Επικαιροποιημένη προειδοποίηση ισχυρών καιρικών φαινομένων για 19 και 20 Απριλίου.

Σε συνέχεια του Εκτακτου Δελτίου που αναρτήθηκε στις 16 Απριλίου και μας έδινε μία πρώτη εικόνα για τις 19 Απριλίου επικαιροποιούμε με τα μεσημερινά στοιχεία την καιρικη κατάσταση που θα επικρατήσει το διήμερο 19 και 20 Απριλίου.
Οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό με μέτωπα κακοκαιρίας θα κινηθεί αύριο 19/4 από το μεσημέρι και μετά από τα δυτικά προς τα ανατολικά επηρεάζοντας τον καιρό σχεδόν ολόκληρης της χώρας με ιδιαίτερη όμως έμφαση στα δυτικά κεντρικά ανατολικά και βόρεια τμήματα της χώρας με έντονα φαινόμενα όπως βλέπετε και στο χάρτη το βαρομετρικών συστημάτων.

 

Η αλλαγή του καιρού θα ξεκινήσει από τα δυτικά κοντά στο μεσημέρι της 19ης Απριλίου με βροχές και καταιγίδες ενώ τα φαινόμενα έως το απόγευμα θα έχουν επεκταθεί στις περισσότερες περιοχές του Ιονίου των ηπειρωτικών και τμημάτων του βορείου Αιγαίου ενω οσο πάμε προς αργά το βράδυ και τα μεσάνυχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν και με την αλλαγή της ημέρας θα γίνουν πολύ ισχυρά σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας με σταδιακή βελτίωση πρωτα στα δυτικά τις πρωινές ώρες και μετά το μεσημέρι στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας. Τα φαινόμενα έως και της 20 του μήνα το απόγευμα θα έχουν παραμείνει μόνο στη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο με βελτίωση και εκεί αργά τη νύχτα.

Επισημαίνεται ότι συνολικά μέσα σε ένα 24ωρο θα έχουμε φαινόμενα από ελάχιστα έως μέτρια στις περιοχές με την κίτρινη απόχρωση που καλύπτουν σχεδόν το σύνολο της χώρας ενώ σε κάποια τμήματα της ανατολικής Κρήτης δεν θα βρέξει καθόλου ενω στα Δωδεκάνησα που δεν έχουμε σημειώθει τα φαινόμενα θα φτάσουν αργά το απόγευμα της 20ης Απριλίου και μετά.
Στη συνέχεια στο επίπεδο 2 με το πορτοκαλί χρώμα είναι οι περιοχές στις οποίες θα σημειωθούν κατά τόπους αξιόλογα φαινόμενα δηλαδή περιοχές από 10 έως και 30 mm.
Τέλος ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στις περιοχές με την μπλε απόχρωση στις οποίες κατά τόπους θα σημειωθούν και πάνω από 30 με 50 mm και ιδιαίτερα στα ανατολικά του νομού Λάρισας (Ολυμπος Κισσαβος Μαυροβούνι και παράλια, ανατολικά του νομού Μαγνησίας, Πήλιο και παράλια Πηλίου και στα πόδια της Χαλκιδικής όπου ενδεχομένως θα σημειωθούν και 100 με 150 mm βροχόπτωσης. Σε αυτές τις περιοχές ενδεχόμενες σύντομες πλημμύρες είναι αρκετά πιθανές να συμβούν.

+++++++++++++++++++++++++++++++
ΔΩΡΕΑ ΜΕΣΩ PAYPAL ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ SITE ΛΟΓΩ TΗΣ ΠΡΟΣΦΑΤHΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ XAKEΡ.
++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

One thought on “Επικαιροποιημένη προειδοποίηση ισχυρών καιρικών φαινομένων για 19 και 20 Απριλίου.

  1. Pingback: WEATHERGROUP | Β.Πανάκογλου: Στο "μάτι" η Θεσσαλία - Προσοχή σε παράλια Λάρισας και Πήλιο (ΧΑΡΤΕΣ) | CamposNews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *