Πρόγνωση Θεσσαλίας και Ελλάδας για 13-14/3/2024 + ΧΑΡΤΗ ΥΕΤΟΥ

Τετάρτη 13 Μαρτίου.
Προβλέπεται αρχικά στα νησιά του Ιονίου τη δυτική χώρα την ανατολική Μακεδονία και Θράκη τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα άστατο καιρό με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κύριως στα θαλάσσια τμήματα ενώ στην υπόλοιπη χώρα καλός καιρός με περιορισμένη ορατότητα νωρίς το πρωί και διαστήματα ηλιοφάνειας στη συνέχεια. Σταδιακά προς τις μεσημεριανές ώρες η αστάθεια θα επεκταθεί και στις υπόλοιπες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και των ορεινών της Κρήτης μακριά από τη θάλασσα και θα εκδηλωθούν λίγες μεμονωμένες μπόρες και καταιγίδες με βελτίωση αργά το βράδυ στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι περισσότερα και μεγαλύτερης διάρκειας σε όλους τους νομούς της Ηπείρου την Αιτωλοακαρνανία την Ευρυτανία τα ορεινά των Τρικάλων της Καρδίτσας της Αχαΐας και της Ηλείας την ευρύτερη περιοχή των νησιών του Ιονίου και των ορεινών τμημάτων των νομών Δράμας Καβάλας και Ξάνθης.

Οι άνεμοι θα πνεύουν στο Ιόνιο και το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο δυτικοι βορειοδυτικοι 5 με 6 μποφόρ και στις Κυκλάδες νοτιοδυτικοι 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 17 με 20 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά τα παραθαλάσσια και τα νησιωτικά τμήματα της χώρας ενώ στην Ηπειρο το βόρειο Ιόνιο τα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και την ανατολική Μακεδονία και Θράκη δεν θα ξεπεράσει τους 12 με 15 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπεται αρχικά βελτιωμένος καιρός με ανοίγματα του καιρού  και μόνο στα ορεινα του νομού Τρικάλων και Καρδίτσας αναμένονται κάποιες σποραδικές μπόρες από νωρίς το πρωί. Σταδιακά το μεσημέρι και το απόγευμα οι νεφώσεις τα αύξηθούν και στα πεδινά τμήματα και θα σημειωθούν σύντομες μπόρες και παροδικές καταιγίδες πολύ μικρής έντασης και διάρκειας με γρήγορη βελτίωση πριν τις βραδινές ώρες. Τα φαινόμενα θα είναι διάσπαρτα και όχι εκτεταμένα.

Λάρισα: Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες μπόρες ή παροδικές καταιγίδες στα γύρω ορεινα και ημιορεινά. Μικρή πιθανότητα να επηρεαστούν και τα δυτικά και νότια τμήματα της πόλης.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοι 3 με 4 μποφόρ στα πεδινά και πρόσκαιρα του μεσημέρι στα θαλάσσια και 5 με εξασθένηση το βράδυ παντού.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 4 εως 15 με 17 βαθμούς κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 8 έως 16.

+++++++++++++++++++++++++++

Πέμπτη 14 Μαρτίου.
Προβλέπεται αρχικά άστατος καιρός στα νησιά του κεντρικού και νοτιου Αιγαίου την ανατολική Στερεά την Εύβοια με τοπικές μπόρες μικρής έντασης και διάρκειας ενώ όσο πάμε προς το μεσημέρι η αστάθεια θα αυξηθουν και στην υπόλοιπη χώρα και θα σημειωθούν λίγες μεμονωμένες μπόρες και καταιγίδες στα ηπειρωτικά αλλά και τα νησιά του Αιγαίου με βελτίωση εως το βράδυ σε όλες τις περιοχές εκτός από την ανατολική Μακεδονία και Θράκη που τα φαινόμενα θα διατηρηθούν ως αργα το βράδυ. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα αν και σύντομα πιθανόν να είναι ισχυρά για λιγη ώρα σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα του νομών Ευρυτανίας Φωκίδας Αρκαδίας Λακωνίας Κορινθίας Αχαΐας Βοιωτίας και Αττικής.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 18 με 20 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά τα παραθαλάσσια και τα νησιωτικά τμήματα της χώρας ενω στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και το βορειοανατολικό Αιγαίο δεν θα ξεπεράσει τους 13 με 15 βαθμούς κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοι 5 με 6 μποφόρ στα πελάγη με εξασθένηση στο Αιγαίο σημαντική προς το βράδυ.

Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός άλλα γρήγορα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές ή καταιγίδες τις προμεσημβρινες και μεσημβρινές ώρες κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της περιφέρειας με βελτίωση αργά το βράδυ.

Λάρισα: Προβλέπεται καλός καιρός αρχικά με τοπικές νεφωσεις το μεσημέρι και ενδεχομένως σύντομες μεμονωμένες καταιγίδες στα γύρω ορεινά και ημιορεινά τμήματα από την πόλη με γρήγορη βελτίωση από νωρίς το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοδυτικοι 5 μποφόρ το πρωί στα ανοιχτά και 3-4 το μεσημέρι στα πεδινά με εξασθένηση παντού το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 4 εως 16 με 18 βαθμούς κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 8 έως 17.

https://www.ventusky.com/
https://www.ventusky.com/
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *