Τάση του καιρού για τις επόμενες 2 εβδομάδες σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της 11/4/2024. Ανεβοκατεβάσματα στην θερμοκρασία με ασταθείς μάζες απο τις 16 του μήνα και μετά.

ffffff

Τάση του καιρού για τις επόμενες 2 εβδομάδες σύμφωνα με τα δεδομένα της 11 Απριλίου 2024.

14 & 15 Απριλίου.
> 95% πιθανότητα για για πιθανότητα λίγο μεμονωμένων καταιγίδων στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη καθώς και στα βουνά της Χαλκιδικής και της ανατολικής Θεσσαλίας και ανατολικής Στερεάς το μεσημέρι της 14ης Απριλίου. Θερμοκρασία στα ανατολικά έως 27 και στα δυτικά έως 30 βαθμούς κελσίου με άνοδο τη 15η απριλίου παντού στους 29 με 32 βαθμούς κελσίου.
+++++++++++++++++++++

16 έως 18 Απριλίου.
60% πιθανότητα για σημαντική αστάθεια πρωτα στα δυτικά και βόρεια και στις 17 & 18 του μήνα σε πολλές περιοχές τις Ηπείρου της Μακεδονίας της Θράκης δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας της δυτικής Στερεάς στα νησιά του Ιονίου της δυτικής και κεντρικής Πελοποννήσου τον νησιών του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και ενδεχομένως στη κεντρική Στερεά τις Σποράδες και την υπόλοιπη Θεσσαλία. Θερμοκρασία στα ανατολικά και νότια 24 με 28 βαθμούς κελσίου, στα δυτικά έως 20 ,και στα βόρεια έως 22.
30% πιθανότητα για λίγα μεμονωμένα φαινόμενα στο Ιόνιο τη δυτική και βόρεια χώρα και νησιά του ανατολικού Αιγαίου πολύ μικρής έντασης και διαρκειας ενώ ανεπηρέαστες τελείως οι υπόλοιπες περιοχές. Θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα στα ανατολικά και νότια όλες τις ημέρες θα φτάνει μέγιστη τους 27 με 30 βαθμούς κελσίου ενός στα δυτικά στους 19 με 23.
10% πιθανότητα για καλό καιρό αρχικά αλλά σημαντική αστάθεια στις 17 & 18 μήνα στις περισσότερες περιοχές της Μακεδονίας της Θεσσαλίας της Θράκης της βόρειας Στερεάς με κατά τόπους έντονα φαινόμενα και λιγότερα φαινόμενα στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά ενώ ανεπηρέαστες το ανατολικό Αιγαίο οι Κυκλάδες η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Θερμοκρασία αρχικά σε πολύ υψηλά επίπεδα στα ανατολικά και νότια έως 30 με 34 βαθμούς κελσίου έως 27 στα δυτικά θα σημείωση σημαντική πτώση στη δυτική και βόρεια χώρα που η μεγίστη δεν θα ξεπερνά τους 20 βαθμούς κελσίου ενώ από τη Θεσσαλία και νοτιότερα έως 26 με 28 με σημαντική πτώση πάντου στις 18 του μήνα όπου η μεγίστη δεν θα ξεπερνά τους 15 με 20 βαθμούς κελσίου απα βορρα προς νότο.
++++++++++++++++++++++++

19 με 21 Απριλίου.
51% πιθανότητα για αρκετές βροχές και καταιγίδες στη Μακεδονία τη Θράκη το βόρειο Αιγαίο λιγότερα φαινόμενα στην υπόλοιπη Μακεδονία την Ηπειρο τη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά την Εύβοια τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ενώ ανεπηρέαστη η υπόλοιπη χώρα στις 19 του μήνα ενω στις 20 και 21 θα βελτιωθεί και μόνο στα βόρεια πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίες στα ορεινά. Θερμοκρασία αρχικά έως 20 με 24 στα ηπειρωτικά θα σημειώσει μικρή άνδρο στα ανατολικά και νότια που θα φτάνει τους 25 με 28 βαθμούς κελσίου.
49% πιθανότητα για αξιόλογες μπόρες στο Ιόνιο τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο στις 19 του μήνα που θα διατηρηθεί και στις 20 και 21 κατα περιόδους ενώ ανεπηρέαστες τελείως περιοχές της νότιας Πελοποννήσου των Κυκλάδων της Κρήτης και ενδεχομένως των Δωδεκανήσων  ενώ αντίθετα ισχυρά θα είναι τα φαινόμενα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη την Ηπειρο και δυτική Στερεά. Θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα 16 με 22 βαθμούς κελσιου από τα βόρεια προς τα νότια όλες τις ημέρες. Χιονοπτώσεις στα βουνά της δυτικής και βόρειας χώρας.
+++++++++++++++++++

22 έως 26 Απριλίου.
22% πιθανότητα για διάσπαρτες μπόρες στις 22 Απριλίου στη βόρεια Ελλάδα, βελτίωσης στις 23 φαινόμενα στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά στις 24 μικρής έντασης και διάρκειας, πολύ λιγότερα τα φαινόμενα στις 25 με βελτίωση. Γενικά λίγα φαινόμενα όλες τις ημέρες αν και αρκετή συννεφιά. Θερμοκρασία 20 με 24 βαθμούς  από βορρα προς νότο με σταδιακή μικρή άνοδος στους 25 με 26 στις περισσότερες περιοχές της χώρας και ενδεχομένως στα δυτικά και 27 με 28 προς το τέλος της περιόδου.
20% πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες κάτα περιόδους στο βορειοανατολικό Αιγαίο στις 22 του μήνα, στην Αττικοβοιωτία την Πελοπόννησο τις Κυκλάδες στην Κρήτη την Εύβοια και το ανατολικό Αιγαίο στις 23, και βελτιωμένο καιρό τις υπόλοιπες ημέρες. Γενικά λίγα φαινόμενα τις μέρες που θα σημειωθούν. Θερμοκρασία 19 με 24 βαθμούς κελσίου από βορρα προς νότο με μικρή άνοδο στις 24 και 25 του μήνα που στα ανατολικά θα φτάσει τους 25 με 28 βαθμούς κελσίου.
20% πιθανότητα για τοπικές μπόρες στο ανατολικό Αιγαίο και την Θράκη στις 22 & 23 του μήνα και μικρή αστάθεια στις 24 και 25 του μήνα στα ηπειρωτικά τις θερμές ώρες της ημέρας και κυρίως στην Ηπειρο τη Θεσσαλία τη Μακεδονία τη Θράκη και τη βόρεια Στερεά. Θερμοκρασίες έως 23 με 26 βαθμούς κελσίου κυρίου στα ανατολικά ηπειρωτικά και ενδεχομένως από τους 24 και 25 του μήνα 27 με 28.
20% πιθανότητα για αξιόλογη αστάθεια στην Ηπειρο την Μακεδονία και τη Θράκη στις 22 του μήνα, μειωμένη στις 23, πρόσκαιρη βελτίωση στις 24 Απριλίου ενω της 25 θα σημειωθούν λίγα φαινόμενα στην Ηπειρο τη Θεσσαλία τα νησιά του Ιονίου την Πελοπόννησο και τη Στερεά. Γενικά μόνο την πρώτη ημέρα της περιόδου θα σημειωθούν έντονα φαινόμενα στα δυτικά και βόρεια. Θερμοκρασία 18 με 22 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά λίγο χαμηλότερη στη δυτική και βόρεια χώρα όλες τις ημέρες.
20% πιθανότητα για καλό καιρό όλες τις ημέρες με τοπικές νεφώσεις στα βουνά μόνο της βόρειας Ελλάδας όπου δεν αποκλείονται κάποιες λίγες μεμονωμένες καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας. Θερμοκρασία 28 με 33 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά όλες τις ημέρες.
+++++++++++++++++++++++++

 

Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι για τις 14-15 Απριλίου λίγα φαινόμενα μεμονωμένα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη πιθανόν σε κάποια βουνά της ανατολικής Θεσσαλίας και της Χαλκιδικής με τη θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα κοντά στους 27 με 32 βαθμούς κελσίου από τα δυτικά προς τα νότια.
Για τις 16 έως 18 Απριλίου υπάρχει πιθανότητα κοντά στο 70% για αξιολογη αστάθεια στη δυτική τη βόρεια χώρα και το ανατολικό Αιγαίο και δευτερευόντως σε κάποιες περιοχές της Θεσσαλίας της Στερεάς της Πελοποννήσου των Σποράδων της Εύβοιας ενώ ανεπηρέαστες οι νότιες νησιωτικές περιοχές της χώρας. Θερμοκρασία στα δυτικά και βόρεια με τις περισσότερες βροχές έως 20 βαθμούς κελσίου έως 23 με 25 στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας.
Για τις 19 έως 21 Απριλίου υπάρχουν μοιρασμένες πιθανότητες 50-50% για το αν θα υπάρξει γενικευμένη αστάθειας στις περισσότερες περιοχές του Ιονίου της ηπειρωτικής χώρας και του βόρειου Αιγαίου ή τα φαινόμενα θα απασχολήσουν κυρίως στη δυτική τη βόρεια χώρα και το ανατολικό Αιγαίο και πολύ λιγότερο της υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα επηρεαστούν σχεδόν καθόλου όπως και να χει οι Κυκλάδες η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε κανονικά για την εποχή επίπεδα 20 με 24 βαθμούς κελσίου και στα νοτιότερα ίσως λίγο υψηλότερη ενώ αν επιβεβαιωθεί το σενάριο με τα πιο αξιόλογα φαινόμενα τότε θα έχουμε και κάποιες χιονοπτώσεις στα βουνά της δυτικής και βόρειας χώρας και η θερμοκρασία θα πέσει και κάτω από τους 20 βαθμούς κελσίου στη δυτική και βόρεια χώρα.
Για την περίοδο 22 έως για 26 Απριλίου μέχρι στιγής δεδομένων δεν υπάρχει κάποια σοβαρή οργανωμένη αλλαγή του καιρού. Απομεινάρια από τις ψυχρές αέριες μάζες των προηγούμενων ημερών ενδεχομένως να αφήνουν κάποιες μπόρες κυρίως στα ορείνα του Ιονίου και των ηπειρωτικών τμημάτων της χώρας και μικρότερη πιθανότητα να επηρεάζονται πεδινά τμήματα.

+++++++++++++++++++++++++++++++
ΔΩΡΕΑ ΜΕΣΩ PAYPAL ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ SITE ΛΟΓΩ TΗΣ ΠΡΟΣΦΑΤHΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ XAKEΡ.
++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *