρης μπόρας με σχεδόν μηδενικό υετό στην πόλη και τη γύρω πεδινή ζώνη.
Οι ανεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοι 5 με 6 μποφόρ και στα πεδινά και τα θαλάσσια τμήματα με σημαντική εξασθένηση παντού το βράδυ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά του νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Αγχιάλου και Βελεστίνου από 6 με 20 βαθμούς κελσίου ενω στα υπόλοιπα του νομού Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 11 έως 19 βαθμούς κελσίου.

+++++++++++++++++++

Δευτέρα 22 Απριλίου.
Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις αρχικά στα νότια θαλάσσια και πιθανόν λίγες βροχές ενώ το μεσημέρι το απόγευμα θα επεκταθούν διάσπαρτες μεμονωμένες βροχες και στα ηπειρωτικά ενώ αργά το βράδυ θα είναι λίγο πιο αξιόλογες στην Ηπειρο και την δυτική και κεντρική Μακεδονία και ενδεχομένως στο βόρειο Ιόνιο με τάση επέκτασης φαινομένων και σε τμήματα της Θεσσαλίας. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα δεν θα είναι ισχυρά σε καμία περιοχή της χώρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοι 7 με 8 στο νότιο Ιόνιο 6 με 7 στο νότιο Αιγαίο και 4 με 6 στα υπόλοιπα πελάγη.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 εως 20 βαθμούς κελσίου στην Ηπειρο τη Μακεδονία τη Θράκη τη Θεσσαλία και το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο, εως 22 με 26 βαθμούς κελσίου στη δυτική και νότια πεδινή παραθαλάσσια και νησιωτική χώρα και πρόσκαιρα στη βόρεια Κρήτη 29-31 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπεται αρχικά πολύ καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά προς το μεσημέρι και μετά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφωσεις και υπάρχει πιθανότητα προς το βράδυ να σημειωθούν τοπικές βροχές ασθενούς έντασης σε όλες τις περιοχές της περιφέρειας σχεδόν μηδενικού όμως υετού.
Λάρισα: Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με τοπικέςνεφώσεις από το απόγευμα και μετά με πολύ μικρή πιθανότητα για ψιχάλα το βράδυ.
Οι άνεμοι θα πνέουν ότι ανατολικοι 4 με 5 μποφόρ στα παραθαλάσσια και 2-3 μποφόρ στα πεδινά.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά του νομό Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνου και Αγχιαλου της Μαγνησίας από 5 έως 16 με 18 βαθμούς κελσίου ενω στα υπόλοιπα του νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 10 εως 18.

+++++++++++++++++++++++++++++++
ΔΩΡΕΑ ΜΕΣΩ PAYPAL ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ SITE ΛΟΓΩ TΗΣ ΠΡΟΣΦΑΤHΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ XAKEΡ.
++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *