Πρόγνωση Θεσσαλίας και Ελλάδας για 7-9/9/2024+ ΧΑΡΤΕΣ ΒΡΟΧΗΣ

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου.

Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα  ναι τοπικές νεφώσεις μόνο στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία νωρίς το πρωί όπου δεν αποκλείονται κάποιες μεμονωμένες καταιγίδες με πρόσκαιρη βελτίωση. Σταδιακά από τις μεσημεριανές ώρες και μετά οι νεφώσεις εκ νέου θα αυξηθούν στην Μακεδονία τη Θεσσαλία την Εύβοια την κεντρική και ανατολική Στερεά και τα ορεινά της Πελοποννήσου και της Ηπείρου και θα εκδηλωθούν σποραδικές μπόρες και καταιγίδες με επίκεντρο τους νομούς της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας ενώ σποραδικά φαινόμενα δεν αποκλείεται να σημειωθούν και σε τμήματα της Ξάνθης και από αργά το απόγευμα και στο μεγαλύτερο μέρος της Θεσσαλίας της δυτικής Μακεδονίας τμημάτων της Ευρυτανίας Φθιώτιδας Βοιωτίας Αττικής καθώς και στα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας πολύ μικρότερης όμως έντασης και διάρκειας εκεί. Τα πιο αξιόλογα φαινόμενα τα οποία θα συνοδεύονται με μεγάλη πιθανότητα και από χαλαζοπτώσεις θα σημειωθούν στους νομούς Καβάλας Ξάνθης Δράμας Χαλκιδικής Σερρών Κιλκίς Θεσσαλονίκης Πιερίας και στο παραλιακό και ορεινό τμήμα του νομού Λάρισας και Μαγνησίας.

Άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και στο Αιγαίο βόρειοι 4 με 6 μποφόρ ενώ θα ενισχυθούν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση και στο κεντρικό και νότιο ιόνιο μετά το μεσημέρι .

Θερμοκρασία στα ηπειρωτικά τα νησιά των ανατολικού Αιγαίου την νότια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από 15 έως 35 με 36 βαθμούς κελσίου και από 17 έως 31 στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας .

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με τοπικές νεφώσεις τα παραθαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες κατά περιόδους που δεν αποκλείονται νωρίς το πρωί κάποιες σύντομες μπόρες με γρήγορη βελτίωση.  Σταδιακά από το μεσημέρι και μετά οι νεφώσεις θα αυξηθούν πρώτα στα όρεινα που θα αρχίσουν να εκδηλώνονται κάποιες μεμονωμένες καταιγίδες ενώ μετά τις 4 με 5 το απόγευμα η αστάθεια θα αυξηθεί σημαντικά πρώτα στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα όλης της Θεσσαλίας με σποραδικές καταιγίδες ενώ αργά το απόγευμα προς τις βραδινές ώρες δεν αποκλείονται κάποιες σποραδικές μπόρες να επηρεάσουν και πεδινά τμήματα της περιφέρειας με σταδιακή βελτίωση αργά την νύχτα. Η πιθανότητα χαλαζόπτωσης στα βουνά τις απογευματινές και βραδινές κυρίως του Ολύμπου του Κισσάβου του Μαυροβουνίου του Πηλίου και της Οθρυος είναι με μέτρια έως μεγάλη.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με λίγες νεφώσεις αλλά από το απόγευμα και μετά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα εκδηλωθεί παροδική μπόρα ή καταιγίδα στην πόλη ή την γύρω πεδινή περιοχή με γρήγορη βελτίωση τις πρώτες βραδινές ώρες.

Άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και τις μεσημεριανές ώρες ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα πεδινά της Θεσσαλίας αλλά και στις Σποράδες και τα παραθαλάσσια τμήματα .

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 19 έως 32 με 34 βαθμούς κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 20 έως 29 .

https://www.wxcharts.com/

++++++++++++++++++++++++++

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου.

Προβλέπεται αρχικά άστατος καιρός στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και τμήματα της Θεσσαλίας με σποραδικές μπόρες περισσότερες στα βορειότερα τμήματα οι οποίες όσο πάμε προς τις πρωινές ώρες θα εξασθενήσουν σημαντικά και θα παραμείνουν κυρίως στο παραλιακό κομμάτι των νομών Πιερίας Λάρισας και Μαγνησίας έως και λίγο πριν το μεσημέρι. Σταδιακά τις μεσημεριανές ώρες η αστάθεια θα αυξηθεί σε όλες τις περιοχές της ηπειρωτικής χώρας μακριά από τη θάλασσα εκτός από τη Θράκη και θα εκδηλωθούν και πάλι σποραδικές μπόρες και διάσπαρτες καταιγίδες με επίκεντρο αυτή τη φορά το εσωτερικό της Πελοποννήσου την δυτική Μακεδονία και ενδεχομένως τους νομούς Ημαθίας Πιερίας Πέλλας και παραθαλάσσια νομού Λάρισας Μαγνησίας και Σποράδες. Έως αργά το απόγευμα και τις βραδινές ώρες ο καιρός θα έχει βελτιωθεί παντού.  Μέτρια πιθανότητα χαλαζόπτωσης στα παραθαλάσσια της κεντρικής Μακεδονίας και της ανατολικής Θεσσαλίας τις πρωινές ώρες καθώς και στο εσωτερικό της Πελοποννήσου τις μεσημεριανές και απογευματινές.

Άνεμοι στο Αιγαίο βόρειοι 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση και από μεταβλητές διευθύνσεις στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας .

Θερμοκρασία από 15 έως 30 με 33 βαθμούς κελσίου στα τα νησιά του Ιονίου και τα Δωδεκάνησα 18 έως 30 στις υπόλοιπες ηπειρωτικές παραθαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές της χώρας .

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά άστατος καιρός στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας και Μαγνησίας και στις  Σποράδες  με μπόρες και καταιγίδες που θα εξασθενήσουν όσο πάμε προς τις πρωινές ώρες ενώ θα επεκταθούν για λίγο και στο εσωτερικό της πεδιάδας και κυρίως στην περιοχή της Αγιας της Λάρισας των Φαρσάλων και του Παλαμά με σταδιακή εξασθένηση νωρίς το πρωί. Σταδιακά όσο πάμε προς το μεσημέρι τα φαινόμενα θα σταματήσουν στα παραθαλάσσια και θα ξεκινήσουν να  σημειώνονται και πάλι με μικρή ως μέτρια έντασης στο εσωτερικό της πεδιάδας και κυρίως κοντά στα βουνά με σταδιακή βελτίωση από αργά το απόγευμα προς το βράδυ παντού. Ενδεχομένως αξιόλογα τα φαινόμενα στο παραλιακό κομμάτι του νομού Λάρισας και Μαγνησίας και ενδεχομένως στις Σποράδες.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά άστατος καιρός με πιθανότητα για πρόσκαιρη μπόρα ή καταιγίδα το ξημέρωμα και σταδιακή πρόσκαιρη βελτίωση στη συνέχεια έως και τις πρώτες μεσημεριανές ώρες ενώ στη συνέχεια οι νεφώσεις θα αυξηθούν και πάλι με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής ή μπόρας και γρήγορης βελτίωσης από νωρίς το απόγευμα.

Άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα στα παραθαλάσσια νοτιοανατολικοί το μεσημέρι 3 με 4 μποφόρ που πρόσκαιρα θα επεκταθούν και στις πεδινές περιοχές για λίγες ώρες .

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 17 έως 28 με 30 βαθμούς κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 20 έως 30

https://www.wxcharts.com/

.

+++++++++++++++++++++++++

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου.

Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες παροδικές νεφώσεις στα βουνά της  Κρήτης και περιορισμένη ορατότητα σε κάποιες ορεινές περιοχές της  ηπειρωτικής χώρας. Σταδιακά πριν από το μεσημέρι στα νησιά του Ιονίου οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα αρχίσουν να σημειώνονται τοπικές μπόρες οι οποίες όσο πάμε προς το απόγευμα θα ενταθούν και θα επεκταθούν και σε τμήματα της Ηπείρου της δυτικής Στερεάς της δυτικής και κεντρικής Πελοποννήσου και αργότερα διάσπαρτες και στην δυτική και κεντρική Μακεδονία τα ορεινά της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας ενώ στα νησιά του Ιονίου θα είναι και έντονα αργά τη νύχτα. Έως αργά τη νύχτα λίγα φαινόμενα θα έχουν επεκταθεί και σε τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και πεδινών τμημάτων της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι έντονα γύρω από την Κέρκυρα τη Θεσπρωτία τους Παξούς και τμήματα του νομών Ιωαννίνων Λευκάδας Κεφαλληνίας και Ζακύνθου όπου και η πιθανότητα χαλαζόπτωσης θα αυξάνεται όσο πάμε αργά τη νύχτα .

Άνεμοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ στο Ιόνιο βορειοδυτικοί στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο 4 με 5 μποφόρ και νοτιοανατολικοί ως 4 με 5 μποφόρ στο Θερμαϊκό .

Θερμοκρασία από 16 εως 26/28 βαθμούς κελσίου στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο και δυτικής Στερεά τη Μακεδονία και τη δυτική Θεσσαλία και ως 29 με 32 βαθμούς κελσίου στις υπόλοιπες πεδινές παραθαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές της χώρας .

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά από αργά το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές  νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές μπόρες στα βουνά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας  Καλαμπάκας και Ελασσόνας και σταδιακά αργά το βράδυ πιθανώς και σε κάποιες πεδινές περιοχές του νομού Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας ενώ αργά το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και τις βραδινές ώρες δεν αποκλείεται πρόσκαιρη βροχή.

Άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς από το απόγευμα νοτιοανατολικοί στα θαλάσσια τμήματα και τα ορεινά έως 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 17 έως 29 με 31 βαθμούς κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 20 έως 30 .

https://www.wxcharts.com/
++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

One thought on “Πρόγνωση Θεσσαλίας και Ελλάδας για 7-9/9/2024+ ΧΑΡΤΕΣ ΒΡΟΧΗΣ

  1. Pingback: Weathergroup

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *