Πέμπτη 30 Απριλίου.
Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και μόνο σε κάποιες περιοχές της Μακεδονίας τοπικές νεφώσεις δεν αποκλείεται να δώσουν λίγες διάσπαρτες βροχές στο ξημέρωμα και νωρίς το πρωί και στη Θράκη. Τις μεσημεριανές οι νεφώσεις θα αυξηθούν στη Μακεδονία τη Θράκη την Ήπειρο τη Θεσσαλία το βόρειο Ιόνιο τη δυτική και κεντρική Στερεά και θα εκδηλώνονται κατά περιόδους βροχές έως και αργά το βράδυ που τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στην Εύβοια και το βόρειο Αιγαίο. Τοπικές χιονοπτώσεις θα αρχίσουν να σημειώνονται από το απόγευμα και μετά στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης πάνω από τα 1000 με 1200 m υψόμετρο και στην υπόλοιπη Μακεδονίας πάνω από τα 1500 με 1700 μέτρα υψόμετρο ενώ στην Θεσσαλία μόνο σε κορυφές βουνών.
Άνεμοι αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ στα ηπειρωτικά και τα πελάγη και γρήγορα από το απόγευμα στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο βόρειοι 6 με 8 μποφόρ και 4 με 5 μποφόρ στο Ιόνιο .
Θερμοκρασία από 6 έως 18-22 κελσίου στη Μακεδονία τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο έως 24 με 27 βαθμούς κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 14 έως 25 βαθμούς κελσίου στα νησιωτικά τμήματα.
Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά γρήγορα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και μετά το μεσημέρι θα αρχίσουν να εκδηλώνονται τοπικές βροχές σε όλο το διαμέρισμα και λίγες χιονοπτώσεις σε κορυφές βουνών πάνω από τα 2000 m υψόμετρα που θα διατηρηθούν έως και αργά το βράδυ (1500μ).
Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλος καιρός αλλά από το μεσημέρι και οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές κατά περιόδους έως και αργά το βράδυ.
Άνεμοι δυτικοί ασθενείς και από το μεσημέρι και μετά σταδιακά βόρειοι έως βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες και πρόσκαιρα το μεσημέρι και σε κάποιες πεδινές περιοχές βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ .
Θερμοκρασία στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 9 έως 24 βαθμούς κελσίου ενώ στον νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 13 έως 21 βαθμούς κελσίου .

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Παρασκευή 1 Μαΐου – Πρωτομαγιά.
Προβλέπεται αρχικά σε Μακεδονία Θράκη Θεσσαλία κεντρική Στερεά Εύβοια βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και λιγότερο σε Ήπειρο υπόλοιπη Στερεά Πελοπόννησο και Ιόνιο νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά περιόδους ενώ όσο πάμε προς το πρωί κάποια φαινόμενα θα επεκταθούν και σε τμήματα των Κυκλάδων του ανατολικού Αιγαίου και της Κρήτης. Σταδιακά μετά το μεσημέρι θα αρχίσουν να υπάρχουν ανοίγματα του καιρού στη Μακεδονία τη Θράκη και τις περισσότερες περιοχές του Αιγαίου και τα φαινόμενα και στις υπόλοιπες περιοχές έως και αργά το βράδυ θα εξασθενήσουν σημαντικά. Χιονοπτώσεις θα σημειώνονται αρχικά στη Μακεδονία τη Θράκη και τη Θεσσαλία πάνω από τα 900 με 1200 μέτρα υψόμετρο που σταδιακά πριν από το μεσημέρι θα κατέβουν και σε κάποιες περιοχές της κεντρικής Στερεάς και της Εύβοιας πάνω από τα 1300 με 1400 μέτρα υψόμετρο και πάνω από τα 1400 με 1600 στην ανατολική Πελοπόννησο με σημαντική εξασθένηση αυτών προς το βράδυ.
Άνεμοι βόρειοι στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ και ανατολικοί 5 με 6 στο Ιόνιο με μικρή εξασθένηση αργά το βράδυ .
Θερμοκρασία στα ανατολικά ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο από 2 έως 14/16 βαθμούς κελσίου ενώ και δυτική και νότια χώρα από 7 έως 20/23 βαθμούς κελσίου .
Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπονται νεφώσεις με βροχοπτώσεις οι οποίες μετά το μεσημέρι σταδιακά θα εξασθενήσουν ενώ θα σημειώνονται και χιονοπτώσεις αρχικά αξιόλογες πάνω από τα 1000-1200 μέτρα υψόμετρο που θα εξασθενήσουν και αυτές σημαντικά από το απόγευμα και μετά.
Λάρισα: προβλέπονται νεφώσεις με βροχοπτώσεις που θα εξασθενήσουν μετά το μεσημέρι και το βράδυ θα σταματήσουν.
Άνεμοι βόρειοι 6 με 7 μποφόρ στις Σποράδες με μικρή εξασθένηση και πρόσκαιρα το μεσημέρι ανατολικοί ως 4 μποφόρ και στα πεδινά .
Θερμοκρασία στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 7 έως 13/15 βαθμούς κελσίου ενώ στον νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 10 έως 16 βαθμούς κελσίου .

+++++++++++++++++++++++++++++++++
Σάββατο 2 Μαΐου.
Προβλέπεται αρχικά άστατος καιρός στην κεντρική και δυτική Μακεδονία τη Θεσσαλία την κεντρική Στερεά τα ορεινά της Πελοποννήσου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα με τοπικές βροχές φαινόμενα τα οποία το μεσημέρι θα επηρεάσουν και άλλες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και του κεντρικού και βόρειου Αιγαίου μικρής όμως έντασης και διάρκειας με σταδιακή εξασθένηση και βελτίωση αργά το βράδυ στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας. Λίγα ασθενή φαινόμενα θα σημειώνονται τη νύχτα κυρίως σε θαλάσσια τμήματα των Σποράδων της Εύβοιας των Κυκλάδων και κυρίως της Κρήτης. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειώνονται κατά περιόδους πάνω από τα 900 με 1200 μέτρα στις περισσότερες περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας και πρόσκαιρα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη για λίγο και σε χαμηλότερα υψόμετρα.
Άνεμοι βόρειοι 6 με 8 μποφόρ στο Αιγαίο και 5 με 6 μποφόρ στο Ιόνιο με μικρή εξασθένηση προς το βράδυ στο Ιόνιο .
Θερμοκρασία από 0 έως 16/18 βαθμούς κελσίου στα ανατολικά ηπειρωτικά και το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο και από 7 έως 20 βαθμούς κελσίου στην υπόλοιπη χώρα .
Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται άστατος καιρός με λίγες ασθενείς βροχές στις πεδινές περιοχές και λίγες ασθενείς χιονοπτώσεις στις ορεινές περιοχές πάνω από τα 1000-1200 m κατά περιόδους με σταδιακή βελτίωση προς το απόγευμα και μετά.
Λάρισα: προβλέπεται άστατος καιρός με λίγες ασθενείς βροχές κατά περιόδους αλλά θα υπάρχουν και ανοίγματα του καιρού κυρίως από το απόγευμα και μετά σημαντικά.
Άνεμοι βόρειοι 5 με 7 μποφόρ στις Σποράδες με μικρή εξασθένηση το βράδυ και 3 με 4 μποφόρ το μεσημέρι στα πεδινά.
Θερμοκρασία στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 6 έως 15/17 βαθμούς κελσίου ενώ στον νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 10 έως 17 βαθμούς κελσίου .


