Πρόγνωση Θεσσαλίας και Ελλάδας για 5-7/4/2024 + ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ

Παρασκευή 5 Απριλίου.
Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές συννεφιές στους νομούς Δράμας Καβάλας Ξάνθης Ροδόπης και Εβρου και θα σημειωθούν λίγες σποραδικές μπόρες με γρήγορη βελτίωση τις πρώτες βραδινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοι 5 με 6 μποφόρ στα πελάγη και το μεσημέρι 2 με 4 μποφόρ και στις ηπειρωτικές περιοχές.
Η θερμοκρασία θα κυμανθει από 4 έως 26 με 28 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά και από 12 εως20 βαθμούς κελσίου στα παραθαλάσσια και νησιωτικά τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπεται αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα βουνά το μεσημέρι και το απόγευμα.
Λάρισα: Προβλέπεται αίθριος καιρός με αραιες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα γύρω βουνά.
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοι 4 με 5 μποφόρ στα παραθαλάσσια και μετά το μεσημέρι ανατολικοι 3 με 4 μποφόρ και στα πεδινά αλλά και τα θαλάσσια τμήματα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνου από 7 εως 23 με 25 βαθμούς κελσίου ενω στα υπόλοιπα τμήματα της Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 12 έως 22.
+++++++++++++++++

Σάββατο 6 Απριλίου.
Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνιας και λίγες τοπικές νεφώσεις στα βουνά της ηπειρωτικής χώρας τις απογευματινές ώρες και υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα στη Ροδόπη και τον Εβρο να σημειωθούν κάποιες μεμονωμένες μπόρες άνευ σημασίας μακριά από τα παραθαλάσσια τμήματα με γρήγορη βελτίωση.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ στα πελάγη και πρόσκαιρα στα Δωδεκάνησα 6 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 27 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά και από 12 εως 24 βαθμους κελσίου στα παραθαλάσσια και νησιωτικά τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές συννεφιές το απόγευμα στα γύρω βουνά με γρήγορη βελτίωση.
Λάρισα: Προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφωσεις το μεσημέρι και το απόγευμα.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 μποφόρ στις Σποράδες και σταδιακά από το μεσημέρι και μετά νοτιοανατολικοι 3 με 4 μποφόρ παντού.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνου από 7 εως 25 με 27 βαθμούς κελσίου ενω στα υπόλοιπα τμήματα της Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 12 έως 24.
+++++++++++++++++

Κυριακή 7 Απριλίου.
Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλα γρήγορα από τις πρωινές ώρες στη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο θα αναπτυχθούν τοπικές συννεφιές με λίγες σποραδικές μπόρες, φαινόμενα που οσο πάμε προς το μεσημέρι θα επεκταθούν στην υπόλοιπη Μακεδονία νησιά του ανατολικού Αιγαίου τμήματα της Θεσσαλίας των Σποράδων της Εύβοιας και ενδεχομένως της ανατολικής Στερεάς της Πελοποννήσου των Κυκλάδων και εως αργά το βράδυ της Κρήτης με σταδιακή βελτίωση από βορρά προς νότο. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα θα ναι σποραδικά και διάσπαρτα και όχι έντονα.
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοι 4 με 5 μποφόρ στα πελάγη και πρόσκαιρα το μεσημέρι ανατολική βόρειοανατολικοι και στα ηπειρωτικά 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 28/30 στα ηπειρωτικά και από 13 έως 26 βαθμούς κελσίου στα παραθαλάσσια και νησιωτικά τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά σταδιακά προς τις μεσημεριανές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές μπόρες στις Σποράδες και τα παραθαλάσσια τμήματα της Θεσσαλίας και τις απόγευματινές και πρώτες βραδινές και σε πεδινες περιοχές στο εσωτερικό της περιφέρειας μικρής έντασης και διάρκειας με βελτίωση αργά το βράδυ.
Λάρισα: Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά αργά το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα σύντομης μπόρας και βελτίωσης το βράδυ.
Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοι ασθενεις και το μεσημέρι και το απόγευμα ανατολικοι 3 με 4 μποφόρ και στα πεδινά αλλά και τα θαλάσσια τμήματα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνου από 7 εως 27 με 29 βαθμούς κελσίου ενω στα υπόλοιπα τμήματα της Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 12 έως 26.

https://www.ventusky.com/
https://www.ventusky.com/
ΔΩΡΕΑ ΜΕΣΩ PAYPAL ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ SITE ΛΟΓΩ TΗΣ ΠΡΟΣΦΑΤHΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ XAKEΡ.
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *