Τάση του καιρού για τις επόμενες 2 εβδομάδες σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της 18/3/2024. Περιοδο ασταθειας αλλα και μεγαλων διακυμανσεων θερμοκρασιας.

ffffff

Ταση του καιρού για τις επόμενες 2 εβδομάδες σύμφωνα με τα δεδομένα της 18 Μαρτίου.

21 και 22 Μαρτίου.
> 95% πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες στο μεσημέρι και το απόγευμα στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και στην αρχή της περιόδου στη Θράκη. Θερμοκρασία στα ηπειρωτικά 17 με 20 βαθμούς κελσίου χαμηλότερη στηΘράκη το βορειοανατολικό Αιγαίο και τα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.
++++++++++++++++

23 έως 25 Μαρτίου.
34% πιθανότητα για αξιόλογη αστάθεια το μεσημέρι και το απογευμα στα ηπειρωτικά και την Κρήτη στις 23 του μήνα, στις 24 θα μειωθεί σημαντικά και στις 25 ο καιρός θα είναι πολύ καλύτερος. Θερμοκρασία αρχικά έως 16 βαθμούς με σημαντική άνοδο στις 24 και 25 του μήνα που στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 20 με 22 βαθμούς κελσίου.
22% πιθανότητα για τοπική αστάθεια στα ηπειρωτικά στις 23 του μήνα, στα δυτικά στις 24 του μήνα, ενω στις 25 σημαντική αστάθεια το μεσημέρι και το απόγευμα σε όλη σχεδόν τη χώρα εκτός από την Κρήτη ενώ τα φαινόμενα στη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο θα είναι ισχυρά. Θερμοκρασία 14 με 17 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά με σημαντική άνοδο στις 24 του μήνα στους 19 με 22 και σημαντική πτώση στη δυτική κεντρική και βόρεια στις 25 του μήνα με την μεγίστη και πάλι κοντά στους 15 με 16 βαθμούς κελσίου λίγο υψηλότερη από τις στερεά και νοτιότερα.
34% πιθανότητα για τοπική αστάθεια μικρής έντασης και διάρκειας στις 23 και 24 του μήνα κυρίως στη δυτική Ελλάδα ενω σημαντική αλλαγή του καιρού στις 25 του μήνα με έντονα φαινόμενα στα δυτικά τμήματα για τον ανατολικό Αιγαίο και πυκνές χιονοπτώσεις στα βουνά της δυτικης και βόρειας Ελλάδας. Θερμοκρασία αρχικά 18 με 21 βαθμούς κελσίου με πτώση στα δυτικά τμήματα στις 25 του μήνα και στα ορεινά που δεν θα ξεπερνά τους 10-15 βαθμούς κελσίου υψηλότερη στα υπόλοιπα πεδινά τμήματα.
12% πιθανότητα για τοπικές μπόρες και καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά με σημαντική βελτίωση του καιρού στις 24 και 25 του μήνα. Θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα αρχικά έως 15 με 16 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά με μικρή ανοδο στη δυτική Ελλάδα στις 24 και 25 του μήνα από εκεί θα φτάνουμε και τους 20 βαθμούς κελσίου.

++++++++++++++++++++++

26 έως 28 Μαρτίου.
40% πιθανότητα για αρχικά τοπικά αξιόλογα φαινόμενα στη Θράκη των ανατολικό Αιγαίο την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα μικρή αστάθεια της θερμές ώρες της ημέρας τα ηπειρωτικά με σημαντική βελτίωση του καιρού στις 27 και 28 του μήνα. Θερμοκρασία αρχικά 15 με 18 βαθμούς κελσίου απαγορά προς νότο χαμηλότερη στα ορεινά θα φτάσει τους 20 με 22 βαθμούς κελσίου στις 27 και 28 του μήνα στα ανατολικά και νότια.
36% πιθανότητα για σημαντική αλλαγή του καιρού στις 27 του μήνα στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά με ισχυρά φαινόμενα και στις 28 του μήνα σε όλη τη χώρα. Πλημμυρικά φαινόμενα στην στην κεντρική και δυτική Μακεδονίας στην Θεσσαλια στη βόρεια Στερεά και την Ηπειρο. Πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου της δυτικής Μακεδονίας της κεντρικής Μακεδονίας της δυτικής Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. Θερμοκρασία αρχικά 15 με 18 βαθμούς κελσίου θα σημειωθεί σημαντική πτώση στην κεντρική και βόρεια χώρα στις 27 του μήνα και ακόμα μεγαλύτερη στις 28 που η μεγίστη δεν θα ξεπερνά τους 10 με 14 βαθμούς κελσίου ενώ στη δυτική Ελλάδα την Στερεά και νοτιότερα θα φτάνει κατά τόπους τους 18 με 20.
26% πιθανότητα για καλό καιρό αρχικά με τοπικές μπόρες και καταιγίδες κατά τόπους αξιόλογες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά μόνο στις 28 του μήνα με ανεπηρέαστες περιοχές από την Αττική την Εύβοια την ανατολική Πελοπόννησο και νοτιότερα. Θερμοκρασία τοπικά 20 με 24 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά θα αγγίξει ακόμα και τους 25 βαθμούς κελσίου στις 27 του μήνα για να παρουσιάσει πτώση μόνο στη δυτική Ελλάδα και κατά τόπους στα βόρειας στις 28 του μήνα με τα περισσότερα φαινόμενα έως 17 με 19 βαθμούς κελσίου ενώ στα πολύ ανατολικά και νότια θα παραμείνει σε επίπεδα πάνω από τους 20 με 21 βαθμούς κελσίου.
+++++++++++++++++++++

29 Μαρτίου έως 2 Απριλίου.
26% πιθανότητα για τοπικά φαινόμενα στις 29 του μήνας στην βόρεια Ελλάδα και βελτίωση του καιρού παντού από κει και πέρα με λίγες μεμονωμένες καταιγίδες την 1η απριλίου στη βόρεια Ελλάδα. Θερμοκρασίες σε πολύ ψηλά επίπεδα στα ηπειρωτικά αρχικά έως 20 βαθμούς και στη συνέχεια έως 23 με 24 κυρίως στα ανατολικά και νότια.
24% πιθανότητα για καλο καιρό σε όλη τη χώρα με λίγες σποραδικές μπόρες στα δυτικά κεντρικά και βόρεια την 1η απριλίου. Θερμοκρασίες έως 20 με 21 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά με ταση ανόδου τις υπόλοιπες ημέρες ενώ στα δυτικά και βόρεια θα συγκρατείτε κοντά στους 17 με 19 βαθμούς κελσίου.
24% πιθανότητα για καλό καιρό όλη την περίοδο και τη θερμοκρασία να φτάνει κοντά στους 20 βαθμούς κελσίου αρχικά με τάση περαιτέρω ανόδου στα δυτικά και νότια κοντά στους 22 με 23 βαθμούς κελσίου.
16% πιθανότητα για καλό καιρό αρχικά μεμονωμένες καταιγίδες της 30 και 31 του μήνα στα βόρεια ανατολικά και την 1η απριλίου στα δυτικά και βόρεια. Θερμοκρασίες 17 με 19 βαθμούς κελσιου στα ηπειρωτικα με τάση ανόδου στους 21 με 23 στις επόμενες ημέρες κυρίως θα ανατολικά και νότια.
12% πιθανότητα για αρχικά καλό καιρό σε όλη τη χώρα με λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στις 31 του μήνα στα ήπειρωτικά και την 1η απρίλη στα κεντρικά και βόρεια. Θερμοκρασίες 17 με 19 βαθμούς κελσίου μετά σε ανόδου στους 21 με 24 της τελευταίες δύο ημέρες του μηνα και πτώση στη βόρεια και βορειοανατολική ελλάδα κατά 10 βαθμούς κελσίου την 1-2η του απρίλη και με τοπικές χιονοπτώσεις στα βουνά της Μακεδονίας και της Θράκης.
+++++++++++++++++++++++

Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι για τις 21 και 22 Μαρτίου θα σημειωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στην κεντρική και νότια ελλάδα με τις θερμοκρασίες σε επίπεδα  17 με 20 βαθμούς κελσίου.
Για τις 23 έως 25 Μαρτίου θα υπάρξει σημαντική αλλαγή του καιρό από τα δυτικά προς θα ανατολικά διάρκειας μίας ή δύο ημερών χωρίς ακόμα να γνωρίζουμε πια από τις 3 ημέρες θα έχουμε τα πιο αξιόλογα φαινόμενα. Θερμοκρασία αρχικά 17 με 20 βαθμούς κελσίου θα πέσει στο τέλος της περιόδους τους 15 με 16 στα βόρεια ενω στα νοτιότερα θα παραμείνει στα υψηλά επίπεδα που προαναφέραμε.
Για τις 26 έως 28 Μαρτίου οι περισσότερες πιθανότητες κοντά στο 60% συγκλίνουν για σημαντική αλλαγή του καιρού στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και πιθανόν στο βόρειο Αιγαίο με τη θερμοκρασία όμως ακόμα να μην γνωρίζουμε αν θα πέσει σημαντικά ή θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα. Αναμένουμε βέβαια τις επόμενες ανανεώσεις των δεδομένων για να δούμε αν θα παραμείνει αυτή η τάση.
Τέλος για την περίοδο 29 Μαρτίου ως 2 Απριλίου φαίνεται να περιορίζεται η αστάθεια και αν αυτή  υπάρξει θα αφορά μόνο ορεινά τμήματα της δυτικής κεντρικής και βόρειας χώρας με τη θερμοκρασία να παραμένει σε επίπεδα γενικά πάνω από τα κανονικά κοντά στους 17 με 22 βαθμούς κελσίου κυρίως θα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας.

ΔΩΡΕΑ ΜΕΣΩ PAYPAL ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ SITE.

 

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *