Πρόγνωση Θεσσαλίας και Ελλάδας για 1-3/7/2024 + ΧΑΡΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ

Δευτέρα 1 Ιουλίου.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφωσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα βουνά της βόρειας Ελλάδας.

Άνεμοι στο κεντρικό και νοτιο Αιγαίο βόρειοι 6 μποφόρ και δυτικοι νοτιοδυτικοι 2 με 4 μποφόρ στις υπόλοιπες περιοχές .

Θερμοκρασία από 18 με 40 βαθμούς κελσίου στά ηπειρωτικά και από 22 έως 34 με 35 βαθμούς κελσίου στη Θράκη τα παραθαλάσσια και τα νησιωτικά τμήματα της χώρας .

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στον Ολυμπο το μεσημέρι και το απόγευμα.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Άνεμοι μεταβλητοι ασθενεις και από το μεσημέρι και μετά νοτιοανατολικοι 2 με 4 μποφόρ και στα θαλάσσια και τα πεδινά και ορεινά τμήματα .

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά τμήματα των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 20 εως 38/40 βαθμούς κελσίου ενω στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 23 έως 34/35 .

+++++++++++++++++++

Τρίτη 2 Ιουλίου.

Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα αλλά σταδιακά πριν από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις στο Ιόνιο τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο και θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες από το μεσημέρι και μετά στην Ηπειρο το βόρειο Ιόνιο τη δυτική και κεντρική Μακεδονία ενδεχομένως σε κάποια ορεινά τμήματα της δυτικής και κεντρικής Στερεάς και της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας με σταδιακή βελτίωση των φαινομένων εως αργά το βράδυ εκτός από περιοχές στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία όπου οι μπόρες και οι καταιγίδες θα επιμείνουν. Επισημαίνεται ότι πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεων είναι μέτρια για τα προαναφερθέντα τμήματα.

Άνεμοι βορειοδυτικοι στο Ιόνιο 6 μποφόρ νότιοι στο Αιγαίο 4μποφορ και δυτικών διευθύνσεων στα ηπειρωτικά το μεσημέριο 4 μποφόρ με εξασθένηση .

Θερμοκρασία από 18 εως 33/35βαθμούς κελσίου στη βόρεια Ελλάδα  την Ηπειρο και τα νησιωτικά τμήματα της χώρας και ως 37 με 40 βαθμούς κελσίου στη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά την Εύβοια τα πεδινά της Πελοποννήσου τη νότια Κρήτη και την ανατολική Ρόδο .

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στο νομό Τρικάλων και Λάρισας κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα γύρω από τα Τρίκαλα την Κκαλαμπάκα τη Φαρκαδόνα την Ελασσόνα και τον Τύρναβο σταδιακή βελτίωση από αργά το απόγευμα και μετά.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα.

Άνεμοι μεταβλητοι ασθενεις και μετά το μεσημέρι βορειοδυτικοι 3 με 4 μποφόρ στα πεδινά και στη συνέχεια και στα θαλάσσια τμήματα .

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά τμήματα των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 20 εως 38/40 βαθμούς κελσίου ενω στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 23 έως 34/35 .

https://www.wxcharts.com/

++++++++++++++++++++++

Τετάρτη 3 Ιουλίου.

Προβλέπεται αρχικά άστατος καιρός στους νομού της ανατολικής Μακεδονίας με σποραδικές καταιγίδες που γρήγορα θα εξασθενήσουν και ο καιρός γενικά θα παρουσιάσει ανοίγματα έως και λίγο πριν από το μεσημέρι. Σταδιακά η μεσημεριανη και απογευματη αστάθεια θα δώσει τοπικά φαινόμενα μικρής διάρκειας στην Μακεδονια και σε τμήματα της υπόλοιπης Ηπείρου Θεσσαλίας Θράκης δυτικής και κεντρικής Στερεάς και εσωτερικό Πελοποννήσου με σταδιακή βελτίωση προς αργά το βράδυ παντού.

Άνεμοι βορειοδυτικοι 6 με 7 μποφόρ στο Ιόνιο και το βόρειο Αιγαίο και νότιοδυτικοι στο νότιο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ .

Θερμοκρασία από 13 έως 33 βαθμούς κελσίου στο Ιόνιο τα δυτικά ηπειρωτικά  και έως 34 με 37 βαθμούς κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα της χώρας .

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα η αστάθεια θα δώσει λίγες μεμονωμένες καταιγίδες αρχικά σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα και στη συνέχεια ενδεχομένως και σε κάποιες πεδινές περιοχές της περιφέρειας μακριά από τη θάλασσα με σταδιακή βελτίωση προς αργά το απόγευμα προς το βράδυ.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα να εκδηλωθεί παροδική καταιγίδα με βελτίωση στη συνέχεια.

Άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοι 3 μποφόρ στα πεδινά και 5 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα με μικρή εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά τμήματα των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας απο 22 εως 33/35 , Λάρισας από 21 εως 35/37 βαθμούς κελσίου ενω στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 23 έως 31/33 .

https://www.wxcharts.com/
++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *