Βροχές και καταιγίδες το επόμενο τριήμερο. Αναλυτική εκτίμηση για όλη τη χώρα, τους νομούς Αττικής, Θεσσαλονίκης και την περιφέρεια Θεσσαλίας.

Αλλάζει ο καιρός το επόμενο τριήμερο στη χώρα. Διαταραχή από τη βόρεια Ευρώπη θα πλησιάσει τα βόρεια σύνορα μας σήμερα ενω σταδιακά θα αναπτυχθεί και αβαθές βαρομετρικό χαμηλό στο κεντρικό Αιγαίο όπως βλέπετε και στο χάρτη των βαρομετρικών συστημάτων την αυριανή ημέρα.
Μεγάλα ποσά αστάθειας αλλά και θετικού στροβιλισμού σταδιακά θα δώσουν τοπικές βροχές και καταιγίδες σε πάρα πολλές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας αλλά και κάποιων νησιωτικών τμημάτων του κεντρικού και βόρειου Αιγαίου.

https://www.metoffice.gov.uk/

 

Όπως βλέπετε για σήμερα 2/7 τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους αξιολογες θα σημειωθούν σε περιοχές του νομού ΦλώριναςΠέλλας Κιλκίς Σερρών κατά κύριο λόγο δηλαδή στα σύνορα με τις γειτονικές χώρες ενώ λίγα μεμονωμένα φαινόμενα με την κίτρινη απόχρωση θα σημειωθούν και σε άλλες περιοχές του βόρειου Ιονίου της βόρειας Ηπείρου το τμημάτων της Μακεδονίας μακριά από τη θάλασσα και ίσως και σε κάποια τμήματα των νομών Λάρισας και Μαγνησίας με γρήγορη βελτίωση.

 

Για τις 3 ιουλίου φαίνεται ότι η αστάθεια θα επεκταθεί σε όλα τα ηπειρωτικά με λίγες σποραδικές μπόρες κάτα περιόδους όπως βλέπετε με την κίτρινη απόχρωση. Τοπικά έντονα τα φαινόμενα κυρίως σε νομούς Δράμας Καβάλας Ξάνθης Ροδόπης Εβρου και ενδεχομένως στην νησο Θάσος σε τμήματα της δυτικής Μακεδονίας στα βόρεια της Θεσσαλίας και ενδεχομένως σε κάποια ορεινά τμήματα του νομών Ευρυτανίας Φθιώτιδας Αμφισσας και Βοιωτίας.

 

Για τις 4 ιουλίου φαινόμενα μικρής εως μέτριας έντασης τα σημειωθούν στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής ώρας και του κεντρικού και βόρειου Αιγαίου. Σχεδόν καθόλου φαινόμενα σε κάποια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας με την εισβολή του βοριά στα νησιά του Ιονίου και στο μεγαλύτερο μέρος του ανατολικού και νότιου Αιγαίου εκτός από τα ορεινά της Κρήτης όπου εκεί θα εκδηλωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες. Κατα τοπους έντονα τα φαινόμενα σε αρκετές περιοχές όπως τους νομού Σερρών Δράμας Καβάλας Ξάνθης Χαλκιδικής ενδεχομένως στις Σποράδες και στα ανατολικά της Μαγνησίας σε ορεινά και ημιορεινά της δυτικής Θεσσαλίας των νομών Φθιώτιδας Ευρυτανίας Βοιωτίας Φωκίδας και στα δυτικά και βόρεια του νομού Αττικής καθώς και σε περιοχές του νομών Κορινθίας Αργολίδας Αρκαδίας και Λακωνίας.

Όλες τις ημέρες η πιθανότητα για χαλαζόπτωση και ισχυρούς ανέμους είναι αυξημένη ιδιαίτερα για τις περιοχές με το πορτοκαλί χρώμα που θα είναι και εντονότερα τα φαινόμενα.
Λόγω της φύσης της κακοκαιρίας δεν θα σημειώνονται φαινόμενα μόνο τις μεσημεριανές ώρες αλλά θα υπάρχει και δυναμικό αιτιο ιδιαίτερα στις 4 Ιουλίου να σημειωθούν φαινόμενα κυρίως στα νησιωτικά τμήματα που αναφέρονται τις πρωινές και βραδινές ώρες και στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες κύριως.

Για το νομό Αττικής στις 3 Ιουλίου υπάρχει μικρή πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες και σύντομες στα ορεινά τα δυτικά και βόρεια του νομού.
Για τις 4 Ιουλίου η πιθανότητα για αξιόλογα φαινόμενα είναι μεγάλη για το μεγαλύτερο μέρος του νομού και ιδιαίτερα για το κέντρο τα βόρεια και τα δυτικά τμήματα όπου ενδεχομένως για λίγη ώρα να είναι και έντονα.

Για το νομό Θεσσαλονίκης περισσότερες πιθανότητες αξιόλογων φαινομένων υπάρχουν για τα ανατολικά του νομού και παροδικά για λίγες ώρες στην πόλη κυρίως στις 4 Ιουλίου ενώ την αυριανή ημέρα αλλά και την σημερινή είναι αρκετά μικρότερη πιθανότητα.

Για την περιφέρεια Θεσσαλίας την σημερινή ημέρα η πιθανότητα για φαινόμενα είναι πολύ μικρή και έγκειται κυρίως γύρω από τους ορεινούς όγκους του Ολύμπου του Κισσάβου του Μαυροβουνίου της Οθρυος και του Πηλίου μικρής έντασης και διάρκειας αργά το απόγευμα.
Για τις 3 Ιουλίου αυξάνεται η πιθανότητα κάποιων τοπικών καταιγίδων τις θερμές ώρες της ημέρας στο εσωτερικό της πεδιάδας ενώ τα φαινόμενα ενδεχομένως γύρω από την Καλαμπάκα τη Φαρκαδόνα τα Τρίκαλα την Ελασσόνα και τον Τύρναβο καθώς και στον Ολυμπο και τα Χάσια θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Για τις 4 Ιουλίου η αστάθεια θα είναι πιο έντονη με τοπικές μπόρες και λίγες καταιγίδες στο εσωτερικό της πεδιάδας ενω τα φαινόμενα ενδεχομένως να είναι ισχυρά στο ανατολικό κομμάτι του νομού Μαγνησίας στις Σποράδες και σε μεγάλο τμήμα το νομών Τρικάλων και Καρδίτσας κύριως στα ορεινά και ημιορεινα.

 

 

++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

One thought on “Βροχές και καταιγίδες το επόμενο τριήμερο. Αναλυτική εκτίμηση για όλη τη χώρα, τους νομούς Αττικής, Θεσσαλονίκης και την περιφέρεια Θεσσαλίας.

  1. Pingback: Weathergroup | Που και πως θα επηρεάσει Λάρισα και Θεσσαλία η επιδείνωση του καιρού - του Βασίλη Πανάκογλου* | CamposNews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *