Πρόγνωση Θεσσαλίας και Ελλάδας για 18-20/3/2024 + ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ.

Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου.
Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με περιορισμένη ορατότητα και ομίχλες το πρωί στα ηπειρωτικά ενω στις Κυκλάδες στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις με λίγες σποραδικές βροχές οι οποίες αργά το απόγευμα θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και δεν αποκλείονται λίγες μεμονωμένες μπόρες με γρήγορη βελτίωση.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 5 και στα νότια 6 μποφόρ και βορειοδυτικοι 4 με 5 στις υπόλοιπες περιοχές.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 εως 19 με 22 βαθμούς κελσίου στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και τα νησιωτικά τμήματα και εως 18 βαθμούς κελσίου στη δυτική Ελλάδα τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο.

Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπεται αίθριος καιρός με περιορισμένη ορατότητα νωρίς το πρωί ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα στα βουνά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και δεν αποκλείονται κάποιες σύντομες μπόρες με πολύ γρήγορη βελτίωση.
Λάρισα: Προβλέπεται αίθριος καιρός με περιορισμένη ορατότητα κοντά σε λίμνες και ποτάμια το πρωί και λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα γύρω ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 μποφόρ στις Σποράδες με εξασθένηση και από το απόγευμα νοτιοανατολικοι 2 με 3 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 5 εως 18 με 20 βαθμούς κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 10 εως 18.

+++++++++++++++

Τρίτη 19 Μαρτίου.
Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και περιορισμένη ορατότητα κυρίως στη δυτική Ελλάδα. Σταδιακά από πολύ νωρίς το πρωί στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές φαινόμενα τα οποία όσο πάμε προς το μεσημέρι θα επηρεάσουν τις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και προς το απόγευμα των νησιών των ανατολικό Αιγαίου των Κυκλάδων της Κρήτης και των Δωδεκανήσων ενώ προς το βράδυ από τα δυτικά και βόρεια θα αρχίσει σημαντική βελτίωση του καιρού. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινά τμήματα της δυτικής και βόρειας χώρας το μεσημερι και το απόγευμα κυρίως  πάνω από τα 1000 με 1200μετρα υψόμετρο και πρόσκαιρα στη Θράκη τις μεταμεσονύχτιες ωρες πανω απο τα 500-700μετρα. Επισημαινεται οτι τα φαινομενα θα εινα ισχυρα για λιγες ωρες σε τμήματα της Ηπείρου τις δυτικής και κεντρικής Στερεάς της δυτικής Μακεδονίας της Χαλκιδικής της Θεσσαλονίκης της Καβάλας και των ορεινών της υπόλοιπης Μακεδονίας Θράκης Θεσσαλίας και Στερεάς και ενδεχομένως στις Σποράδες και το βόρειο Ιόνιο όπου θα σημειωθούν και πάνω από 20 με 40 mm βροχής.
Οι άνεμοι θα πνέουν απο δυτικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ στο Ιόνιο 6 με 7 στο νότιο Αιγαίο και νότιοι 2-3 μποφόρ στις υπόλοιπες περιοχές του Αιγαίου με τας προς το βράδυ στο Θερμαϊκό και τις Σποράδες να γίνουν βορειοδυτικοι 6 με 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθει από 5 έως 16 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά της Ηπείρου της Θεσσαλίας της Μακεδονίας της Στερεάς Ελλάδας και της Θράκης και έως 17 με 20 βαθμούς κελσίου στα υπόλοιπα παραθαλάσσια πεδινά και νησιωτικά τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά γρήγορα από νωρίς το πρωί θα αναπτυχθούν τοπικές νεφωσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στους νομους Τρικάλων και Καρδίτσας και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες και στις υπόλοιπες περιοχές καθώς και στις Σποράδες με βελτίωση αργά το απόγευμα προς το βράδυ από τα δυτικά προς τα ανατολικά της περιφέρειας. Αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα επιμείνουν στο παραθαλάσσιο κομμάτι του νομού Λάρισας στη Μαγνησία και ιδιαίτερα στις Σποράδες. Τις θερμές ώρες της ημέρας δεν αποκλείεται και πρόσκαιρες καταιγίδες μικρής έντασης και διάρκειας. Επισημαίνεται ότι θα σημειωθούν κατά μέσο όρο 3 με 10 mm βροχής στις πεδινές περιοχές ενώ στις Σποράδες και τα ορεινά πάνω από 20 μμ.
Λάρισα: Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά γρήγορα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές μπόρες το μεσημέρι και το απόγευμα χωρίς να αποκλείεται και κάποια σύντομη καταιγίδα με βελτίωση τις βραδινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοι ασθενεις και από το απόγευμα βόρειοδυτικοι 6-7 μποφόρ στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες και 3-5 στα πεδινα τμηματα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 8 εως 12/14 βαθμούς κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 10 εως 14/16.

+++++++++++++++++++++++++

Τετάρτη 20 Μαρτίου.
Προβλέπεται αρχικά στις Σποράδες την Εύβοια την ανατολική Στερεά την ανατολική Πελοπόννησο τα νησιά των ανατολικόυ Αιγαίου τις Κυκλάδες την Κρήτη τα Δωδεκάνησα και πιθανόν την Χαλκιδική τοπικές συννεφιές με σποραδικές βροχές και λίγες καταιγίδες αλλά τα φαινόμενα σταδιακά προς το μεσημέρι θα εξασθενήσουν από βορρά προς νότο και θα παραμείνουν έως και αργά το απόγευμα μόνο στην Κρήτη με τάση βελτίωσης και εκεί αργα την νύχτα. Λίγα φαινόμενα τις νυχτερινές ώρες δεν αποκλείονται και στα νότια της Πελοποννήσου με τάση και εκεί όμως να βελτιωθεί ο καιρός γρήγορα. Επισημαίνεται τα φαινόμενα δεν θα είναι η ισχυρά σε καμία περιοχή της χώρας και πιθανώς να ειναι αξιόλογα σε περιοχές γύρω από το Πήλιο τις Σποράδες στην κεντρική Εύβοια και τα ορεινά της Κρήτης και των Δωδεκανήσων.
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοι 5 με 7 μποφόρ στα πελάγη και παροδικά στο Θερμαϊκό και στις Σποράδες για λίγο και 8 με σταδιακή μικρή εξασθένηση και στο Αιγαίο αργότερα βόρειοανατολικοι 7 με 8 μποφόρ με εξασθένεση αργά το βράδυ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 12 βαθμούς κελσίου στη Θράκη και το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο και έως 15 με 18 βαθμούς κελσίου στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπεται αρχικά στο νομό Μαγνησίας και στις Σποράδες άστατο καιρό με τοπικές βροχές κάτα περιόδους άλλα τα φαινόμενα από το μεσημέρι σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Στους υπόλοιπους νομούς της περιφέρειας ο καιρός θα είναι καλός από το πρωί με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές συννεφιές.
Λάρισα: Προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές συννεφιές κυρίως έως το μεσημέρι.
Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοι 6 με 7 μποφόρ και αργότερα βόρεοανατολικοι με την ίδια ένταση στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες με εξασθένηση το βράδυ και παροδικά το μεσημέρι ανατολικοι νοτιοανατολικοι 3 με 5 μποφόρ στα πεδινά τμήματα με εξασθένηση.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 2 εως 14/16 βαθμούς κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 7 εως 12/14.

https://www.ventusky.com/

ΔΩΡΕΑ ΜΕΣΩ PAYPAL ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ SITE.
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *