Πρόγνωση Θεσσαλίας και Ελλάδας για 4-7/7/2024 + ΧΑΡΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ

Εως και σήμερα 3 Ιουλίου υπάρχει αναρτημένη πρόγνωση στο LINK

 

Πέμπτη 4 Ιουλίου.
Προβλέπεται αρχικά άστατος καιρός σε τμήματα κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας και γρήγορα και της Θεσσαλίας της βόρειας Στερεάς και της βόρειας Εύβοιας με τοπικές βροχές και καταιγίδες περισσότερες στα θαλάσσια τμήματα. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά γενικά καλός καιρός με τοπικές νεφώσεις αλλά σταδιακά όσο πάμε προς το μεσημέρι θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες σε όλη την ηπειρωτική χώρα εκτός από τα παραθαλάσσια της δυτικής Ελλάδας των νησιών του Ιονίου και του μεγαλύτερο μέρος του Αιγαίου. Τοπικές μεμονωμένες καταιγίδες δεν αποκλείονται και στα ορεινά της Κρήτης και της Ρόδου ενώ όσο πάμε προς τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν παντού και εως αργά τη νύχτα ο καιρός θα βελτιωθεί στις περισσότερες περιοχές εκτός ενδεχομένως από την Αττική την Εύβοια τη βόρεια Κρήτη και την νότια Πελοπόννησο. Επισημαίνεται τα ποσά της αστάθειας θα είναι μεγάλα κυρίως για το εσωτερικό της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας και τα παραθαλάσσια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας της Θεσσαλίας της Εύβοιας της ανατολικής Στερεάς της ανατολικής Πελοποννήσου και των νησιών των ανατολικού Αιγαίου οπότε δεν αποκλείονται ισχυροι ανέμοι αλλά και χαλαζοπτώσεις.
Άνεμοι βόρειοι 4 με 5 μποφόρ στα πελάγη και στο Κρητικό δυτικοι 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία από 12 εως 31/32 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά και από 18 έως 30 στα νησιωτικά τμήματα.

Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπονται αρχικά τοπικές συννεφιές που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν από τις πρωινές κιόλας ώρες τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στις Σποράδες και τα παραθαλάσσια τμήματα και γρήγορα πριν από το μεσημέρι και στο πεδινό κομμάτι με σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από αργά το απόγευμα ενώ το βράδυ ο καιρός τα βελτιωθεί. Πιθανότητα χαλαζόπτωσης είναι μεγάλη το πρωί στα παραθαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες και το μεσημέρι στο εσωτερικό και τα ορεινά.
Λάρισα: Προβλέπεται άστατος καιρός από νωρίς το πρωί με τοπικές μπόρες και λίγες καταιγίδες που το μεσημέρι πρόσκαιρα θα ενταθούν και θα βελτιωθεί από αργά το απόγευμα προς το βράδυ.
Άνεμοι βόρειοι 2 με 4 μποφόρ στα παραθαλάσσια τμήματα και πρόσκαιρα ανατολικοι το μεσημέρι με την ίδια ένταση στα πεδινά με εξασθένηση.
Θερμοκρασία σε όλες τις πεδινες περιοχές από 20 εως 27/29 και στα παραθαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες από 24 ως 28 βαθμούς κελσίου.

+++++++++++++++++++

Παρασκευή 5 Ιουλίου.
Προβλέποντα αρχικά τοπικές νεφώσεις στη Θράκη την Κρήτη την Εύβοια και τις Σποράδες με τοπικές μπορες διάσπαρτες και μεμονωμένες ενω στην υπόλοιπη χώρα πολύ καλύτερος καιρός. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές συννεφιές στην Αττικο βοιωτία την Αργολίδα την Κορινθία την Εύβοια και το εσωτερικό της Κρήτης και δεν αποκλείονται λίγες μεμονωμένες μπόρες με γρήγορη βελτίωση νωρίς το απόγευμα ενω στην υπόλοιπη χώρα ο καλός καιρός θα συνεχιστεί καθόλη τη διάρκεια της παρασκευής.
Ανεμοι βόρειοι 7 μποφόρ στο Αιγαίο και 4 με 5 στο Ιόνιο με εξασθένηση στο βόρειο Αιγαίο το βράδυ.
Θερμοκρασία από 13 έως 30 με 33 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά πρόσκαιρα στη δυτική Ελλάδα έως 34 με 35 και από 19 έως 30 στα νησιωτικά και παραθαλάσσια τμήματα της υπόλοιπης χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπεται καλος καιρός με τοπικές συννεφιές μόνο στις Σποράδες ως το μεσημέρι και δεν αποκλείεται να σημειωθούν σύντομες βροχές με γρήγορη βελτίωση.
Λάρισα: Προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές συννεφιές στα γύρω βουνά το μεσημέρι και το απόγευμα.
Άνεμοι βόρειοι 4 με 5 μποφόρ στις Σποράδες με εξασθένηση και προσκαιρα ανατολικοι 2 με 4 μποφόρ το απόγευμα στα πεδινά.
Θερμοκρασία στα πεδινά τμήματα των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 17 έως 32 με 34 βαθμούς κελσίου ενω στο νομο Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 20 έως 30.
+++++++++++++++++++++++

Σάββατο 6 Ιουλίου.
Προβλέπεται αρχικά αιθριος καιρός σε όλη τη χώρα με τοπικές νεφώσεις στα βουνά της βόρειας Ελλάδας το μεσημέρι και το απόγευμα.
Ανεμοι βόρειοι στο Αιγαίο 8 μποφόρ, ανατολικοι 4 με 5 στα ηπειρωτικά και δυτικοι με την ίδια ένταση στο Ιόνιο.
Θερμοκρασία από 15 εως 32/34 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, πρόσκαιρα στη δυτική Ελλάδα έως 35/36 ενω στα υπόλοιπα νησιωτικά παραθαλάσσια και πεδινά τμήματα από 20 έως 31.

Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπεται αίθριος καιρός.
Λάρισα: Προβλέπεται αίθριος καιρός.
Ανεμοι βόρειοι 4 με 5 μποφόρ στις Σποράδες και πρόσκαιρα το μεσημέρι ανατολικοι 3 με 5 μποφόρ στα πεδινά με εξασθένηση το βράδυ.
Θερμοκρασία στα πεδινά τμήματα των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 18 έως 33 με 35 βαθμούς κελσίου ενω στο νομο Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 20 έως 31.
+++++++++++++++++++++

Κυριακή 7 Ιουλίου.
Προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βουνά της βόρειας Ελλάδας το απόγευμα.
Άνεμοι στο Αιγαίο βόρειοι 6 με 7 μποφόρ και βορειοδυτικοι στο Ιόνιο 4 με 5.
Θερμοκρασία από 16 έως 34 με 36 στα ηπειρωτικά και πρόσκαιρα στη δυτική Ελλάδα 37 με 38 βαθμούς και από 23 έως 32 στα υπόλοιπα πεδινά παραθαλάσσια και νησιωτικά τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπεται αίθριος καιρός.
Λάρισα: Προβλέπεται αίθριος καιρός.
Ανεμοι βόρειοανατολικοι στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες 4 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα το μεσημέρι ανατολικοι 3 με 4 μποφόρ στα πεδινά.
Θερμοκρασία στα πεδινά τμήματα των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 17 έως 34 με 36 βαθμούς κελσίου ενω στο νομο Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 20 έως 32.

Μέσος όρος σεναρίων (Ensembles mean run)

 

Βασικό τρέξιμο μοντέλου (operational run)
++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

One thought on “Πρόγνωση Θεσσαλίας και Ελλάδας για 4-7/7/2024 + ΧΑΡΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ

  1. Pingback: Weathergroup | Η πορεία των φαινομένων σήμερα 04/07 σε Λάρισα και Θεσσαλία - του Β.Πανάκογλου* | CamposNews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *