Πρόγνωση Θεσσαλίας και Ελλάδας για 17-19/4/2024 + ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ

Τετάρτη 17 Απριλίου.
Προβλέπεται σταδιακή μεταβολή του καιρού τις πρώτες πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου την Ηπειρο και δυτική Μακεδονία με σποραδικές βροχές και λίγες καταιγίδες φαινόμενα που όσο πάμε το μεσημέρι θα επεκταθούν στις περισσότερες περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης μακριά από τη θάλασσα ενώ παραδικα φαινόμενα μικρή έντασης και διάρκειας θα εκδηλωθούν και στο εσωτερικό της Θεσσαλίας της κεντρικής Στερεάς της δυτικής και κεντρικής Πελοποννήσου της ανατολικής Στερεάς της Εύβοιας και του κεντρικού και βόρειου Αιγαίου. Επισημαίνεται τα φαινόμενα θα είναι αξιόλογα και πιθανόν για λίγες ώρες ισχυρά σε περιοχές γύρω από την Κέρκυρα στο νομό Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων και ενδεχομένως σε περιοχές των νομών Πέλλας Κιλκίς Σερρών Δράμας και Καβάλας μακριά από τη θάλασσα όπου κατα μεσο ορο θα σημειωθούν και πάνω από 10 με 20 χιλιοστά βροχής. Πιθανότητα για χαλαζοπτώσεις κυρίως στα παραθαλάσσια τμήματα του Ιονίου και του κεντρικού και βόρειου Αιγαίου καθώς και στην ευρύτερη περιοχή του Θερμαϊκού.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο νότιοι νότιοανατολικοι 6 με 7 μποφόρ στα νότια σταδιακά δυτικοι 6 μποφόρ στο Ιόνιο μετά το μεσημέρι.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 εως 23/25 βαθμούς κελσίου στη δυτική Ελλάδα τη Θράκη και τα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου ενώ στα υπόλοιπα πεδυνά τμήματα και την βόρεια Κρήτη θα φτάσει τους 26 με 27 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπονται τοπικές συννεφιές που σταδιακά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές μπόρες πρώτα στα βουνά των Τρικάλων και της Καρδίτσας και της μεσημεριανές ώρες και σε πεδινά τμήματα των νομων Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και Μαγνησίας με γρήγορη όμως βελτίωση τις πρώτες νυχτερινές ώρες. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα στα πεδινά τμήματα θα είναι πολύ λίγα και διάσπαρτα και μόνο στα βουνά των Τρικάλων και της Καρδίτσας κατά τόπους αξιόλογα.
Λάρισα: Προβλέπεται αρχικά άστατος καιρός με τοπικές νεφώσεις αλλά και ανοίγματα του καιρού αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες οι συννεφιές θα πυκνώσουν πρόσκαιρα και ενδεχομένως να σημειωθει σύντομη μπόρα στην πόλη και την γύρω πεδινη περιοχή με πολύ γρήγορη βελτίωση πριν από τις νυχτερινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στις Σποράδες νότιοανατολικοι 5 με 6 μποφόρ και νοτιοδυτικοι 4 με 5 στα πεδινά με σταδιακή στροφή παντού σε νοτιοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ και στα πεδινά και τα θαλάσσια τις νυχτερινές ώρες.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνου και Αγχιαλου στη Μαγνησία από 12 έως 25 με 27 βαθμούς ενώ στα υπόλοιπα του νομού Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 16 έως 25.
+++++++++++++++++++

Πέμπτη 18 Απριλίου.
Προβλέπεται άστατος καιρός στη Θράκη και τα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας με σύντομες μπόρες και λίγες καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες ενώ σταδιακά προς το μεσημέρι τα φαινόμενα θα επεκταθούν και σε τμήματα των νησιών του Ιονίου όλη της δυτικής χώρας εκ νέου της Μακεδονίας της Θράκης κάποιων νησών των ανατολικού Αιγαίου και των ορεινών κύριως των της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς με σταδιακή βελτίωση στις περισσότερες περιοχές εως αργά το βράδυ εκτός από την Ηπειρο την ανατολική Μακεδονία τη δυτική Στερεά και το βόρειο Ιόνιο από κάποιες σύντομες μπόρες θα συνεχιστούν. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα πιθανόν να είναι αξιόλογα μόνο στην περιοχή του Εβρου σε όλες τις προαναφερθείσες περιοχές θα είναι σύντομα και άνευ σχεδόν σημασίας.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και στα θαλάσσια τμήματα του Ιονίου και του νότιου Αιγαίου 6 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 εως 17 με 20 βαθμούς κελσίου στη δυτική Ελλάδα και τα ορείνα της ηπειρωτικής χώρας την Θράκη και το βόρειο Αιγαίο ενω στις υπόλοιπες πεδινές και νησιωτικές περιοχές θα φτάνει τους 23 με 26 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπεται γενικά βελτιωμένος καιρός με μεγάλα ανοίγματα του καιρού και παροδικές νεφώσεις μόνο στα βουνά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και την περιοχή Ολύμπου και Κισσάβου στο νομό Λάρισας όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν κάποιες μεμονωμένες μπόρες με γρήγορη βελτίωση.
Λάρισα: Προβλέπεται βελτιωμένος καιρός με αρκετά μεγάλα ανοίγματα του καιρού και μόνο στην ευρύτερη περιοχή του Ολύμπου δεν αποκλείονται κάποιες σύντομες μπόρες τις θερμές ώρες της ημέρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και στα πεδινά και τα θαλάσσια τμήματα κυρίως τις μεσημεριανές ώρες με μικρή εξασθένηση το βράδυ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνου και Αγχιαλου στη Μαγνησία από 8 έως 23 με 25 βαθμούς ενώ στα υπόλοιπα του νομού Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 12 έως 25.

++++++++++++++++++++

Παρασκευή 19 Απριλίου.
Προβλέπεται άστατος καιρός στην Ηπειρο τη δυτική Στερεά τα νησιά του Ιονίου και περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης μακριά από τη θάλασσα με λίγες σποραδικές βροχές νωρίς το πρωί. Σταδιακά όσο πάμε προς το μεσημέρι ο καιρός τα βαρυνει σε όλες τις περιοχές του Ιονίου της Ηπείρου της Θεσσαλίας της Μακεδονίας της Θράκης της δυτικής και κεντρικήςΣτερεάς της δυτικής Πελοποννήσου και του βόρειου Αιγαίου και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους αξιολογες ή και έντονες ενω οσο πάμε προς το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη Στερεά τις Σποράδες την υπόλοιπη Πελοπόννησο την δυτική Κρήτη τις Κυκλάδες τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Επισημαίνεται τα φαινόμενα θα είναι αξιόλογα και πιθανώς έντονα σε τμήματα της Ηπείρου της Μακεδονίας της Θρακης της Θεσσαλίας της δυτικής Στερεάς στο νησιών του κεντρικού και βόρειου Ιονίου του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου που κατά τόπους θα σημειωθούν και πάνω από 20 με 40 χιλιοστά βροχής. Αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα χουν αρχίσει να εξασθενούν στα δυτικά κεντρικά και νότια τμήματα και τα εντονότερα θα συνεχίσουν να βρίσκονται στη Μακεδονία τη Θράκη και τα νησιά του κεντρικού και βόρειου Αιγαίου. Χιονοπτώσεις στα σημειωθούν κατά τόπους ισχυρές πάνω από τα 1500 με 1800 μέτρα στη δυτική και βόρεια χώρα κυρίως από τις μεσημεριανές ώρες και μετά και ενδεχομένως αργά το βράδυ στη δυτική Ελλάδα και πάνω από τα 1100-1200 μέτρα. Πιθανότητα για χαλαζοπτώσεις κυρίως στα παραθαλάσσια τμήματα του Ιονίου και του κεντρικού και βόρειου Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα πνέον αρχικά νοτιοδυτικοι 6 με 7 μποφόρ στο Ιόνιο και νότιοανατολικοι με την ίδια έντασης στο Αιγαίου με σταδιακή στροφή στο Ιόνιο σε βορειοδυτικούς 7 με 8 μποφόρ το βράδυ, 8 με 9 μποφόρ στο Θερμαϊκό , βόρειοανατολικοι στο βόρειο Αιγαίου με την ίδια ένταση και νοτιοδυτικοι στα υπόλοιπα τμήματα του Αιγαίου 6 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 εως 17/20 βαθμούς κελσίου στο Ιόνιο όλη τη δυτική χώρα τη Θεσσαλία τη Μακεδονία τη Θράκη και το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο και ως 22 με 24 βαθμούς κελσίου στα υπόλοιπα πεδινά παραθαλάσσια και νησιωτικά τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπονται αρχικά τοπικές νεφώσεις αλλά και ανοίγματα του καιρού αλλά σταδιακά από το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα επιδεινωθεί με ισχυρές βροχές και σύντομες καταιγίδες σε όλο το διαμέρισμα αλλά και τις Σποράδες με σταδιακή βελτίωση του καιρού αργά το βράδυ κυρίως στους νομούς Τρικάλων Καρδίτσας ενω στο νομο Λάρισας Μαγνησίας και Σποράδων η αλλαγή της ημερας θα τους βρει με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια πιθανώς καταιγίδες. Επισημαίνεται ότι με τα μέχρι στιγμής στοιχεία θα είναι αξιόλογα τα φαινόμενα σε όλες τις πεδινές παραθαλάσσεις αλλά και ορεινές περιοχές της περιφέρειας και κατά τόπους θα σημειωθούν πάνω από 10 με 20 mm βροχής. Χιονοπτώσεις στα βουνά της περιφέρειας αρχικά πάνω από τα 1600-1800 μέτρα κατά μέσο όρο και αργά το βράδυ κυρίως στα ορεινά το νομών Τρικάλων Καρδίτσας και τον Ολύμπο πάνω από τα 1300μ.
Λάρισα: Προβλέπεται αρχικά άστατος καιρός με τοπικές νεφωσεις αλλά και ανοίγματα του καιρού αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες οι συννεφιές θα αύξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες και πιθανόν καταιγίδα με βελτίωση τις βραδινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοι ασθενεις προς το μεσημέρι ανατολικοι 3 με 5 μποφόρ στα πεδινά αλλά και τα θαλάσσια τμήματα με σταδιακή στροφή σε βορειοδυτικούς αργά το βράδυ 4 με 5 μποφόρ στα πεδινά και 7 με 8 μποφόρ στα παραθαλάσσια.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνου και Αγχιαλου στη Μαγνησία από 8 έως 17 με 20 βαθμούς ενώ στα υπόλοιπα του νομού Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 13 έως 23.

 

https://www.ventusky.com/

 

https://www.ventusky.com/

 

+++++++++++++++++++++++++++++++
ΔΩΡΕΑ ΜΕΣΩ PAYPAL ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ SITE ΛΟΓΩ TΗΣ ΠΡΟΣΦΑΤHΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ XAKEΡ.
++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

2 thoughts on “Πρόγνωση Θεσσαλίας και Ελλάδας για 17-19/4/2024 + ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ

  1. Pingback: Weathergroup

  2. Pingback: WEATHERGROUP | Β.Πανάκογλου: Στο "μάτι" η Θεσσαλία - Προσοχή σε παράλια Λάρισας και Πήλιο (ΧΑΡΤΕΣ) | CamposNews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *