Πρόγνωση Θεσσαλίας και Ελλάδας για 24-26/3/2024 + ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ.

Κυριακή 24 Μαρτίου.

Άστατος προβλέπεται στα νησιά του Ιονίου και όλη τη δυτική χώρα άστατο καιρό με τοπικές βροχές κατά περιόδους έως και τις βραδινές ώρες ενώ στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αιθριος καιρός με λίγες τοπικές στην νεφωσεις το απόγευμα το βράδυ στην Κρήτη όπου δεν αποκλείονται και εκεί λίγες βροχές.

Ανεμοι νοτιοδυτικοι 6 μποφόρ στα πελάγη και προσκαιρα το μεσημέρι 4 με 6 μποφόρ σε πέδινες και ορεινές περιοχές με τάση ενίσχυση στο νότιο Αιγαίο στα 7 μποφορ προς το βράδυ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθει από 3 εως 19 βαθμούς κελσίου στο ιόνιο τα δυτικά ηπειρωτικά και τα νησιά του αιγαίου και ως 21 με 23 βαθμούς κελσίου στις υπόλοιπες πεδινές περιοχές της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπεται αιθριος καιρός με λίγες τοπικής νεφώσεις στα ορεινα των Τρικάλων και της Καρδίτσας όπου δεν αποκλείονται ασθενείς τοπικές βροχές κατά περιόδους με βελτίωση το βράδυ.

Λάρισα: Προβλέπεται αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις πρόσκαιρες το απόγευμα στα γύρω όρεινα και ημιορεινά.

Οι ανεμοι νοτιοδυτικοι αρχικά στα παραθαλάσσια 5 με 6 μποφόρ και τοπικά μετά το μεσημέρι και στις πεδινές και ορεινές περιοχές.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 5 έως 18 με 20 βαθμούς κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας θα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 10 έως 18/20.

++++++++++++++++++++++++
Δευτέρα 25 Μαρτίου – Εθνική Εορτή.

Προβλεπεται στη δυτική Ελλάδα τα ορινά της Κρήτης και τα Δωδεκάνησα αρχικά άστατος καιρό με τοπικές βροχές κάτα περιόδους ενώ όσο πάμε προς το μεσημέρι τοπικά φαινόμενα θα εκδηλωθούν και στη Μακεδονία τη Θράκη τμήματα της Θεσσαλίας της Στερεάς και της Πελοποννήσου καθώς και του κεντρικού και βόρειου Αιγαίου με σημαντική βελτίωση από το βράδυ και μετά. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα ενδεχομένως αξιόλογα σε κάποιες περιοχές της Θράκης και της δυτικής Ελλάδας ενω στις υπόλοιπες περιοχές πολύ ασθενή και αν σημειωθούν τελικά.

Ανεμοι νοτιοδυτικοι 6 με 7 μποφόρ και στο νότιο Αιγαίο πρόσκαιρα 8 στην αρχή της ημέρας με στροφή από τα δυτικά και βόρεια σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση με τάση σημαντικης εξασθένησης το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 εως 17 βαθμός κελσίου στη βόρεια Ελλάδα και έως 19 με 22 βαθμούς κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρωτικά την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές κυρίως τα ορεινα των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας με βελτίωση από το απόγευμα και μετά και σε αυτές τις περιοχές.

Λάρισα: Προβλέπεται λος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες αραιές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα.

Ανεμοι αρχικα νοτιοδυτικοι 4 με 5 μποφόρ στα πεδινά και 6 με 7 στα παραθαλάσσια με γρήγορη στροφή προς το μεσημέρι σε βορειοδυτικούς και σημαντική εξασθένηση αργά το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 8 έως 20/22 με 20 βαθμούς κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας θα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 14 έως 19/21.

++++++++++++++++++++++

Τρίτη 26 Μαρτίου.
Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις στα Δωδεκάνησα που δεν αποκλείονται λίγες τοπικές βροχές άνευ σημασίας. Σταδιακά προς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στην Μακεδονία και θα σημειωθούν λίγες βροχές από τα δυτικά προς ανατολικά με βελτίωση. Από αργά το απόγευμα στο Ιόνιο όλη τη δυτική χώρα την δυτικη και κεντρική Μακεδονία τη δυτική και βόρεια Θεσσαλία την κεντρική Στερεά και τα ορεινά της Πελοποννήσου θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν σύντομες τοπικές βροχές και στα νησιά του Ιονίου καταιγίδες με σημαντική εξασθένηση αργά το βράδυ. Αργα την νύχτα λίγα φαινόμενα δεν αποκλείεται να σημειωθούν και στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα ενδεχομένως να είναι ισχυρά για λίγες ώρες σε περιοχές γύρω από την Κέρκυρα ορεινα της Θεσπρωτίας των Ιωαννίνων και της Αρτας.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοανατολικοι 3 με 4 μποφόρ στο Αιγαίο και αργότερα 5 και στο Ιόνιο 7 και αργότερα 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 17 βαθμούς κελσίου στη βόρεια Ελλάδα και το βορειοανατολικό Αιγαίο έως 18 με 21 βαθμούς κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τα νησιωτικά τμήματα και πρόσκαιρα στη δυτική Στερεά τη δυτική και νότια Πελοπόννησο, τμήματα της Κρήτης και των Δωδεκανήσων 22 με 24 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά προς τις μεσημεριανές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν λίγες τοπικές μπόρες πρώτα στους νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας και προσκαιρα για πολύ λίγο αργά το απόγευμα προς το βράδυ σε πεδινά τμηματα του νομού Λάρισας με γρήγορη βελτίωση αργά τη νύχτα παντού.

Λάρισα: Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και δεν αποκλείεται κοντά στη δύση του ηλίου να σημειωθεί ασθενή βροχή με γρήγορη βελτίωση.

Οι ανεμοι θα πνεουν νοτιοανατολικοι ασθενείς και αργότερα στα θαλάσσια 4 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα προς το απόγευμα και το βράδυ και στα πεδινά 2-3 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 6 έως 16/18 βαθμούς κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας θα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 10 έως 17/19.

https://www.ventusky.com/

ΔΩΡΕΑ ΜΕΣΩ PAYPAL ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ SITE ΛΟΓΩ TΗΣ ΠΡΟΣΦΑΤHΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ XAKEΡ.
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *