ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ 7 ΗΜΕΡΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑΣ ΠΟΛΕΩΝ (ΣΧΕΤΙΚΗ ΥΓΡΑΣΙΑ %)

Όπως έχουμε πει εδώ και λίγο διάστημα έχουμε στη διάθεσή μας λογισμικό με το οποίο μπορούμε να βλέπουμε διάφορες παραμέτρους που μας απασχολούν στην πρόγνωση καθ΄ύψος δηλαδή από το έδαφος έως και τα 12 km υψόμετρο περίπου.
Ένα από αυτά τα διαγράμματα είναι η σχετική υγρασία (επι τοις εκατο) που υπάρχει στην ατμόσφαιρα μιας και μέσω αυτής μπορούμε να γνωρίζουμε που και πότε θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις που εν δυνάμει μπορεί να δώσουν και κάποιες παροδικές βροχές , εντονες καταιγιδες ή αιθριο καιρο.

Παρουσιάζουμε λοιπόν την πορεία της σχετικής υγρασίας από το έδαφος(1000 χεκτοπασκαλ) έως και τα 12 km (200 χεκτοπασκαλ) περίπου υψόμετρο για 11 χαρακτηριστικές περιοχές της χώρας  από τα δεδομένα του προγνωστικού μοντέλου ICON στο πρωινό τρέξιμο της 9ης Απριλίου εως και τις 16/4 ξημερωματα (κατω αξονας)

Στην αρχή του άρθρου υπάρχει και το σχεδιάγραμμα παλαιότερου υπόδειγματος το οποίο μας δείχνει ότι καφετί και κόκκινες αποχρώσεις σημαίνουν έλλειψη υγρασίας άρα και νεφωσεων ενώ όταν πηγαίνουμε στις μπλε αποχρώσεις και ειδικά σε αυτές σε πιο έντονα μπλε πάνω από 75-80% τότε μιλάμε για τοπικές νεφώσεις ή και βροχες.

Όπως βλέπετε από σήμερα έως και τις 16 του μήνα δεν αναμένονται αξιόλογα ποσά υγρασίας και για τις 11 πόλεις που μας απασχολούν στην πρόγνωση.

Ξεκινώντας από την Αλεξανδρούπολη βλέπουμε ότι σε αυτήν την περιοχή από τις 12 έως 14 Απριλίου θα υπάρχουν κάποιες τοπικές νεφωσεις στην κατώτερη και μέση τροποσφαιρα οι οποίες υπάρχουν μικρές πιθανότητες να δώσουν κάποια σποραδικά φαινόμενα κυρίως στις 13 και 14 ενω τις υπόλοιπες μέρες βλέπετε την σημαντική έλλειψη υγρασίας από το έδαφος έως και τα 12 km αρα και νεφωσεων.

Για την Φλώρινα βλέπουμε κάποιες νεφωσεις αραιες κατά περιόδους τις επόμενης ημέρες άνευ σημασίας εκτός ενδεχομένως προς τις 15 & 16 για ανάπτυξη κάποιων νεφωσεων κατακόρυφης ανάπτυξης με το ελαφρύ μπλε χρώμα οι οποίες δεν φαίνεται όμως να δίνουν φαινόμενα.

Για το Ηράκλειο φαίνονται χαμηλές νεφώσεις την σημερινή ημέρα στα τελειωματα της προηγούμενης κακοκαιρίας που μόλις πέρασε ενώ για το υπόλοιπο έως και τις 16 του μήνα δεν αναμένονται σχεδόν καθόλου νεφώσεις εκτός από κάποιες πολύ αχνές μπλε αποχρώσεις που σημαίνει ότι θα έχουμε πολύ ψηλές νεφώσεις άνευ σημασίας για φαινόμενα.

Για όλες τις υπόλοιπες περιοχές φαίνεται έλλειψη υγρασίας σε όλο το ύψος της ατμόσφαιρας άρα και νεφωσεων με κάποιες πιθανές μόνο τοπικές αναπτύξεις κυρίως στις 12 και 15 του μήνα άνευ σημασίας για τα πεδινά τμήματα.

Τέλος μόνο για την περιοχή της Ρόδου η κακοκαιρία που βρίσκεται στην ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο διατηρεί τοπικές νεφωσεις χαμηλού ύψους που δεν θα δίνουν φαινόμενα τις επόμενες ημέρες έως και τις 12 του μήνα με βελτιωση και εκει των συνθηκων ουρανιου θολου.

 

ΤΑΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ 8ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ

 

+++++++++++++++++++++++++++++++
ΔΩΡΕΑ ΜΕΣΩ PAYPAL ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ SITE ΛΟΓΩ TΗΣ ΠΡΟΣΦΑΤHΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ XAKEΡ.
++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *