Ανάλυση καιρικής κατάστασης για τις επόμενες αρκετές ημέρες. Ζέστη, καταιγίδες και μικρά διαστήματα δροσιάς.

Βελτιώνεται ο καιρός τις επόμενης ημέρες και μάλιστα θα έχουμε ακόμα ένα κύμα καύσωνα ευτυχώς μικρής διάρκειας με τον υδράργυρο σήμερα να φτάνει τους 35 βαθμούς στα ηπειρωτικά και σταδιακά έως και τις 2 Ιουλίου να ανεβαίνει 1-2 βαθμούς κάθε μέρα. Έτσι θερμοκρασίες κοντά στους 40 βαθμούς κελσίου δεν αποκλείονται με σταδιακή καθημερινή μικρή πτώση από τις 3 Ιουλίου και μετά πρώτα στη δυτική και βόρεια χώρα και στη συνέχεια και στις υπόλοιπες περιοχές.

Για τις 2-3 Ιουλίου η θερμοκρασία στα ανατολικά θα φτάσει τους 38 με 41 και στη συνέχεια στους 37 με 39 ενώ στα δυτικά και βόρεια δεν θα ξεπερνά καμία από τις ημέρες τους 34 με 37 βαθμούς κελσίου. Στις 3 Ιουλίου θα εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο την Ηπειρο και τη Μακεδονία περισσότερο κοντά στα σύνορα με τις γειτονικές χώρες.

Για τις 4 έως 6  Ιουλίου ψυχρή λίμνη θα διελθει πάνω από τη χώρα μας χωρίς ακόμα να γνωρίζουμε τα ακριβή χαρακτηριστικά αυτής. Φαίνεται πάντως ότι θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά στις 4 του μήνα και λιγότερα στα νησιά του Ιονίου, ενω στις 5 Ιουλίου τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην βόρειοανατολική χώρα με τάση βελτίωσης στις 6 Ιουλίου παντού. Η θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση στα ανατολικά ηπειρωτικά στους 32 με 35 βαθμούς κελσίου κατά μέσο όρο στις 4-5 Ιουλίου  και λίγο υψηλότερης στις 6 με τον βελτιωμένο καιρό. 

Για τις 7 έως 9 Ιουλίου το βασικό μοτίβο του καιρού θα είναι ο καλός καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας με πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά της δυτικής και βόρειας χώρας. Η θερμοκρασία σε σταδιακή άνοδο θα φτάσει πρώτα τους 34 με 35 βαθμούς κελσίου, στις 8 Ιουλίου έως 36 με 37 και στις 9 Ιουλίου έως και 38 βαθμούς κελσίου σε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας μακριά από την επήρεια του βοριά στο Αιγαίο.

Τέλος για την περίοδο 10 έως 14 Ιουλίου φαίνεται ότι ο καλός γενικά καιρός θα συνεχιστεί με πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά στις 10-11 του μήνα κυρίως στα ορεινα τμήματα με τάση βελτίωσης τις επόμενες ημέρες ακόμα περισσότερο. Η θερμοκρασία σε ελαφρώς υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα θα φτάνει τους 35 με 37 βαθμούς κελσίου στα δυτικά κεντρικά και βόρεια χαμηλότερη στις περιοχές γύρω από το Αιγαίο λόγο των βοριάδων  όλες τις ημέρες με σταδιακή άνοδο και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά στις 13-14 του μήνα που η μεγίστη θα αρχίσει να πλησιάζει του 37 με 39 βαθμούς κελσίου με τάση περαιτέρω ανόδου.

Φαίνεται ότι με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία ξεκαθαρίζει το τοπίο και φαίνεται ότι στα κοντινά οι ημερομηνίες 3,4 και 5 Ιουλίου θα απασχολήσουν με αστάθεια τμήματα  της  ηπειρωτικής χώρας για μία μέρα ενώ κάποιες περιοχές της δυτικής Ελλάδας αρχικά και της βόρειοανατολικής στη συνέχεια θα επηρεαστούν την 1η και την 3η μέρα της περιόδου αυτής. Για όλο το υπόλοιπο διάστημα φαίνεται ότι ο καιρός γενικά θα είναι καλύτερος με την πιθανότητα κάποιων φαινομένων να είναι πιο μικρή και να έγκειται στις 10-11 του μήνα σε κάποιες περιοχές της  ηπειρωτικής χώρας ενδεχομένως μόνο σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα. Η θερμοκρασία θα έχει δύο μέγιστα ένα κοντά στις 2 Ιουλίου με μέγιστη θερμοκρασίεα κοντά στους 38 με 41 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά και ακόμα μία προς το τέλος της περιόδου δηλαδή προς τις 13 και 14 Ιουλίου με  μέγιστες και πάλι κοντά στους 37 με 39 βαθμούς κελσίου. Υπάρχει ένδειξη το δεύτερο μισό του Ιουλίου να είναι πιο θερμό χωρίς αυτή τη στιγμή να γνωρίζουμε αν θα επηρεαστούμε από κάποιο ισχυρό κύμα καύσωνα ή θα συνεχιστούν οι ενοχλητικές θερμοκρασίες κατα 3 με 5 βαθμούς κελσίου πάνω από τα κανονικά επίπεδα.

+++++++++++++++++++++++++++++++
ΔΩΡΕΑ ΜΕΣΩ ΚΑΡΤΑΣ Ή PAYPAL ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ SITE ME NΕΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ.
++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *