Παγίωση νέων κλιματικών μέσων όρων μακριά από το παλιό παραδοσιακό ελληνικό υποφερτό καλοκαίρι. Γενικό μοτίβο του καιρού έως και το 1ο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Λίγο πιο ξεκάθαρή είναι η εικόνα για τις επόμενες 14 ημέρες στη χώρα σύμφωνα με τα πρωινά σημερινά στοιχεία της 27ης Ιουλίου.

30 & 31 Ιουλίου.

Λίγες μεμονωμένες μπόρες κι αν αυτές συμβούν στην νότια Πελοπόννησο τα παράλια της Πιερίας της Λάρισας της Θεσσαλονίκης της Χαλκιδικής της Μαγνησίας και ενδεχομένως σε κάποια ορεινά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας στις 31 του μήνα. Θερμοκρασίες σε υψηλά επίπεδα από τη Θεσσαλία και νοτιότερα θα φτάνει τους 34/37 και στα δυτικά τους 38/40 βαθμούς κελσίου με μικρή πτώση κατά 3 βαθμούς κελσίου στις 31 του μήνα ενώ στα βόρεια όλες τις ημέρες δεν θα ξεπερνά τους 31 με 34 βαθμούς κελσίου.

+++++++++++++++++++++++

1 έως 3 Αυγούστου.

70% πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά της ραχοκοκαλιάς της Πίνδου από τη Φλώρινα έως και την Τρίπολη. Θερμοκρασία σε σταδιακή άνοδο στο από τους 33 με 36 στους 36/38 βαθμούς κελσίου ενώ στα δυτικά θα είναι όλες τις μέρες 36 με 39.

30% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλη τη χώρα με τη θερμοκρασία σε υποφερτά επίπεδα μεταξύ 33 και 36 βαθμών κελσίου ηπειρωτικά όλες τις ημέρες.

++++++++++++++++++++++++

4 έως 6 Αυγούστου.

46% πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και τα ορεινά της Ηπείρου και της Θεσσαλίας στις  4 και 6 του μήνα ενώ λιγότερα φαινόμενα στις 5 του μήνα στα βουνά της κεντρικής Μακεδονίας. Θερμοκρασίες υψηλές στην κεντρική και ανατολική χώρα μεταξύ 38 & 40 βαθμών κελσίου λίγο χαμηλότερη κυρίως στη βόρεια Ελλάδα.

39% πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά της ηπειρωτικής χώρας στις 4 και 5 του μήνα και πολύ πιο εξασθενημένα φαινόμενα στις 6. Θερμοκρασία υψηλή  για τα κεντρικά και νότια τμήματα 37 με 40 βαθμούς κελσίου όλες τις ημέρες λίγο χαμηλότερη στα βόρεια και κυρίως στην βόρεια ανατολική χώρα.

15% πιθανότητα για τοπική αστάθεια στις 4 του μήνα μόνος στην Ηπειρο τη δυτικής Στερεά και τη δυτική Μακεδονία και τα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας μικρής έντασης και διάρκειας και βελτιωμένος καιρός της υπόλοιπες ημέρες. Θερμοκρασία υψηλή στα ηπειρωτικά 37 με 39 βαθμούς κελσίου όλες τις ημέρες και τοπικά στις 6 του μήνα και 40 στη δυτική και κεντρική χώρα.

+++++++++++++++++

7 έως 9 Αυγούστου.

42% πιθανότητα για καλοκαίρια όλες τις ημέρες από άποψη φαινομένων. Θερμοκρασία στα ηπειρωτικά 36 με 39 βαθμούς κελσίου λίγο  χαμηλότερη σε περιοχές γύρω από το Αιγαίο λόγω των βοριάδων.

38% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλη τη χώρα με λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά της δυτικής και βόρειας χώρας στις 7 του μήνα. Θερμοκρασία αρχικά στα ηπειρωτικά 37 με 39 και στα δυτικά 40 με σημαντική πτώση στους 33 με 36 όλες τις υπόλοιπες ημέρες.

20% πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες στη Μακεδονία στις 10 και11 του μήνα. Θερμοκρασία στα ηπειρωτικά 36 με 39 και τοπικά στα δυτικά 40 με 41 στις 8 του μήνα ενώ στις 9 στη βόρεια Ελλάδα και στις 10 και11 και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα πέσει στους 35 με 37.

+++++++++++++++++++++++

Με βάση τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία δεν αναμένονται αξιόλογα φαινόμενα σε καμία πεδινή περιοχή της χώρας. Η θερμοκρασία θα παρουσιάζει κάποια μικροσκαμπανεβάσματα όπως βλέπετε και πιο πάνω αλλά γενικά θα κυμαίνεται πάνω από τους 34 με 36 βαθμούς κελσίου όλες σχεδόν τις ημέρες έως και τα μέσα Αυγούστου. Το μόνο ας πούμε ευχάριστο της υπόθεσης είναι ότι δεν φαίνεται κάποιος έντονος καύσωνας με θερμοκρασίες πάνω από 40 με 41βαθμούς κελσίου αλλά από την άλλη μεριά δεν φαίνεται καμία μεγάλης διάρκειας δροσιά που θα ήταν ανακουφιστική για τον άνθρωπο.

 

ΔΩΡΕΑ ΜΕΣΩ ΚΑΡΤΑΣ Ή PAYPAL ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ SITE ME NΕΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ.
++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *