Πρόγνωση Θεσσαλίας και Ελλάδας για 8-10/4/2024 + ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ

Δευτέρα 8 Απριλίου.
Προβλέπεται αρχικά νεφελώδης καιρός στα ηπειρωτικά και την Κρήτη με λίγες τοπικές βροχές ασθενούς έντασης στην Εύβοια τις Σποράδες στην Βοιωτία την Φθιώτιδα τα ορεινά της Θεσσαλίας και κεντρικής Μακεδονίας με βελτίωση το μεσημέρι. Στην Κρήτη τα φαινόμενα θα είναι αξιόλογα κύριως το βόρειο τμήμα του νησιού και θα διαρκέσουν εως και αργά το βράδυ. Κατά τόπους στα ορεινά και βόρεια τμήματα της Κρήτης δεν αποκλείεται να σημειωθούν 5 με 10 χιλιοστά βροχής ενώ για τις προαναφερθήσες περιοχές τα φαινόμενα θα είναι άνευ σημασίας.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειο βορειοατολικοι 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από τα βόρεια από το απόγευμα και μετά και βορειοδυτικοι 2 με 4 μποφόρ στις υπόλοιπες περιοχές με εξασθένιση.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 εως 28 βαθμούς κελσιου στα δυτικά και ως 23 με 25 βαθμούς κελσίου στα υπόλοιπα πεδινά παραθαλάσσια και νησιωτικά τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπεται αρχικά συννεφιά με πιθανότητα λιγων ασθενών βροχών έως και το μεσημέρι με βελτίωση στη συνέχεια και διαστήματα ηλιοφάνειας.
Λάρισα: Προβλέπεται αρχικά νεφελώδης καιρός με πιθανότητα ασθένους βροχής και γρήγορη βελτίωση από το πρωί.
Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοανατολικοι 6 με 7 μποφόρ στις Σποράδες με εξασθένηση το βράδυ στα 4 με 5 και βόρειοανατολικοι 3 με 54 μποφόρ αρχικά στα πεδινά με σημαντική εξασθένηση από το απόγευμα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνου στη Μαγνησία από 10 με 22/23 βαθμούς κελσίου ενω στα υπόλοιπα τμήματα του νομού Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 13 έως 19 βαθμούς κελσίου.
++++++++++++++++++++++++++++

Τρίτη 9 Απριλίου.
Προβλέπεται αρχικά στη βόρεια Κρήτη και τα ορεινά αυτής τοπικές συννεφιές με ασθενείς βροχές κατά περιόδους έως και το μεσημέρι και αίθριος καιρός στην υπόλοιπη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας.
Οι άνεμοι θα πνεουν στο Αιγαιο βόρειοι 6 με 7 μποφόρ στα κεντρικά και νότια με εξασθένηση και βορειοδυτικοι 2 με 4 μποφόρ στις υπόλοιπες περιοχές.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 εως 24 με 27 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά τα Δωδεκάνησα και την νότια Κρήτη και απο 10 έως 23 βαθμούς κελσίου στα υπόλοιπα παραθαλάσσια και νησιωτικά τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπονται μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις στα βουνά το απόγευμα.
Λάρισα: Προβλέπονται μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις στα βουνά του απόγευμα.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ στις Σποράδες και πρόσκαιρα το μεσημέρι και στα πεδινά με εξασθένηση παντού το βράδυ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνου στη Μαγνησία από 8 με 23/25 βαθμούς κελσίου ενω στα υπόλοιπα τμήματα του νομού Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 12 έως 22 βαθμούς κελσίου.

++++++++++++++++++++++++++++++++

Τετάρτη 10 Απριλίου.
Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις στα βουνά της ηπειρωτικής χώρας το μεσημέρι και το απόγευμα ενω αραιες νεφώσεις θα επικρατήσουν και στα υπόλοιπα τμήματα της ηπειρωτικής χώρας και του Ιονίου αργά το βράδυ.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 4 με 5 μποφόρ και μεταβλητοι ασθενεις στα υπόλοιπα πελάγη και προσκαιρα το απόγευμα δυτικοι 2 με 3 μποφόρ..
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 26 με 28 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά και την ανατολική Ρόδο και ως 21/24 βαθμούς κελσίου στα υπόλοιπα παραθαλάσσια και νησιωτικά τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπεται αίθριος καιρός με αραιες νεφώσεις από το απόγευμα.
Λάρισα: Προβλέπεται αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις απο το απόγευμα.
Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοι ασθενεις και το μεσημέρι και το απόγευμα για λίγες ώρες ανατολικοι νότιοανατολικοι 2 με 4 μποφόρ και στα θαλάσσια και τα πεδινά τμήματα με εξασθένηση το βράδυ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνου στη Μαγνησία από 8 με 24/26 βαθμούς κελσίου ενω στα υπόλοιπα τμήματα του νομού Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 13 έως 23 βαθμούς κελσίου.

 

 

https://www.ventusky.com/

 

https://www.ventusky.com/
+++++++++++++++++++++++++++++++
ΔΩΡΕΑ ΜΕΣΩ PAYPAL ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ SITE ΛΟΓΩ TΗΣ ΠΡΟΣΦΑΤHΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ XAKEΡ.
++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *