Τάση του καιρού για τις επόμενες 2 εβδομάδες σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της 8/4/2024. Μεγάλες διακυμάνσεις θερμοκρασίας και μια περίοδο αστάθειας αξιόλογης.

ffffff

Τάση του καιρού για τις επόμενες 2 εβδομάδες σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της 8 Απριλίου 2024.

11 και 12 Απριλίου.
> 95% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλη τη χώρα με λίγες μεμονωμένες καταιγίδες κι αν αυτές εμφανιστούν στα βουνά της Ηπείρου και της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας στις 12 Απριλίου. Θερμοκρασία έως 25 με 28 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά.
+++++++++++++

13 έως 15 Απριλίου.
50% πιθανότητα για μεμονωμένες μπόρες στις 13 & 14 Απριλίου κυρίως στην ανατολική Μακεδονία τη Θράκη και δευτερευόντως στην υπολοιπη Μακεδονία και την ανατολική Θεσσαλία με βελτίωση στις 15 του μήνα. Θερμοκρασία στα ηπειρωτικά 26 με 29 βαθμούς κελσίου όλο το τριήμερο.
36% πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη στις 13 του μήνα και στα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας στις 14/4 με γρήγορη βελτίωση. Θερμοκρασία σε πολύ υψηλά επίπεδα θα φτάνει στα ηπειρωτικά τους 28 με 29 και τοπικά στις 15 του μήνα και τους 32 βαθμούς κελσίου στα ανατολικά πεδινά τμήματα.
9% πιθανότητα για μεμονωμένες μπόρες στην Ηπειρο την Μακεδονία την Θράκη και τα ορεινά της Θεσσαλίας στις 13 του μήνα έντονοτερη αστάθειας στις ίδιες περιοχές στις 14 του μήνα και στις 15/4 τα φαινόμενα θα επεκταθούν μικρής έντασης και διάρκειας στο Ιόνιο τα υπόλοιπα ηπειρωτικά αλλά και την Κρήτη. Θερμοκρασία 24 με 27 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά.
5% πιθανότητα για πολύ λίγες μεμονωμένες μπόρες από τα δυτικά προς τα ανατολικά σε όλη τη χώρα στις 14 και 15 του μήνα. Θερμοκρασίες 24 με 27 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά.
++++++++++++++++

16 έως 18 Απριλίου.
42% πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες μπόρες στο Ιόνιο τα ηπειρωτικά και το κεντρικό και νοτιο Αιγαίου στις 16 του μήνα, και έντονη αστάθεια σε όλη σχεδόν τη χώρα με ιδιαίτερη έμφαση στη βόρεια Ελλάδα στις 17 και 18 του μήνα. Θερμοκρασία αρχικά έως 30 βαθμούς κελσίου στα ανατολικά και 25 με 27 στα δυτικά και βόρεια με σημαντική πτώση παντού στις 18 του μήνα με τα έντονα φαινόμενα ειδικά στη δυτική και βόρεια χώρα που δεν θα ξεπερνά τους 16 με 20 βαθμούς κελσίου ενώ από την Στερεά και νοτιότερα θα φτάνει τους 24 βαθμούς περίπου.
30% πιθανότητα για αστάθεια έντονη στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά που θα επεκταθεί τοπικά και σε άλλες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας εκτός από τη Θράκη και ολόκληρο το Αιγαίο στις 16 του μήνα, έντονη αστάθεια στις 17 του μήνα στο Ιόνιο τα ηπειρωτικά και το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο ενώ λίγα φαινόμενα θα σημειωθούν και στα νοτιότερα νησιωτικά και η αστάθεια θα συνεχιστεί και στις 18 του μοίρα στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο με ιδιαίτερη έμφαση στη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Θερμοκρασίες σε σταδιακή σημαντική πτώση από τους 25 με 28 βαθμούς κελσίου στα ανατολικά ηπειρωτικά και τους 20 στα δυτικά θα πάμε στους 15 με 20 στα δυτικά κεντρικά και βόρεια και τους 22 με 25 μόνο από τη Στερεά έως και τα Δωδεκάνησα στις 17 του μήνα ενω στις 18 θα σημειώσει σημαντική πτώση σε όλα τα ηπειρωτικα όπου η μεγίστη δεν θα ξεπερνά τους 13 με 17 βαθμούς κελσίου ενώ θα σημειωθούν και χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας έντονες στην Ηπειρο τη Θεσσαλία την Μακεδονία και τη Θράκη.
17% πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες μπόρες στις 16 του μήνα στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, λίγες μεμονωμένες μπόρες κύριως στην ανατολική Μακεδονία τη Θράκη και τα Δωδεκάνησα στις 17 του μήνα και λίγο πιο έντονη αστάθεια μέτριας όμως έντασης στη Θεσσαλία τη Μακεδονία τη Θράκη την ανατολική Στερεά την Εύβοια και τις Σποράδες στις 18 του μήνα. Θερμοκρασία αρχικά έως και 30 βαθμούς κελσίου στα άνατολικα ηπειρωτικά 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη στα δυτικά και βόρεια θα σημειώσει πτώση στην κεντρική και βόρεια χώρα στις 18 του μήνα που η μεγίστη δεν θα ξεπερνά τους 16 με 20 βαθμούς κελσίου ενόω στα δυτικά κεντρικά και νότια θα συνεχίσει να βρίσκεται σε επίπεδα 23 με 26 βαθμών κελσίου.
11% πιθανότητα για τοπικές μπόρες τις θερμές ώρες της ημέρας στην Μακεδονία τη Θράκη την ανατολική Θεσσαλία και τα ορείνα της Κρήτης και των Κυκλάδων έντονη αστάθεια στις 17 του μήνα στην ανατολική Μακεδονία τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο με πιθανότητα λίγων φαινομένων στην υπόλοιπη χώρα και εκ νέου νέο κυμα αστάθειας στο Ιόνιο τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο στις 18 του μήνα μέτριας όμως έντασης. Θερμοκρασία αρχικά έως 25 με 27 βαθμούς κελσίου κυρίως τα ανατολικά θα σημείωση σημαντική πτώση στις 17 με τις μέγιστες 16 με 20 βαθμούς κελσιου σχεδόν σε όλη τη χώρα ενώ σε αυτά τα επίπεδα θα παραμείνει και στις 18 του μήνα ενω στα ορεινα θα είναι 5 με 7 βαθμούς πιο χαμηλή ενώ θα σημειωθούν και κάποιες σύντομες χιονοπτώσεις στα βουνά της δυτικής και βόρειας χώρας.
+++++++++++++++++

19 με 23 Απριλίου.
46% πιθανότητα για τοπικές βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά και νότια θαλάσσια τμήματα κατά τόπους ισχυρά στις 19 του μήνα και βελτιωμένος καιρός στην υπόλοιπη χώρα με λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στις 20/21 του μήνα στα βουνά της Μακεδονίας και της Θράκης με σταδιακή βελτίωση στη συνέχεια. Θερμοκρασία στους 17 με 21 βαθμούς κελσίου αρχικά θα παρουσιάσει σταδιακη ανοδο στά ανατολικά φτάνοντας τους 23/24 ενώ το πρωί και το βράδυ η ψύχρα θα είναι έντονη.
27% πιθανότητα για τοπικές βροχές και λίγες μπόρες κατά περιόδους όλες τις ημέρες κυρίως σε τμηματα του Ιονίου των ηπειρωτικών και του κεντρικού και βόρειου Αιγαίου ενώ λιγότερα φαινόμενα θα σημειωθούν και στα νότια νησιωτικά. Λίγες τοπικές χιονοπτώσεις στα βουνά της βόρειας Ελλάδας κατά περιόδους. Θερμοκρασία σε ψυχρά επίπεδα εως 16 και 20 βαθμών κελσίου όλες τις ημέρες με έντονη ψύχρα το πρωί ακόμα και σε πεδινές περιοχές.
27% πιθανότητα για έντονες μπόρες και καταιγίδες αρχικά στη Μακεδονία τη θΘράκη την ανατολική Θεσσαλία και τα νησιά του κεντρικού και βόρειου Αιγαίου με σταδιακή σημαντική βελτίωση στις 20 και 21 ενω στις 22-23 λίγες με μονωμένες μπόρες στα βουνά της δυτικής και βόρειας χώρας ανευ σημασίας. Θερμοκρασία σε δροσερά επίπεδα 15 με 20 βαθμούς κελσίου απο βορρα προς νότο όλες τις ημέρες με μικρή άνοδο μετά τις 20 του μήνα στα δυτικα και νοτια όπου η μεγίστη θα φτάνει τους 22 με 26 βαθμούς κελσίου με περαιτέρω άνοδο στις 22 και 23 στην δυτική και νότια Ελλάδα που θα φτάνει τους 28.
++++++++++++++++++++++

Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι μέχρι και τις 12 Απριλίου δεν αναμένονται καθόλου φαινόμενα στη χώρα με τη θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα 25 με 29 βαθμούς κελσίου .
Για τις 13-15 Απριλίου υπάρχουν πιθανότητες κυρίως για την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη για εκδηλωση κάποιων αξιόλογων βροχών και καταιγίδων ενώ πολύ λιγότερα φαινόμενα δεν αποκλείονται στην υπόλοιπη Μακεδονία και την Θεσσαλία με τη θερμοκρασία σε πολύ υψηλά επίπεδα κοντά στους 27 με 32 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά.
Για τις 16 ώρες 18 Απριλίου η πιθανότητα ξεπερνά το 70-80% για αξιόλογη αστάθεια σε πολλές περιοχές του Ιονίου της ηπειρωτικης χώρας και του βόρειου Αιγαίου ενώ λιγότερα μεν αλλά υπαρκτά φαινόμενα και στην υπόλοιπη χώρα με τη θερμοκρασία σταδιακά σε σημαντική πτώση κοντά στους 16 με 22 βαθμούς μέγιστες ενώ θα πέσουν και κάποια χιόνια σε βουνά της δυτικής κεντρικής και βόρειας χώρας.
Τέλος για τις 19 έως 23 Απριλίου οι περισσότερες πιθανότητες φαίνεται να είναι να έχουμε τοπικές μπόρες αρχικά στα ανατολικά ηπειρωτικά ενώ στη συνέχεια περιορισμένη αστάθεια δεν αποκλείεται να δίνει κυρίως στα βουνα της κεντρικής και βόρειας χώρςα κάποιες μεμονωμένες μπόρες όχι όμως έντονης σημασίας και διάρκειας. Θερμοκρασία αρχικά σε χαμηλά επίπεδα φαίνεται στη συνέχεια να παίρνει την ανηφόρα προς τους 25 με 27 βαθμούς κελσίου.

 

+++++++++++++++++++++++++++++++
ΔΩΡΕΑ ΜΕΣΩ PAYPAL ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ SITE ΛΟΓΩ TΗΣ ΠΡΟΣΦΑΤHΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ XAKEΡ.
++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

One thought on “Τάση του καιρού για τις επόμενες 2 εβδομάδες σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της 8/4/2024. Μεγάλες διακυμάνσεις θερμοκρασίας και μια περίοδο αστάθειας αξιόλογης.

  1. Pingback: ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ 7 ΗΜΕΡΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑΣ ΠΟΛΕΩΝ (ΣΧΕΤΙΚΗ ΥΓΡΑΣΙΑ %) – Weathergroup

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *