Τάση του καιρού για τις επόμενες 2 εβδομάδες σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της 2/4/2024.Υψηλές θερμοκρασίες για την εποχη με σποραδικες καταιγιδες το 2ο δεκαημερο.

ffffff

Τάση του καιρού για τις επόμενες 2 εβδομάδες σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της 2 Απριλίου 2024.

5 και 6 Απριλίου.
> 95% πιθανότητα για αίθριο καιρό με τοπικές νεφώσεις στα βουνά της δυτικής και βόρειας χώρας το απόγευμα. Μέγιστες θερμοκρασίες 27 με 29 βαθμούς κελσίου στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.
++++++++++++++++++++++

7 έως 9 Απριλίου.
34% πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες μπόρες στην ανατολική Μακεδονία τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου στις 7 και 8 και τοπικές νεφώσεις στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα και την Κρήτη με πολύ μικρή πιθανότητα λίγων ασθενών βροχών. Θερμοκρασια αρχικα έως 26 με 28 βαθμούς κελσίου με σταδιακή πρόσκαιρη πτώση στη Θράκη τις περιοχές γύρω από το Αιγαίο που δεν θα ξεπερνά τους 20 με 23 βαθμούς κελσίου με περαιτέρω μικρή πτώση και στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά στις 9 του μήνα ενω στα δυτικά θα παραμείνει σε πολύ υψηλά επίπεδα.
66% πιθανότητα για αίθριο καιρό με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βουνά τις θερμές ώρες της ημέρας. Θερμοκρασία κατα μεσο όρο 25/27 και στη συνέχεια 27/31 βαθμούς κελσίου στα εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας.
++++++++++++++++++++++++

10 έως 12 Απριλίου.
32% πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες μπόρες στα βουνά της Ηπείρου και της Μακεδονίας κοντά στα σύνορα ενώ αίθριος καιρός στην υπόλοιπη χώρα. Θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα 27 και στα κεντρικά και νότια 30 με 31 βαθμούς κελσίου.
26% πιθανότητα για αίθριο καιρό αρχικά αλλά θα σημειωθούν τοπικές καταιγίδες σε ορεινά αλλά και πιθανόν και πεδινά τμήματα της Ηπείρου της Μακεδονίας και στα βόρεια της Θεσσαλίας στις 11 και 12 απριλίου. Θερμοκρασία σε πολύ υψηλά επίπεδα αρχικά θα φτάνει και τους 31 με 33 βαθμούς κελσίου στά ανατολικά θα σημειώσει σημαντική πτώση στις 11 του μήνα στην ανατολική και βόρεια χώρα και στις 12 του μήνα και στα υπόλοιπα τμήματα με τη μεγίστη να μην ξεπερνά τους 18 με 22 βαθμούς κελσίου στα ανατολικά και τους 22 με 24 στα δυτικά τμήματα.
26% πιθανότητα για αίθριο καιρός στις 10 και 11 ενώ αστάθεια στις 12 του μήνα θα δώσει τοπικές καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας στην Ηπειρο τη Μακεδονία τη δυτικής Στερεά τη δυτική και βόρεια Θεσσαλία τμήματα της κεντρικής Στερεάς της κεντρικής Πελοποννήσου και των ορεινών της Θράκης. Θερμοκρασία αρχικά σε υψηλά επίπεδα θα φτάνει τους 27 με 31 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά με σημαντική πτώση μόνο στη βόρεια και βορειοανατολική Ελλάδα στις 12 του μήνα που η μεγίστη δεν θα ξεπερνά τους 18 με 22 βαθμούς κελσίου ενω στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα συνεχιστούν οι υψηλές θερμοκρασίες που στα δυτικά θα φτάσουν και τους 29 με 30 βαθμούς κελσίου.
18% πιθανότητα για καλό καιρός της 10 του μήνα, τοπικές καταιγίδες στα δυτικά κεντρικά και βόρεια κυρίως στα ορεινά τμήματα στις 11 απριλίου, ενώ στις 12/4 τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες μικρής έντασης και διάρκειας στη Μακεδονία τη Θράκη τη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά την Εύβοια τη βόρεια Κρήτη και τμήματα του ανατολικού Αιγαίου και των ορεινών της Πελοποννήσου και της υπόλοιπες Στερεάς. Θερμοκρασίες κατα μέσο όρο 26 με 28 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά ενω στις 12 Απριλίου θα πέσει σημαντικά στην ανατολική και νότια χώρα οπου η μεγιστη δεν θα ξεπερνά τους 18 με 22 βαθμούς κελσίου έως 25 με 26 στα δυτικά.
+++++++++++++++++++++++

13 με 17 Απριλίου.
42% πιθανότητα για καλο καιρο στις 13 Απριλίου, τοπικές καταιγίδες στην Πελοπόννησος στις 14 Απριλίου, εντονότερη αστάθεια στα ηπειρωτικά εκτός από την ανατολική Μακεδονία τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο στις 15 του μήνα με κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα στα δυτικά και νότια αστάθεια θα συνεχιστεί και στις 16 του μήνα κυρίως όμως τα δυτικά κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας με κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα ενώ λιγότερα θα σημειωθούν και στην ανατολική και βόρεια χώρα. Θερμοκρασία γενικά από 24 έως 27 βαθμούς κελσίου στά ηπειρωτικά με σημαντική πτώση στις 15 του μήνα και μετά με τα φαινόμενα και την συννεφιά στις περισσότερες περιοχές της χώρας όπου ιδράργυρος δεν θα ξεπερνά τους 18/20 και στα δυτικά τους 22 βαθμούς κελσίου.
29% πιθανότητα για την τοπικές νεφωσεις στις 13 του μήνας στην Πελοπόννησο με λίγες σποραδικές καταιγδίες, στις 14 του μήνα στη Μακεδονία και τη Θράκη ενω στη συνέχεια περιορισμένη αστάθεια ενδεχομένως στις 15 του μήνα να δώσει λίγα με μονωμένα φαινόμενα στα βουνά της ηπειρωτικής χώρας με βελτίωση. Θερμοκρασία σε πολύ χαμηλά επίπεδα στην ανατολική χώρα δεν θα ξεπερνά τους 14 με 18 βαθμούς κελσίου, 18 με 22 μόνο στη δυτική χώρα αλλά σταδιακά θα αρχίσει να σημειώνει μικρή άνοδο που από τις 15 θα φτάνει στα ηπειρωτικά τους 24 με 27 βαθμούς κελσίου σταδιακά.
29% πιθανότητα για γενικά καλό καιρό στις περισσότερες περιοχές της χώρας με πιθανότητα για τοπικές νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας στα βουνά της ηπειρωτικής χώρας. Θερμοκρασία αρχικά έως 17 με 20 βαθμούς κελσίου στά ηπειρωτικά θα αρχίσει να σημειώνει σταδιακή άνοδος στους 23 και από τις 15 του μήνα στους 27 με 30 βαθμούς κελσίου.
++++++++++++++++++++

Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι ο καλός καιρός θα συνεχιστεί στις περισσότερες περιοχές της χώρας έως και της 10 με 12 Απριλίου ειδικά στα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας. Πιθανότητα υπάρχει μόνο για κάποιες μεμονωμένες καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη στις 7 με 9 Απριλίου άνευ σημασίας και στις 10 με 12 κάποια  φαινόμενα και πάλι αυτή τη φορά πιθανόν και σε κάποια πεδινά τμήματα της Ηπείρου της Θεσσαλίας της Μακεδονίας της Θράκης και της βόρειας Στερεάς γενικά μικρής έντασης και διάρκειας. Θερμοκρασία αν και θα υπάρχουν γενικά σκαμπανεβάσματα θα κυμαίνεται τις περισσότερες από τις ημέρες σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά έως πολύ πάνω από τα κανονικά. Πτώση μπορεί να σημειωθεί κοντά στις 10 με 12 Απριλιου.
Τέλος για την περίοδο 13 έως 17 Απριλίου αυξάνονται οι πιθανότητες να υπάρξει αστάθεια στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά με τα μέχρι στιγμής στοιχεία με τα εντονότερα φαινόμενα κυρίως στη δυτική χώρα, λιγότερο στα ηπειρωτικά και και ακόμα λιγότερα φαινόμενα στην περιοχή των νησιών του Αιγαίου της Θράκης και της ανατολικής Μακεδονίας. Η θερμοκρασία σε γενικές γραμμές σε σημειώσει κάμψη και θα φτάσει στα κανονικά για την εποχή επίπεδα 18 με 24 βαθμούς κελσίου κατά μέσο όρο.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *