Πρόγνωση Θεσσαλίας και Ελλάδας για 21-23/3/2024 + ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ.

Πέμπτη 21 Μαρτίου.
Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο στα ορεινά της Kρήτης και την νότια Πελοποννησο θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις με λίγες τοπικές μπόρες ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη η αστάθεια θα δώσει λίγες τοπικές μπόρες η καταιγίδες με γρήγορη βελτίωση.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο αρχικά βόρειοι 6 με 7 μποφόρ με σημαντική εξασθένηση και στις υπόλοιπες περιοχές βορειοδυτικοι 4 με 5 και στο νότιο Ιόνιο  με εξασθένηση προς το βράδυ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 15 βαθμός κελσίου την ανατολική Μακεδονία τη Θράκη και τα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και ως 17 με 20 κελσίου στα υπόλοιπα πεδινά παραθαλάσσια και νησιωτικά τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφωσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά άνευ σημασίας.
Λάρισα: Προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βουνά το μεσημέρι και το απόγευμα.
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοι 3 με 4 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα αλλά και τα πεδινά με εξασθένηση σημαντική το βράδυ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πέδινα των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνου από 1 έως 16 με 18 βαθμούς κελσίου ενω στα υπόλοιπα του νομού Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 8 έως 15.
++++++++++++++++

Παρασκευή 22 Μαρτίου.
Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα αλλα το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές συννεφιες στα ηπειρωτικά από την Θράκη έως την Πελοπόννησο καθώς και στα ορεινά της Κρήτης και θα σημειωθούν σποραδικές μπόρες και λίγες καταιγίδες σε περιοχές μακριά από τη θάλασσα.
Οι ανεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βορειοανατολικοι 5 με 6 και προσκαιρα στα βόρεια και 7 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση και από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 στα υπόλοιπα πελάγη.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 18 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά τα νησιωτικά και τα παραθαλάσσια τμήματα κυρίως της δυτικής και νότιας χώρας ενώ παροδικά στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας το βορειοανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη θα είναι 3-5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά από το μεσημέρι και μετά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και εως αργά το βράδυ  θα σημειωθούν σποραδικές μπόρες στα ορεινά και ημιορεινά και ενδεχομένως σε κάποιες πεδινές περιοχές κοντά στα βουνά
Λάρισα: Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά από το μεσημέρι και μετά θα αναπτυχθουν νεφωσεις και θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές κυρίως στα γύρω ορεινά και ημιορεινά από την πόλη.
Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βόρειοανατολικοι 4 με 5 μποφόρ στις Σποράδες στα παραθαλάσσια και 2-4 στα πεδινά με σημαντική εξασθένηση και στροφή το απόγευμα και το βράδυ σε νοτιοανατολικούς 2 με 3 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πέδινα των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνου από 4 έως 12 με 14 βαθμούς κελσίου ενω στα υπόλοιπα του νομού Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 7 έως 14.
+++++++++++++++++++++++++

Σάββατο 23 Μαρτίου.
Προβλέπεται αρχικά άστατος καιρός στα ηπειρωτικά με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα βουνά από τα 1100 με 1200 μετρα υψόμετρο και πάνω αλλά ο καιρός σταδιακά προς το μεσημέρι θα αρχίσει να βελτιώνεται και εως αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα έχουν σταματήσει παντού. Επισημαίνεται ότι στη Θράκη τα νησιά όλου του Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα δεν θα σημειωθούν καθόλου φαινόμενα.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοανατολικοι 5 με 6 μποφόρ και στη θάλασσα Κυθήρων 7 αρχικά με εξασθένηση και στο Ιόνιο και το Θερμαϊκό απο νοτιοδυτικές έως νοτιοανατολικές διευθύνσεις 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 εως 17 με 20 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά τα νησιωτικά και τα παραθαλάσσια ενώ τοπικά στη βόρειοανατολική Ελλάδα θα φτάνει έως τους 15 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέποντα αρχικά τοπικές συννεφιές με λίγες σποραδικές βροχές στα πεδινά λίγες χιονοπτώσεις στα ορεινά πάνω από τα 1100 με 1300 μετρα υψόμετρο περίπου και βελτίωση από το απόγευμα και μετά παντού. Τα φαινόμενα θα ειναι πάρα πολύ λίγα και παροδικά σε όποιες περιοχές σημειωθούν.
Λάρισα: Προβλέπονται τοπικές συννεφιες αρχικά με πιθανότητα για ψιχάλας και γρήγορη βελτίωση από το μεσημέρι και μετά.
Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοι ασθενεις και από το απόγευμα νοτιοανατολικοι 3 με 4 μποφόρ κυρίως στα θαλάσσια τμήματα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πέδινα των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνου από 3 έως 14 με 15 βαθμούς κελσίου ενω στα υπόλοιπα του νομού Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 8 έως 15.

https://www.ventusky.com/
https://www.ventusky.com/

 

ΔΩΡΕΑ ΜΕΣΩ PAYPAL ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ SITE.
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *