Τάση του καιρού για τις επόμενες 2 εβδομάδες σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της 12/3/2024

ffffff

Τάση του καιρού για τις επόμενες 2 εβδομάδες σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της 12 μαρτίου.

15 και 16 Μαρτίου.
> 95% πιθανότητα για τοπικές μπόρες στην ανατολική Μακεδονία τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αρχικά ενώ τις μεσημεριανές ώρες πολύ μικρή αστάθεια στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Θερμοκρασίες 15 με 18 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά αλλά και τα νησιωτικά τμήματα.
+++++++++++++++++++++++++

17 έως 19 Μαρτίου.
80% πιθανότητα για τοπικές μπόρες μικρής έντασης και διάρκειας της μεσημεριανές ώρες στα ηπειρωτικά τις 3 ημέρες λίγο πιο αξιόλογα στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα. Μεγάλα ανοίγματα του καιρού τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας. Θερμοκρασία 16 με 20 βαθμούς κελσίου το μεσημέρι στα ηπειρωτικά και κυρίως θα ανατολικά και νότια με μικρή περαιτέρω άνοδο κοντά στους 22 βαθμούς κελσίου στις 19 Μαρτίου.
20% πιθανότητα για τοπικές μπόρες και δυτική κεντρική και βόρεια χώρα κύριως στις 19 του μήνα και την θερμοκρασία σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα έως 19 με 23 βαθμούς κελσίου στα ανατολικά ηπειρωτικά.
++++++++++++++++++++++++

20 έως 22 Μαρτίου.
28% πιθανότητα για σημαντική αστάθεια στα ηπειρωτικά στις 20 του μήνα περιορίζεται αυτή στα ορεινα και τα νοτιοανατολικά της χώρας της 21 και βελτιώνεται ο καιρός στις 22 παντού. Θερμοκρασίες 20 με 23 βαθμούς κελσίου όλες τις ημέρες.
28% πιθανότητα για σημαντική αλλαγή του καιρού στην Μακεδονία τη Θράκη τη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά την Εύβοια τις Σποράδες στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίου και κατά τόπους και στα Δωδεκάνησα ενώ λιγότερα αλλά παρόλα αυτά αξιόλογα φαινόμενα στην αρχή της περιόδου θα σημειωθούν και στις υπόλοιπες περιοχές με βελτίωση στο τέλος της περιόδου. Χιόνια στα όρεινα της βόρειας Ελλάδας. Θερμοκρασία αρχικά έως 20 με 22 βαθμούς κελσίου θα σημειώσει σημαντική πτώση στα ανατολικά και βόρεια τμήματα με τα φαινόμενα όπου η μεγιστη δεν θα ξεπερνά τους 10 με 14 της βαθμούς κελσίου ενω  στα δυτικά και νότια θα παραμείνει σε επίπεδα άνω των 15 με 17 βαθμων κελσίου.
25% πιθανότητα για σύντομη αλλαγή του καιρού στο Ιόνιο τα ηπειρωτικά και το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο κυρίως στης 20 και 21 του μήνα και απομεινάρια στις 22 του μήνα στη βορειοανατολική Ελλάδα. Θερμοκρασία αρχικά 20 με 24 βαθμούς κελσίου στα ανατολικά και νότια θα πέσει στις 21 στους 14 με 17 και θα παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα και στις 22 του μήνα με χαμηλότερες θερμοκρασίες στα ορεινά και τη βόρειο ανατολική Ελλάδα.
19% πιθανότητα για τοπική αστάθεια αρχικά στη δυτική κεντρική και βόρεια χώρα και το ανατολικό Αιγαίο με βελτίωση στις 22 του μήνα. Θερμοκρασία χαμηλή στην ανατολική και βόρεια χώρα όχι πάνω από 10 με 15 βαθμούς κελσίου με σημαντική άνοδο στις 21 και 22 του μήνα που θα φτάσουμε αρχικά τους 20 με 23 και στη συνέχεια τους 25 με 28 βαθμούς κελσίου.
+++++++++++++++

23 με 27 Μαρτίου.
38% πιθανότητα για σημαντική αλλαγή του καιρού στο Ιόνιο την κεντρική την βόρεια χώρα το βορειοανατολικό Αιγαίου και τοπικά και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας πολύ μικρότερης έντασης και διάρκειας ενώ τα φαινόμενα ειδικά στην δυτική Ελλάδα την Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο μέχρι τις 26 του μήνα θα είναι ισχυρά ενω τι συνέχεια θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασίες στα ανατολικά και νότια έως 20-24 βαθμούς κελσίου αρκετά χαμηλότερη στη δυτική και βόρεια χώρα με τα περισσότερα φαινόμενα.
33% πιθανότητα για τοπικά φαινόμενα στη δυτική χώρα και το ανατολικό Αιγαίο στις 24 του μήνα και εκ νέου αλλαγή προσκαιρη με λιγότερα φαινόμενα σχεδόν σε όλους της περιοχές της χώρας. Βελτιωμένος καιρός τις άλλες μέρες. Θερμοκρασία αρχικά έως 24 με 27 βαθμούς κελσίου στα ανατολικά και νότια θα πέσει σημαντικά στη δυτική και βόρεια χώρα στις 24 που δεν θα ξεπερνά τους 13 με 16 βαθμούς κελσίου υψηλότερη από τις Στερεά και νοτιότερα ενώ θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα της 25 του μήνα όπου μεγίστη θα φτάνει τους 10 με 16 βαθμούς κελσίου απο βορρά προς νότο.
29% πιθανότητα για τοπικά φαινόμενα στο ιόνιο και τη δυτική Ελλάδα στις 24 και 25 ενώ πιο έντονα θα είναι τα φαινόμενα στις 26 του μήνα στην ανατολική χώρα και πολύ λιγότερα στην δυτική Ελλάδα. Θερμοκρασία εως 16 με 19 βαθμούς κελσίου με πρόσκαιρη πτώση της 24-25 Μαρτίου με τα περισσότερα φαινόμενα.
++++++++++++++++++++++++

Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι για τις 15 και 16 Μαρτίου θα σημειωθουν αξιόλογα φαινόμενα στην βορειοανατολικη χωρα ενώ καλύτερος καιρός στην υπόλοιπη χώρα με τις θερμοκρασίες λίγο υψηλότερες από τις κανονικές.
Για τις 17 έως 19 Μαρτίου περιορισμένη αστάθεια κυρίως στις 17 του μήνα στα ηπειρωτικά και στις 20 του μήνα στα δυτικά και βόρεια. Θερμοκρασίες πολύ υψηλές πάνω από τους 17 με 18 βαθμούς κελσίου στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.
Για τις 20 έως 22 Μαρτίου θα υπάρξει σημαντική αλλαγή του καιρού στις 20 του μήνα, λίγα φαινόμενα στα ορεινά στις 21, και βελτίωση του καιρού στις 22 με την θερμοκρασία και πάλι να βρίσκεται αρχικά σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα και τη θερμοκρασία σε πτώση μόνο τις ημέρες των φαινομένων.
Τέλος για την περίοδο 23 έως 27 Μαρτίου φαίνεται ότι το τριήμερο 24-26 Μαρτίου θα υπάρξει αστάθεια στα ηπειρωτικά κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα με τοπικές μπόρες και καταιγίδες και βελτίωση στο τέλος της περιόδου αλλά και στην αρχή. Θερμοκρασία στη περιοχές που δεν θα υπάρχουν φαινόμενα πάνω από τους 18 με 22 βαθμούς κελσίου αρκετά χαμηλότερη στη δυτική κεντρική και βόρεια χώρα με τα περισσότερα φαινόμενα κοντά στους 13/16 βαθμούς κελσίου. Όπως και να χει μιλάμε για μια πολύ θερμή περίοδο για τα δεδομένα του Μαρτίου αφού οι θερμοκρασίες θα είναι περισσότερο κοντά στα επίπεδα Απριλίου. Ακόμα ένας τραγικός μήνας ο 8ος της σειρά διαγράφεται μπροστά μας από άποψη θερμοκρασίας.

 

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *