Τάση του καιρού για τις επόμενες 2 εβδομάδες σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της 14/4/2024. Σταδιακά από τις καλοκαιρινές θερμοκρασίες σε φυσιολογικές και με την αστάθεια παρούσα.

ffffff

Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της 14 Απριλίου 2024.

17 και 18 Απριλίου.
> 95% πιθανότητα για αστάθεια στο Ιόνιο τα ηπειρωτικά στις 17 Απριλίου ενω στις 18 θα σημειωθούν και κάποια φαινόμενα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και παροδικά στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Αξιόλογα θα είναι τα φαινόμενα στην Ηπειρο το βόρειο Ιόνιο τμήματα της Μακεδονίας κοντά στα σύνορα καθώς και σε ορεινά και ημιορεινά της Πελοποννήσου της Θεσσαλίας της Θράκης και της κεντρικής Στερεάς. Θερμοκρασία στα δυτικά και βόρεια 19 με 23 βαθμούς κελσίου 24 με 28 στα ανατολικά και νότια θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στη δυτική Ελλάδα στις 18 του μήνα όπου η μεγίστη δεν θα ξεπερνά τους 22 βαθμούς κελσίου ενω στα άνατολικά και νότια θα φτάνει και πάλι τους 24 με 27.
+++++++++++++++

19 με 21 Απριλίου.
32% πιθανότητα για μέτρια αστάθεια στο Ιόνιο τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο στις 19 του μήνα που θα ενταθεί στις 20 και 21 απριλίου στις ίδιες περιοχές. Τελείως ανεπηρέαστα τμήματα της ανατολικής και νότιας Πελοποννήσου τον Κυκλάδων της Κρήτης και των Δωδεκανήσων. Θερμοκρασία 18 με 23 βαθμούς κελσίου απο βορρα προς νότο με σταδιακή σημαντική πτώση στα δυτικά κεντρικά και βόρεια που η μεγίστη δεν θα ξεπερνά τους 16 με 20 βαθμούς κελσίου ενώ από την ανατολική Στερεά και νοτιότερα θα φτάνει κατά τόπους τους 22 με 24 βαθμούς κελσίου.
26% πιθανότητα για έντονη αστάθειας την Ηπειρο τη Θεσσαλία την Μακεδονία και το βόρειο Ιόνιο στις 19 του μήνα και λιγότερα φαινόμενα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, έντονη αστάθεια στη 20 του μήνα στην Μακεδονία τη Θράκη και όλα τα νησιά του ανατολικού και νότιου Αιγαίου και βελτίωση του καιρού στις 21 με απομεινάρια φαινομένων στη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο. Γενικά αξιόλογη κακοκαιρία με τα έντονα φαινόμενα στην Ηπειρο τη Μακεδονία τη Θράκη των ανατολικό Αιγαίο δυτικής Στερεά τη δυτική Πελοπόννησο και τα νησιά του Ιονίου και ενδεχομένως στη δυτική και βόρεια Θεσσαλία ενω στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι σαφώς μικρότερης έντασης. Θερμοκρασία 15 με 18 βαθμούς κελσίου στην Ηπειρο την Μακεδονία και 20 με 24 στα υπόλοιπα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά με πτώση παντού στις 20 του μήνα που η μεγίστη δεν θα ξεπερνά τους 16 με 20 βαθμούς κελσίου από βορρά προς νότο με μικρή άνοδο στις 21 του μήνα στα ηπειρωτικά που θα φτάσει τους 22 με 23.
23% πιθανότητα για διάσπαρτες βροχές και μπόρες στο Ιόνιο τα ηπειρωτικά και το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο ενώ λιγότερα φαινόμενα στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα στις 19 του μήνα, φαινόμενα στις 20 του μήνα στην Εύβοια την ανατολική Στερεά τις Κυκλάδες στην Κρήτη τα Δωδεκάνησα και το ανατολικό Αιγαίο και βελτίωση παντού στις 21 του μήνα με νέα έναρξη φαινομένων από το απόγευμα στο Ιόνιο τη δυτική και βόρεια Ελλάδα μέτριας έντασης. Θερμοκρασία 16 με 20 βαθμούς κελσίου στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και τοπικά στις 20 και 21 του μήνα 22 με 25β.κ μόνο στα ανατολικά λίγο χαμηλότερη στις υπόλοιπες περιοχές.
19% πιθανότητα για τοπικές μπόρες κυρίως στη δυτική Ελλάδα την Μακεδονία την Θράκη και την βόρεια Θεσσαλίας στις 19 του μήνα, τοπική αστάθεια μικρή εως μετριας έντασης σχεδόν σε όλη τη χώρα στις 20 του μήνα, και εκ νέου αύξηση της αστάθειας μόνο στη Μακεδονία τη Θράκη τη βόρεια Θεσσαλία τη βόρεια Ηπειρο το βόρειο Αιγαίο την Κρήτη και τμήματα των Κυκλάδων και της ανατολικής Στερεάς ενώ ανεπηρέαστες οι υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Θερμοκρασίες στους 18 με 22 βαθμού κελσίου στα δυτικά και βόρεια, 23 με 25 από τη Θεσσαλία και νοτιότερα με μικρή κάμψη παντού στις 20 και 21 του μήνα ιδιαίτερα στα βόρεια και δυτικά της χώρας.
++++++++++++++++++++

22 με 24 Απριλίου.
24% πιθανότητα για βελτιωμένο καιρός στις 22 του μήνα, λίγα μεμονωμένα φαινόμενα στις 23 στη βόρεια Ελλάδα και τοπικές μπόρες στην Στερεά την Πελοπόννησο τις Κυκλάδες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και το νότιο Ιόνιο στις 24 Απριλίου. Θερμοκρασία 20 με 24 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά όλες τις ημέρες.
20% πιθανότητα σποραδικές μπόρες πρώτα στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά στις 23 του μήνα πιο αξιόλογα στην ανατολική Μακεδονία τη Θράκη την νότια Πελοπόννησο τις Κυκλάδες στην Κρήτη τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με σταδιακή βελτίωση στα ηπειρωτικά στις 24 εκτός από τις Κυκλάδες στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα που τα φαινόμενα θα συνεχιστούν κατά περιόδους. Θερμοκρασία στα δυτικά όχι πάνω από 18 βαθμούς κελσίου 20 με 23 στα ανατολικά και νότια όλες τις ημέρες.
20% πιθανότητα για λίγα μεμονωμένα φαινόμενα στα ηπειρωτικά στις 22 του μήνα, αστάθεια μόνο στο βόρειο Ιόνιο την Ηπειρο και τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και δυτική και βόρεια Θεσσαλίας στις 23 του μήνα και βελτιωμένο εκ νέου καιρός στις 24 στις περισσότερες περιοχές της χώρας εκτός από τα ορεινά με που θα σημειωθούν λίγες μπόρες. Θερμοκρασία 20 με 24 βαθμούς κελσίου στά ηπειρωτικά με σταδιακη άνοδο από τη Θεσσαλία και νοτιότερα στους 27 με 29 βαθμούς κελσίου στις 23 και 24 του μήνα.
16% πιθανότητα για τοπικές μπόρες στην Μακεδονία την Θράκη την Ηπειρο την Θεσσαλία και το βόρειο Αιγαίο και ενδεχομένως στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα στις 22 του μήνα, στις 23 τα πιο αξιόλογα φαινόμενα θα σημειώνονται στην Κρήτη τα Δωδεκάνησα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και παροδικά στην Ηπειρο την Θεσσαλία την Μακεδονία την Θράκη και το κεντρικό Αιγαίο ενω στις 24 στα βελτιωθεί ο καιρός παντού. Θερμοκρασίες 18 με 22 βαθμούς κελσίου στα περισσότερα τμήματα της ηπειρωτικής χώρας.
11% πιθανότητα για μονωμένα φαινόμενα στην Ηπειρο την Μακεδονία την Θράκη και το βόρειο Αιγαίο στις 22 Απριλίου βελτιωμένος καιρός παντού στις 23 Απριλίου και τοπικά φαινόμενα μικρής έντασης και διάρκειας στο ιόνιο τα ηπειρωτικά και το κεντρικό και νοτιο Αιγαίο στις 24 του μηνά. Θερμοκρασία 17 με 20 βαθμούς κελσίου στα δυτικά κεντρικά και βόρεια έως 22 με 23 στα ανατολικά και νότια παροδικά στις 24 του μήνα στα δυτικά νοτιοδυτικά 25 με 26 βαθμούς κελσίου.
9% πιθανότητα για πιθανότητα λίγο μεμονωμένων καταιγίδων στο βόρειο Ιόνιο και την Ηπειρο στις 22 του μήνα και λιγων μονωμένων καταιγίδων στα ορεινά της Ηπειρου και της Μακεδονίας στις 23-24 του μήνα. Θερμοκρασία στα κεντρικά και νότια 23 με 26 βαθμούς κελσίου λίγο χαμηλότερη στα βορριότερα.
+++++++++++++++++++++

25 με 29 Απριλίου.
40% πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες μπόρες κυρίως στα ορεινα της Ηπείρου της Μακεδονίας της Θράκης και του βόρειου Ιονίου στις 27 & 28 του μήνα. Θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα 27 με 29 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά και ενδεχομένως και 30 όλες τις ημέρες.
35% πιθανότητα για συνέχιση της αστάθειας τα ηπειρωτικά και το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο στις 25 φαινόμενα στις 26 Απριλίου νέα αλλαγή του καιρού σημαντικής στα κεντρικά νότια και το Ιόνιο στις 27 του μήνα και βελτίωση όλη σχεδόν τη χώρα στις 28 του μήνα εκτός από την Κρήτη που θα συνεχιστούν κάποια φαινόμενα. Θερμοκρασία έως 18 με 22 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά με τα πολλά φαινόμενα στις 27 του μήνα στη Θεσσαλία της Στερεά την Πελοπόννησο την Ηπειρο και τη δυτική Μακεδονία και άνοδο μικρή εκ νέου στους 23 βαθμούς κελσίου στις 28 του μήνα στα ηπειρωτικά.
25% πιθανότητα για σημαντική αστάθεια στη Μακεδονία τη Θράκη το βόρειο Αιγαίο την βόρεια Θεσσαλία την Ηπειρο τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησος στις 25 του μήνα, βελτιωμένος καιρός με πολύ λιγότερα φαινόμενα στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαιο στις 26 του μήνα, εκ νέου σημαντική αλλαγη στο Ιόνιο τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο στις 27 του μήνα με έντονα φαινόμενα και απομεινάρια της ψυχής μάζας στις 28 με λιγότερα φαινόμενα στα ηπειρωτικά και το κεντρικό και βόρειο αιγαίου. Δυο σημαντικές διαταραχές μέσα σε 5 ημέρες. Θερμοκρασία 18 με 22 βαθμούς κελσίου στις περισσότερες περιοχές της χώρας λίγο υψηλότερης στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά με σταδιακή πτώση και εκεί στις 27 και 28 του μήνα με τα περισσότερα φαινόμενα.
+++++++++++++++++++

Σήμερασματικά μπορούμε να πούμε ότι για τις 17-18 Απριλίου θα υπάρξει σύντομη αλλαγή του καιρού με τοπικά αξιόλογα φαινόμενα στο βόρειο Ιόνιο την Ηπειρο τη Μακεδονία τη Θράκη στο εσωτερικό μακριά από τη θάλασσα πιθανώς σε κάποια νησιά του ανατολικού Αιγαίου και ενδεχομένως σε ορεινά τμήματα της υπόλοιπης δυτικής ελλάδας της Θεσσαλίας και της βόρειας Στερεάς. Θερμοκρασίες σε πτώση κυρίως στα δυτικά κεντρικά και βόρεια ενώ από την Στερεά και νοτιότερα θα φτάνει και πάλι σε επίπεδα πάνω από τους 25 βαθμούς κελσίου.
Για τις 19 έως 21 Απριλίου υπάρχουν πιθανότητες κοντά στο 75% για αξιόλογη αλλαγή του καιρού στο Ιόνιο τα ηπειρωτικά και το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο και πολύ λιγότερα φαινόμενα στις υπόλοιπες νησιωτικές κυρίως περιοχές της χώρας με τη θερμοκρασία σε σταδιακή σημαντική πτώση στις περισσότερες περιοχές της χώρας με ενδεικτικές μέγιστες και κάτω από 20 βαθμούς κελσίου στη δυτική και βόρεια χώρα λίγο πάνω από αυτούς στα υπόλοιπα τμήματα.
Για τις 22 έως 24 Απριλίου οι πιθανότητες για έντονα και αξιόλογα φαινόμενα είναι μικρές και περιορίζονται κυρίως για την Ηπειρο τη Μακεδονία  μακριά από τη θάλασσα τα νησιά του βόρειου Ιονίου τη δυτική Στερεά και ενδεχομένως κάποια τμήματα της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας του βόρειου Αιγαίου και των ορεινών της Στερεας και της Πελοποννήσου με τη θερμοκρασία σε σχετικά καλά επίπεδα για την εποχή με μικρή τάση ανόδου προς τους 24 με 25 βαθμούς.
Τέλος για την περίοδο 25 με 29 Απριλίου  θα συνεχιστούν οι μπόρες και λίγες καταιγίδες κυρίως στη δυτική κεντρική και βόρεια χώρα και το βόρειο Αιγαίο τις θερμές ώρες της ημέρας αλλά θα υπάρχουν και ανοίγματα του καιρού. Θερμοκρασία γενικά σε άνοδο θα φτάσει στους 25 με 28 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά.

 

+++++++++++++++++++++++++++++++
ΔΩΡΕΑ ΜΕΣΩ PAYPAL ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ SITE ΛΟΓΩ TΗΣ ΠΡΟΣΦΑΤHΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ XAKEΡ.
++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *