Τοπικές βροχοπτώσεις και μεμονωμένες καταιγίδες στις 7ης Απριλιου εως και το πρωινο της 8ης Απριλίου 2024.+ΧΑΡΤΗΣ

Τοπικές βροχοπτώσεις και μεμονωμένες καταιγίδες στις 7 Απριλιου εως και το πρωινο της 8ης Απριλίου 2024.

Θράκη: Τοπικές ασθενείς βροχές τα ξημερώματα της Κυριακής ενώ κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν και λίγες μεμονωμένες καταιγίδες με σταδιακή βελτίωση αργά το απόγευμα.

Μακεδονία + βόρειο Αιγαίο: Τοπικές μπόρες και διάσπαρτες καταιγίδες πρώτα στους νομούς Σερρών Δράμας Καβάλας και γύρω από τη Θάσο και τη Λήμνο και σταδιακά το απόγευμα και σε άλλα τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και αργά το βράδυ παροδικά και σε κάποιες περιοχές του νομού Κοζάνης και Φλώρινας που κοιτάν προς ανατολικά με γρήγορη βελτίωση.

Θεσσαλία και ανατολική Στερεά Ελλάδα: Καλος καιρος εως και τις πρώτες απογευματινές ώρες αλλά σταδιακά μετά τις 4 με 5 το απόγευμα θα σημειωθούν σποραδικές μπόρες πρώτα στις Σποράδες και τα παραθαλάσσια τμήματα της Θεσσαλίας την Εύβοια και γρήγορα τις πρώτες νυχτερινές ώρες στα υπόλοιπα πεδινα τμήματα της Θεσσαλίας της Φθιώτιδας της Φωκίδας της Ευρυτανίας της Βοιωτίας της Αττικής με σημαντική βελτίωση λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Επισημαίνεται ότι τοπικές νεφώσεις ενδεχομένως να παραμείνουν και κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας κυρίως σε περιοχές της βόρειας Εύβοιας της Βοιωτίας και της βόρειας Αττικής όπου δεν αποκλείονται να συνεχίζονται κάποιες ασθενείς βροχές με βελτίωση το πρωινό της Δευτέρας.

Πελοπόννησο – Κρήτη: Πολύ καλός καιρός εως αργα το μεσημέρι ενω τις πρώτες απογευματινές ώρες και κυρίως της βραδινές τα σημειωθούν κάποιες σύντομες βροχές και πιθανόν λίγες μπόρες στους νομούς Κορίνθιας Αργολίδας Αρκαδίας Λακωνίας και ενδεχομένως Μεσσηνίας και Ηλείας με γρήγορη βελτίωση κοντά στα μεσάνυχτα. Στην περιοχή της Κρήτης τα φαινόμενα θα εντοπιστούν κυρίως τις πρώτες βραδινές ώρες και λίγο μετά τα μεσάνυχτα που δεν αποκλείεται να σημειωθούν και κάποιες μεμονωμένες καταιγίδες και τα φαινόμενα έστω και εξασθενειμένα θα διαρκέσουν κυρίως στα βόρεια τμήματα της νήσου έως και το απόγευμα της Δευτέρας.

Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας δεν αναμένονται καθόλου φαινόμενα για αυτό και δεν αναφέρονται στην παραπάνω πρόγνωση.

Τα φαινόμενα  θα ειναι σύντομα (0-4χιλιοστα το πολυ), θα υπάρξει δηλαδή μόλις λίγων ωρών πέρασμα από τα βόρεια ανατολικά της χώρας προς τα νοτιοδυτικά με γρήγορη βελτίωση. Μόνο στις περιοχές με την κόκκινη απόχρωση ενδεχομένως να υπάρξουν και κάποιες μπόρες που να δώσουν λίγο περισσότερα χιλιοστά βροχής.

Οι λιγες μεμονωμένες καταιγίδες που θα σημειωθούν θα απασχολήσουν κυρίως το μεσημέρι της κυριακής την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη καθώς και τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας στην βόρεια Κρήτη.

 

ΔΩΡΕΑ ΜΕΣΩ PAYPAL ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ SITE ΛΟΓΩ TΗΣ ΠΡΟΣΦΑΤHΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ XAKEΡ.
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *