Πρόγνωση Θεσσαλίας και Ελλάδας για 15-17/3/2024 + ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ & ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΟ ΤΕΦΙΓΡΑΜΜΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Παρασκευή 15 Μαρτίου.
Προβλέπεται γενικά καλός καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας με περιορισμένη ορατότητα το πρωί ενώ τοπικές νεφώσεις θα υπάρχουν σε τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας των Κυκλάδων και της Κρήτης όπου δεν αποκλείονται κάποιες σύντομες μεμονωμένες μπόρες τις πρωινές ώρες. Σταδιακά το μεσημέρι η αστάθεια θα αύξηθεί στα ηπειρωτικά αλλά και τα ορεινα της νησιωτικής χώρας και θα εκδηλωθούν σποραδικές μπόρες οι οποίες θα ναι περισσότερες στους νομούς Καβάλας Δράμας Ξάνθης Ροδόπης και Εβρου αλλά και εκεί έως αργά το απόγευμα θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα θα πνέουν βορειονατολικοι στο βόρειο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση και βορειοδυτικοι 6 μποφόρ στην υπόλοιπη χώρα με εξασθένηση επίσης.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 18 με 20 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά και ως 15 βαθμούς κελσίου στην ανατολική Μακεδονία τη Θράκη το βορειοανατολικό Αιγαίο και τα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπεται αρχικά καλώς καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας περιορισμένη ορατότητα νωρίς το πρωί και τοπικές νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ορεινά τμηματά όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες μεμονωμένες μπόρες με γρήγορη βελτίωση. Πολύ μικρή πιθανότητα για κάποια σποραδικά φαινόμενα άνευ σημασίας στις πεδινές περιοχές και τις Σποράδες.

Λάρισα: Προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοι 2 με 3 μποφόρ αρχικά στα παραθαλάσσια και από αργά το απόγευμα ανατολικοι με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα κυμαθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 4 έως 17 με 18 βαθμούς κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 8 έως 16/18.
++++++++++++++++++++++

Σάββατο 16 Μαρτίου.
Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με περιορισμένη ορατότητα και τοπικές ομίχλες στα ηπειρωτικά αλλά και τα νησιωτικά τμήματα. Τις μεσημεριανές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και τα όρεινα της Κρήτης και θα εκδηλωθούν λίγες σποραδικές μπόρες και βροχές με γρήγορη βελτίωση προς τις βραδινές ώρες εκτός από την ευρύτερη περιοχή της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας καθώς και στα βορειότερα της Θεσσαλίας όπου η αστάθεια θα παραμείνει έως και τις βραδινές ώρες. Επισημαίνεται ότι δεν αναμένονται ισχυρά φαινόμενα σε καμία περιοχή της χώρας και μόνο στα βουνά της Θεσσαλίας και της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας ενδεχομένως να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες μόνο τις μεσημεριανές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενεις στο Ιόνιο και από ανατολικές 2 με 3 μποφόρ στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 18 με 20 βαθμούς κελσίου στά ηπειρωτικά τα νησιωτικά και τα παραθαλάσσια τμήματα και ως 15 με 16 βαθμούς κελσίου στην ανατολική Μακεδονία τη Θράκη και τα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

 

Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με εγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας περιορισμένη ορατότητα το πρωί και το βράδυ ενώ τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφωσει και θα εκδηλωθούν παροδικές καταιγίδες στα ορεινά κυρίως της Πίνδου του Ολύμπου και του Πηλίου και ενδεχομένως να επηρεαστούν για λίγο από βροχές οι σύντομες μπόρες και κάποια πεδινα τμήματα αλλά και παραθαλάσσια του νόμου Λάρισας. Ανεπηρεαστες τελείως οι παραθαλάσσιες περιοχές του Βόλου του Αλμυρού αλλά και των Σποράδων.

Λάρισα: Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν κάποιες σύντομες μπόρες στη γύρω πεδινή περιοχή που πιθανόν επηρεάσουν για πολύ λίγο και την πόλη με βελτίωση αργά το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά μεταβλητοι ασθενεις και το μεσημέρι και το απόγευμα ανατολικοι 2 με 4 μποφόρ και στα πεδινά και τα θαλάσσια τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμαθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 4 έως 17 με 19 βαθμούς κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 8 έως 16/18.

+++++++++++++++++++++++++++

Κυριακή 17 Μαρτίου.
Προβλέπεται στη δυτική και κεντρική Μακεδονία τη Θεσσαλία και τη βόρεια Στερεά άστατος καιρός απ την αρχή με τοπικές βροχές και λίγες σποραδικές καταιγίδες κατά περιόδους ενω οσο πάμε προς το μεσημέρι θα επηρεαστούν και άλλα τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας της υπόλοιπης Στερεάς Ελλάδας της Ηπείρου της Πελοποννήσου των ορεινών της Κρήτης και ενδεχομένως της Θράκης με σποραδικές μπόρες και διάσπαρτες καταιγίδες φαινόμενα τα οποία αργά το βράδυ θα σταματήσουν σε όλη σχεδόν τη χώρα. Περιορισμένη ορατότητα από ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα ενδεχομένως να είναι ισχυρά σε κάποια ημιορεινά και ορεινα τμήματα της Θεσσαλίας της κεντρικής Μακεδονίας της κεντρικής Στερεάς και της κεντρικής Πελοποννήσου όπου θα σημειωθούν σποραδικές χαλαζοπτώσεις και ισχυροι άνεμοι.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 4 μποφόρ και αργότερα 5 και στο Ιόνιο αρχικά βορειοδυτικοι ασθενείς και μετά 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κύμανθει από 2 έως 16 με 18 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά και ως 18 με 20 βαθμούς κελσίου στα παραθαλάσσια και νησιωτικά ενώ στις ορεινές περιοχές δεν θα ξεπεράσει τους 15 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπεται άστατος καιρός από το πρωί στο εσωτερικό της πεδιάδας και τα παραθαλάσσια με σποραδικές βροχές και λίγες καταιγίδες ενώ τις μεσημεριανές ώρες η αστάθεια θα ενταθεί στο εσωτερικό κυρίως και θα εκδηλωθούν διάσπαρτες βροχές και καταιγίδες φαινόμενα τα οποία αργά το βράδυ θα σταματήσουν παντού. Η πιθανότητα για κάποιες μεμονωμένες χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους είναι υπαρκτή.

Λάρισα: Προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικές βροχές και λίγες μπόρες τις πρωινές ώρες ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα η αστάθεια θα δώσει πιο έντονα φαινόμενα με τη μορφή καταιγίδων που όμως αργά το απόγευμα προς το βράδυ θα σταματήσουν και ο καιρός στα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοι ασθενεις και παροδικά τα απόγευμα ανατολικοι 2-3 μποφόρ με εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 6 έως 15 με 16 βαθμούς κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 9 έως 16/17.

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΟ ΤΕΦΙΓΡΑΜΜΑ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΟ ΤΕΦΙΓΡΑΜΜΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

 

 

https://www.ventusky.com/

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *