Τάση του καιρού για τις επόμενες 2 εβδομάδες σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της 22/3/2024. Υψηλές θερμοκρασίες με δύο εμφανεις περιόδους αστάθειας στο τέλος του Μάρτη και μία στις αρχές του Απρίλη.

ffffff

Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της 22 Μαρτίου.

25 & 26 Μαρτίου.
> 95% πιθανότητα για τοπικά φαινόμενα μικρής γενικά έντασης και διάρκειας στη δυτική και βόρεια χώρα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Θερμοκρασίες στα ανατολικά και νότια έως 20 με 23 βαθμούς κελσίου λίγο χαμηλότερη στα δυτικά και βόρεια με μικρή πτώση στην ηπειρωτική χώρα στις 26 του μήνα εκτός από την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα που θα αγγίξει τους 25.
+++++++++++++++

27 εως 29 Μαρτίου.
66% πιθανότητα για λίγα τοπικά φαινόμενα στις 27 του μήνα ενώ έντονη κακοκαιρία στις περισσότερες περιοχές της χώρας στις 28 και 29 του μήνα. Εντονότερα φαινόμενα στα νησιά του Ιονίου την δυτική ηπειρωτική χώρα και την κεντρική Μακεδονία και ενδεχομένως στη Θεσσαλία την βόρεια Στερεά και τη δυτική Μακεδονία. Θερμοκρασίες σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και ειδικά στη δυτική χώρα θα φτάνει τους 23 με 25 βαθμούς κελσίου με σημαντική πτώση στη δυτική και βόρεια χώρα στις 28 και στις 29 σε όλη τη χώρα οπου ο υδράργυρος δεν θα ξεπερνά τους 18-21 βαθμούς κελσίου λίγο υψηλότερη στα ανατολικά και νότια.
34% πιθανότητα για αλλαγή του καιρού αξιόλογη στη δυτική χώρα τη βόρεια και την νησιά του βόρεια ανατολικού Αιγαίου στις 27 και 28 με βελτίωση στις 29. Λιγότερα τα φαινόμενα στην υπόλοιπη χώρα ενώ ανεπηρέαστηες θα είναι πολλές περιοχές της Εύβοιας των Κυκλάδων και της Κρήτης. Θερμοκρασίες αρχικά έως 25 με 28 βαθμούς κελσίου στα δυτικά με σημαντική πτώση πρόσκαιρη στη δυτική κεντρική και βόρεια χώρα και σημαντική άνοδο και πάλι κοντά στους 23 με 25 βαθμούς κελσίου στις 29 του μήνα στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας.
++++++++++++++++++++++

30 Μαρτίου εως 1 Απριλίου.
80% πιθανότητα για τοπικές βροχές αρχικά στη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο μικρής έντασης και διάρκειας και μικρή αστάθεια το μεσημέρι και το απόγευμα στις 31 Μαρτίου και 1 Απριλίου κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά. Θερμοκρασίες πολύ υψηλές για την εποχή θα φτάνουν τους 22 με 24 βαθμούς κατά μέσο όρος τα ανατολικά ηπειρωτικά.
20% πιθανότητα για μικρή αστάθεια το μεσημέρι και το απόγευμα στα βουνά της βόρειας Ελλάδας ενώ η θερμοκρασία στα δυτικά κεντρικά και νότια θα φτάνει τους 21 με 23 βαθμούς κελσίου λίγο χαμηλότερης στη βόρεια Ελλάδα.
++++++++++++++++++

2 έως 6 Απριλίου.
34% πιθανότητα για αξιόλογη αστάθεια στη δυτική και βόρεια χώρας στις 2 και 3 του Απρίλη και εκ νέου αστάθεια στα ηπειρωτικά και ενδεχομένως και σε νησιωτικά τμήματα της χώρας μέτριας έντασης στις 5 απριλίου. Καλύτερος καιρός τις υπόλοιπες ημέρες. Θερμοκρασίες 24 με 26 βαθμούς κελσίου στα ανατολικά και νότια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερης στα δυτικά και βόρεια με πτώση παντού στις 5 και 6 οπου δεν θα ξεπερνά τους 18 με 21 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά.
32% πιθανότητα για καλοκαίρια όλες τις ημέρες με πιθανότητα κάποιων μεμονωμένων καταιγίδων το απόγευμα σε βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Θερμοκρασία σε πολύ ψηλά επίπεδα για την εποχή θα φτάνει στα ηπειρωτικά τους 24 με 27 βαθμούς κελσίου και ενδεχομένως μετά τις 4 του μήνα 28 με 29β.κ.
19% πιθανότητα για καλό καιρός στις 2 του μήνα, τοπική αστάθεια στη νότια ελλάδα στις 3 του μήνα, τοπικά φαινόμενα στα ηπειρωτικά και το κεντρικό και νότιο Αιγαίο μικρής έντασης και διάρκειας στις 4 του μήνα και έντονη αστάθεια στις 5 και 6 σχεδόν σε όλη τη χώρα και κυρίως το Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Θερμοκρασία αρχικά 24 με 26 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά με πτώση στους 20 με 22β.κ στις 3-4 του μήνα ενω στις 5 και 6 περαιτέρω πτώση στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά με τα περισσότερα φαινόμενα.
15% πιθανότητα για αστάθεια μόνο στις 5 και 6 το ιόνιο και τα ηπειρωτικά γενικά μικρή σε ως μέτριας έντασης και διάρκειας. Θερμοκρασίες σε επίπεδα 23 με 24 βαθμών κελσίου στα δυτικά έως 17 με 20 στα ανατολικά τμήματα άνοδος στα δυτικά και νότιοι τμήματα στις 4-5 Απριλη θα φτάσει τους 24 με 27 βαθμούς κελσίου χαμηλότερη στα βορειότερα τμήματα της χώρας.
++++++++++++++++

Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι για τις 25 και 26 του μήνα θα σημειωθούν γενικά περιορισμένα φαινόμενα στη δυτική και βόρεια χώρα και τα νησιά των ανατολικού Αιγαίου με τις θερμοκρασίες υψηλές κοντά στους 20 με 23 βαθμούς κελσίου με πρόσκαιρη πτώση στα ηπειρωτικά στις 26 Μαρτίου.
Για τις 27 έως 29 Μαρτίου αξιόλογη αλλαγή του καιρού στις 28 και 29 του μήνα κύριως στο Ιόνιο τα ηπειρωτικά και το βορειοανατολικό Αιγαίο ενώ λιγότερα θα ναι τα φαινόμενα στην υπόλοιπη χώρα αν και γενικά αξιόλογα με τη θερμοκρασία σε πολύ ψηλά επίπεδα αρχικά να πέφτει σημαντικά στις 28 και 29 του μήνα με τα περισσότερα φαινόμενα όχι πάνω από 18 βαθμούς κελσίου.
Για την περίοδο 30 Μαρτίου έως 1 Απριλίου καιρός θα είναι καλύτερος με ενδεχομένως κάποια φαινόμενα αρχικά στη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο και στη συνέχεια πολύ μικρή αστάθεια στα βουνά της δυτικής Ελλάδας το μεσημέρι και το απόγευμα στις 31 Μαρτίου και 1 απριλίου. Θερμοκρασίες σε υψηλά επίπεδο κοντά στους 22 με 24 βαθμούς κελσίου.
Για την περίοδο 2 έως 6 Απριλίου υπάρχει ένα ποσοστό κοντά στο 55-60% για αλλαγή του καιρού με μπόρες και καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας κυρίως την περίοδο 4-6 Απριλίου στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά ενώ και για τις 2-3 Απρίλη θα σημειωθούν και τότε κάποια φαινόμενα αλλά κυρίως στη δυτική και βόρεια χώρα. Θερμοκρασία  σε υψηλότερα απ τα κανονικά επίπεδα τις περισσότερες μέρες κοντά στους 20 με 25 βαθμούς κελσίου κατά μέσο όρο. Αν επιβεβαιωθεί βέβαια το σενάριο του 40-45% οτι ο καιρός θα παραμείνει καλός ο υδράργυρος ενδεχομένως να ξεπεράσει σε ανατολικά και νότια και τους 25 με 27 βαθμούς κελσίου.

 

ΔΩΡΕΑ ΜΕΣΩ PAYPAL ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ SITE.

 

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

One thought on “Τάση του καιρού για τις επόμενες 2 εβδομάδες σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της 22/3/2024. Υψηλές θερμοκρασίες με δύο εμφανεις περιόδους αστάθειας στο τέλος του Μάρτη και μία στις αρχές του Απρίλη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *