Τάση του καιρού για τις επόμενες 2 εβδομάδες σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της 17/4/2024. Αστάθεια στο Ιόνιο τα ηπειρωτικά το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο και θερμοκρασίες κοντά στα κανονικά επίπεδα.

ffffff

Τάση του καιρού για τις επόμενες 2 εβδομάδες σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της 17ης Απριλίου 2024.

20 και 21 Απριλίου.

> 95% πιθανότητα για έντονα φαινόμενα σε τμήματα της Μακεδονίας της Θράκης της ανατολικής Θεσσαλίας και του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου ενώ λιγότερα φαινόμενα αρχικά θα σημειωθούν και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας με σταδιακή πρόσκαιρη βελτίωσης στις 21 του μήνα στα ανατολικά και νότια ενω στην Ηπειρο τη Μακεδονία τη δυτική Στερεά το βόρειοΙόνιο και τοπικά στη Θράκη και τη βόρεια Θεσσαλία η αστάθεια θα είναι και πάλι παρούσα με βροχές και καταιγίδες. Θερμοκρασία 18 με 23 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά αρκετά χαμηλότερη στην θράκη μεγίστη δεν θα ξεπερνά τους 15 βαθμούς κελσίου ενω στις 21 του μήνα στα ανατολικά και νότια θα φτάσουμε τους 22 με 24 στα δυτικά και βόρεια τους 17 με 20.

++++++++++++++++++++

22 έως 24 Απριλίου.

30% πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες μπόρες και βροχές στο Ιόνιο τα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά το κεντρικό Αιγαίο και τη Θράκη στις 22 του μήνα, έντονοτερη αστάθεια στις 23 του μήνα στη Θεσσαλία την Ηπειρο τη Μακεδονία τη βόρεια Στερεά και λιγότερο στα Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και βελτιωμένος καιρός παντού στις 24 Απριλίου με λίγα μεμονωμένα φαινόμενα και αν αυτά σημειωθούν στην Ηπειρο δυτικη Μακεδονία και τα ορεινά της δυτικής Θεσσαλίας. Θερμοκρασία 22 με 25 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά με πτώση στη βόρεια και ανατολική χώρα στις 23 του μήνα ενω στις 24 άνοδο παντού με μέγιστες 23 με 26 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά.

20% πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες μπόρες στο Ιόνιο τα ηπειρωτικά και το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο στις 22 του μήνα, εντονότερη αστάθεια κυρίως στη δυτική κεντρική Μακεδονία την Ηπειρο το βόρειο Ιόνιο στις 23 του μήνα ενώ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο λίγες βροχές και σταδιακή βελτίωση παντού στις 24 του μήνα με λίγες μεμονωμένες μπόρες και αν αυτές σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Θερμοκρασίες 25 με 26 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά με σημαντική άνοδος στις 23 και 24 του μήνα που στα κεντρικά και νότια θα φτάσει τους 27 με 29 βαθμούς κελσίου χαμηλότερη στα δυτικά και βόρεια.

20% πιθανότητα για σποραδικές βροχές στα δυτικά κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα το κεντρικό και νότιο αιγαίο και τη Θράκη στις 22 του μήνα, τοπικές βροχές και καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας σε όλα τα ηπειρωτικά και το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο και το βόρειο Ιόνιο στις 23 του μήνα, και σημαντική βελτίωση στις 24 Απριλίου με λίγες μεμονωμένες μπόρες στην Ηπειρο την Μακεδονία και τα ορεινα των βόρειο Ιονίου και της δυτικής Ελλάδας. Θερμοκρασία 18 με 22 βαθμούς κελσίου αρχικά στα ηπειρωτικά με πρόσκαιρη ανοδος στη δυτική και νοτια χωρα στους 25 με 27 στην Κρήτη 30 με 31 βαθμούς κελσίου και διατήρηση των υψηλών θερμοκρασιών στην ανατολική και νότια χώρα κοντά στους 28 με 30 βαθμούς κελσίου ενώ στα δυτικά μόλις στους 20 με 23.

17% πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες μπόρες στα κεντρικά δυτικά και νότια ηπειρωτικά και τη Θράκη στις 22 του μήνα, έντονη αστάθεια στο Ιόνιο τα ηπειρωτικά και το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο στις 23 του μήνα, και περιορισμός της έντονης αστάθειας στην Ηπειρο τη δυτική και βόρεια Θεσσαλία την Μακεδονία το βόρειο Ιόνιο στις 24 του μήνα ενώ λιγότερα φαινόμενα θα σημειωθούν και στη Θράκη και το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο. Θερμοκρασία 18 με 22 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά με πρόσκαιρη σημαντική πτώση στην κεντρική και βόρεια χώρα στις 23 του μήνα και ανοδο εκ νέου στα ανατολικά στους 25 με 28 βαθμούς κελσίου χαμηλότερη στη δυτική και βόρεια χώρα.

13% πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες μπόρες στη δυτική και βόρεια χώρα στις 22 του μήνα, εντονότερη αστάθεια στην Ηπειρο την Μακεδονία την δυτικη και βόρεια Θεσσαλία το βόρειο Ιόνιο και ενδεχομένως στη Θράκη και την κεντρική Στερεά στις 23 του μήνα και θα παραμείνει αξιόλογη αστάθεια στην Ηπειρο τη δυτικής Στερεά τη δυτική Πελοπόννησο τα νησιά τουΙονίου και κατά τόπους στη Μακεδονία τη Θράκη και τη δυτική και βόρεια Θεσσαλία στις 24 του μήνα. Θερμοκρασία 20 με 24 βαθμούς κελσίου στα ανατολικά και νότια με προσκαιρη ανοδο στα δυτικά και νότια στις 23 του μήνα όπου η μεγίστη θα φτάσει τους 27 με 30 βαθμούς κελσίου και στην Κρήτη ίσως και περισσότερο και πτώση εκ νέου στις 24 στις περισσότερες περιοχές των ηπειρωτικών με τη μέγιστη 20 με 24 βαθμούς κελσίου στα ανατολικά 16 με 20 στα δυτικά.

++++++++++++++++++++

25 με 27 Απριλίου.

36% πιθανότητα για τοπικές μπόρες στη δυτική και βόρεια χώρα μόνο και στα νησιά του Ιονίου στις 25 του μήνα, πολύ λίγα φαινόμενα στο ηπειρωτικά το Ιόνιο και το νότιο αιγαίο στις 26 του μήνα και εκ νέου μεσημεριανή και απογευματινή αστάθεια στην Ηπειρο τη Θεσσαλία τη Μακεδονία τη Θράκη την κεντρικη Στερεα το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο και τα ορεινά της Πελοποννήσου στις 27 Απριλίου. Θερμοκρασία 22 με 26 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά με πρόσκαιρη πτώση στις 26 του μήνα στους 20 με 22 στα ηπειρωτικά και εκ νέου άνοδος στους 23 με 26 στις 27 απριλίου.

34% πιθανότητα για βελτιωμένο καιρό σε όλη τη χώρα στις 25 και 26 του μήνα με λίγες μεμονωμένες μπόρες και αν σημειωθούν στη Θράκη ενω στις 27 θα σημειωθούν λίγα μεμονωμένα φαινόμενα στα νησιά του βόρειου Ιονίου τη δυτική και βόρεια χώρα και πιθανόν στη Θεσσαλία άνευ σημασίας. Θερμοκρασία στα ανατολικά και νότια 26 με 29 βαθμούς κελσίου λίγο χαμηλότερη στα δυτικά και βόρεια τμήματα όλες τις ημέρες.

32% πιθανότητα για μπόρες το βόρειο Ιόνιο την Ηπειρο την δυτικής Στερεά τη δυτική Πελοπόννησο και την Μακεδονία στις 25 του μήνα, βελτίωση σημαντική στις 26 και 27 με πιθανότητα μόνο για κάποιες λίγες μεμονωμένες μπόρες στο βόρειο Ιονιο και τη Θράκη. Θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα στα ανατολικά και νότια θα φτάνει τους 27 με 31 βαθμούς κελσίου με μικρή κάμψη 26 και 27 του μήνα που η μεγίστη δεν θα ξεπερνά τους 25 βαθμούς κελσίου ενώ στα δυτικά και βόρεια θα είναι όλες τις ημέρες κοντά στους 22 με 23 βαθμούς κελσίου η μέγιστη.

+++++++++++++++++++++

28 Απριλίου έως 2 Μαΐου.

40% πιθανότητα για αστάθεια στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά μέτριας έντασης στις 28 του μήνα η οποία θα διατηρηθεί κυρίως στη δυτική κεντρική και βόρεια χώρα στις 29 στις 30 θα παρουσιάσει βελτίωση ο καιρός σε όλη τη χώρα εκτός πιθανών από λίγες μεμονωμένες μπόρες στη βόρεια ελλάδα. Θερμοκρασίες 23 με 26 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά με σταδιακή άνοδος στα κεντρικά και νότια στους 28 με 32 μετά τις 30 του μήνα και θα παραμείνει σε αυτά τα υψηλά επίπεδα όλες τις υπόλοιπες ημέρες.

34% πιθανότητα για τοπικές μπορες και καταιγίδες στο Ιόνιο τη δυτική και βόρεια χώρα στις 28 του μήνα, περιορισμένα φαινόμενα στη Θράκης στις 29 του μήνα, βελτιωμένος καιρός στις 30 Απριλίου και λίγες μεμονωμένες μπόρες στα δυτικά και βόρεια κυρίως ορεινά τμήματα στις 1 και 2 Μαΐου. Θερμοκρασίες στα ανατολικά και νότια 26 με 29 βαθμούς κελσίου αρχικά με σημαντική άνοδος της 30 Απριλιου στους 30 με 33 στάνατολικά και νότια και πτώση 1-2 Μαΐου τους 27 με 29 ενω στα δυτικά και βόρεια θα ναι 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

28% πιθανότητα για μεμονωμένες μπόρες το Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά στις 28 του μήνα, βελτιωμένος καιρός στις 29 και 30 του μήνα παντού εκτός από το βόρειο Ιόνιο που δεν αποκλείονται μεμονωμένα φαινόμενα και σημαντική αστάθεια στις 1 Μαΐου στοΙόνιο τα ηπειρωτικά και το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο και πιθανώς και στις 2 του μήνα. Θερμοκρασία αρχικά έως 27 στα ανατολικά και 30 βαθμούς κελσίου στα δυτικα τμήματα της χώρας με σημαντική άνοδο και στα ανατολικά ηπειρωτικά στους 31 με 34 στις 29 και 30 του μήνα στα βόρεια αρκετά χαμηλότερη θα σημειώσει πτώση παντού στις 1-2 Μαΐου με την αστάθεια όπουσ τα δυτικά και βόρεια δεν θα ξεπερνά τους 20 με 24 τους βαθμούς κελσίου 25 με 28 από τις Στερεά και νοτιότερα.

++++++++++++++++++++++++++

Συμπερασματικά μπορώ να πούμε ότι για τις 20 και 21 Απριλίου θα υπάρχει σημαντική κακοκαιρία στη βόρεια και ανατολική χώρα με ταση βελτίωσης ενώ εκ νέου από τις 21 το απόγευμα θα υπάρξει νέα αλλαγή του καιρού στα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας. Θερμοκρασία κανονική για την εποχή 17 με 22 βαθμούς κελσίου τις περισσότερες από τις ημέρες στα ηπειρωτικά χαμηλότερη στα βορειότερα τμήματα με τα φαινόμενα.

Για τις 22 έως 24 Απριλίου θα έχουμε σχετικά βελτιωμένο καιρός στις 22 και 24 Απριλίου με περιορισμένα φαινόμενα στα δυτικά κεντρικά και βόρεια ενω στις 23 του μήνα μάλλον θα έχουμε ακόμα ένα πέρασμα ισχυρής αστάθειας από τα ηπειρωτικά και το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο με τη θερμοκρασία και πάλι σε κανονικά επίπεδα 18 με 23 βαθμούς κελσίου κατα μέσο όρο στα ηπειρωτικά υψηλότερη στα νοτιότερα.

Για τις 25 έως 27 Απριλίου περιορίζονται τα φαινόμενα κυρίως στα ορεινα τμήματα της δυτικής κεντρικής και βόρειας χώρας με τη θερμοκρασία να σημειώνει άνοδο έως τους 25 με 28 βαθμούς κελσίου κυρίως στα κεντρικά ανατολικά και νότια με τα μεγαλύτερα διαστήματα ηλιοφάνιας.

Τέλος για την περίοδο 28 Απριλίου έως 2 Μαΐου φαίνεται ότι θα έχουμε μία περίοδο 2 τουλάχιστον ημερών με αστάθεια απλά δεν γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή αν αυτή η περίοδος έρθει στις 28 με 30 Απριλίου (40% πιθανότητα) ή στις 1 και 2 Μαΐου (27% πιθανότητα). Όπως και να έχει η θερμοκρασία γενικά θα αρχίσει να σημειώνει άνοδο και να ξεπερνάει και τους 30 βαθμούς κελσίου σε τμήματα της κεντρικής ανατολικής και νότιας χώρας εκτός των ημερων των φαινομένων και της αστάθειας που η θερμοκρασία πρόσκαιρα θα πέσει στους 25 με 27.

+++++++++++++++++++++++++++++++
ΔΩΡΕΑ ΜΕΣΩ PAYPAL ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ SITE ΛΟΓΩ TΗΣ ΠΡΟΣΦΑΤHΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ XAKEΡ.
++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *