Τάση του καιρού για τις επόμενες 2 εβδομάδες σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της 11/7/2024. Θερμοκρασιακή ανωμαλία σε πλήρη εξέλιξη με μικρή πιθανότητα επαναφοράς σε κανονικά επίπεδα.

Τάση του καιρού για τις επόμενες 2 εβδομάδες σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της 11 Ιουλίου 2024.

14 και 15 Ιουλίου.
> 95% πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες και αν αυτές σημειωθούν στα βουνά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας στις 15 του μήνα. Καλοκαιρία στην υπόλοιπη χώρα. Θερμοκρασια σε επίπεδα καύσωνα εως 39-41 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά και ενδεχομένως στα δυτικά και 42.
++++++++++++++

16 έως 18 Ιουλίου.
> 95% πιθανότητα για καλοκαίρια σε όλη τη χώρα με πολύ υψηλές θερμοκρασίες και λίγες τοπικές νεφώσεις στη Θράκη στις 18 του μήνα. Θερμοκρασία σε επίπεδα καύσωνα στα ηπειρωτικά εως 40 με 42 βαθμούς κελσίου και ενδεχομένως σε κάποια τμήματα της δυτικής Ελλάδας και 43.
+++++++++++++

19 έως 21 Ιουλίου.
> 90% πιθανότητα για σποραδικές καταιγίδες στην Μακεδονία την Ηπειρο μακριά από τη θάλασσα και κάποια ορεινά τμήματα της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας στις 19 του μήνα, μεγαλύτερη αστάθεια στις ίδιες περιοχές και σε πεδινές περιοχές αυτή τη φορά στις 20 του μήνα, ενώ περιορισμένη αστάθεια στις 21 στις ορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου. Καλός και πολύ ζεστός καιρός στην υπόλοιπη χώρα. Θερμοκρασίες σε επίπεδα καύσωνα εως 37 με 39 βαθμούς κελσίου στη βόρεια Ελλάδα ενώ από τη Θεσσαλία και νοτιότερα θα φτάνει τους 39 με 41 και τοπικά στα δυτικά 42.
+++++++++++++

22 έως 26 Ιουλίου.
38% πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας στις 22 και 23 του μήνα και βελτίωση και σε αυτές τις περιοχές στη συνέχεια. Θερμοκρασία στα ηπειρωτικά 36 με 39 βαθμούς και σταδιακά στα ανατολικά ηπειρωτικά στις 24, 25 και 26 του μήνα 40 βαθμούς χαμηλότερη κατα 2-4 βαθμούς στα δυτικά και βόρεια.
33% πιθανότητα για τοπικές καταιγίδες στην Ηπειρο την δυτική Μακεδονία τη δυτική και βόρεια Θεσσαλία και στα ορεινά της υπόλοιπης κεντρικής και βόρειας χώρας στις 22 του μήνα, λίγα μεμονωμένα φαινόμενα στην Ηπειρο στις 23 του μήνα, επαναφορά κάποιας αστάθειας κυρίως στη δυτική Μακεδονία τη βόρεια Θεσσαλία και τα εσωτερικό της Ηπείρου στις 24 του μήνα και βελτιωμένος καιρός από κει και μετά. Θερμοκρασία στα ηπειρωτικά 38 με 40 βαθμούς κελσίου και πρόσκαιρα 41/42 όλες τις ημέρες.
29% πιθανότητα για τοπική αστάθεια στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας μετριας έντασης στις 22 του μήνα, μεμονωμένα φαινόμενα στο βόρειο Ιόνιο την Ηπειρο και τα ορεινά της Μακεδονίας στις 23 του μήνα, έντονη αστάθεια στην Ηπειρο την Μακεδονία τη Θράκη το βόρειο Ιόνιο και ορεινά Θεσσαλίας και δυτικής Στερεάς στις 24 του μήνα και βελτιωμένος καιρός από κει και πέρα. Θερμοκρασία αρχικά στα ηπειρωτικά και κυρίως στα δυτικά κεντρικά και νότια 39 με 41 βαθμούς κελσίου με κάμψη 5 με 7 βαθμούς στη δυτική και βόρεια χώρα στις 24 και 25 του μήνα με τη μεγιστη όχι πάνω από 33 με 35 βαθμούς ενώ στα ανατολικά ηπειρωτικά στις 25 του μήνα η θερμοκρασία θα πέσει σημαντικά και έτσι πουθενά δεν θα ξεπερνά τους 34 με 36 βαθμούς κελσίου.
+++++++++++++++++++

Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι ο καύσωνας διαρκείας με μέτριες μέγιστες θερμοκρασίες θα συνεχιστεί έως και τις αρχές τουλάχιστον του 3ου δεκαημέρου του Ιουλίου. Θερμοκρασίες σταθερά χωρίς μεγάλες διακυμάνσεις θα φτάνουν στα ηπειρωτικά τους 39 με 42 βαθμούς κελσίου κατά περιόδους χαμηλότερη στα νησιά και τα παραθαλάσσια τμήματα της χώρας. Πιθανότητα για κάποιες καταιγίδες υπάρχει για τις 19 με 21 Ιουλίου για κάποια τμήματα της Μακεδονίας της Ηπείρου και κάποια ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας μακριά από τη θάλασσα αλλά με τη θερμοκρασία να παραμένει και αυτές τις μέρες από τη Θεσσαλία και νοτιότερα στα προαναφερθέντα επίπεδα. Για την περίοδο 22 έως 26 Ιουλίου η πιθανότητα για κάποια σημαντική πτώση της θερμοκρασίας είναι 30% και αν αυτή έρθει θα έρθει μετά τις 24 με 25 του μήνα. Το βασικό όμως μοτίβο του καιρού είναι λίγες πιθανότητες για τοπικές καταιγίδες κύριως στη δυτική και βόρεια χώρα ενώ από τη Θεσσαλία και νοτιότερα πολύ καλός και πολύ ζεστός καιρός με τις θερμοκρασίες όλες τις ημέρες σε αυτά τα πολύ υψηλά επίπεδα ενώ στη δυτική και βόρεια χώρα θα υπάρχουν και κάποιες μικρές ανάσες δροσιάς.

 

+++++++++++++++++++++++++++++++
ΔΩΡΕΑ ΜΕΣΩ ΚΑΡΤΑΣ Ή PAYPAL ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ SITE ME NΕΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ.
++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *