Τάση του καιρού για τις επόμενες 2 εβδομάδες σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της 19/6/2024. Θερμοκρασιες καυσωνα κατα περιοδους με μπορες στα βορεια καποιες ημερες.

Τάση του καιρου για τις επόμενες 2 εβδομάδες σύμφωνα με το δεδομένα της 19 ιουνίου.

22 και 23 Ιουνίου.

> 95% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλη τη χώρα με πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά της Μακεδονίας και της Ηπείρου στις 23 Ιουνίου. Θερμοκρασία στα ηπειρωτικά 37 με 39 και στα δυτικά και 40 βαθμούς κελσίου.

++++++++++++++++++++++++++++++

24 με 26 Ιουνίου.

24% πιθανοτητα  για μεμονωμένες καταιγίδες στη δυτική Μακεδονία και τα ορεινά της υπόλοιπης δυτικής και βόρειας χώρας στις 24 του μήνα, λίγο περισσότερο φαινόμενα στην ανατολική Μακεδονία και Θράκης στις 25 του μήνα και επαναφορά των μεμονωμένων καταιγίδων μόνο στη δυτικής κεντρική Μακεδονία στις 26. Θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα έως και 37 με 40 βαθμούς κελσίου λίγο χαμηλότερη στη βόρεια Ελλάδα ενω στις 26 του μήνα θα σημειώσει μικρή πτώση 2 με 3 βαθμούς θα ανατολικά τμήματα της χώρας με τους βοριάδες.

30% πιθανότητα για καλοκαιρία σε όλη τη χώρα με τη θερμοκρασία σε πολύ υψηλά επίπεδα για την εποχή στο εσωτερικό της ηπειρωτικής  χώρας 38 με 40 βαθμούς κελσίου και τοπικά στις 26 του μήνα και 41 στα ανατολικά.

16% πιθανότητα για καλοκαίρια σε όλη τη χώρα αλλά η θερμοκρασία θα διατηρηθει σε λίγο πιο υποφερτά επίπεδα 35 με 38 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά .

15% πιθανότητα  για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στη βόρεια Ελλάδα στις 24 και 25 Ιουνίου ενώ θα είναι λίγο περισσότερες στις 26 στη κεντρική Μακεδονία. Θερμοκρασία σε πολύ υψηλά επίπεδα από τη Θεσσαλία και νοτιότερα 36 με 39 βαθμούς κελσίου και τοπικά και 41 στις 26 του μήνα.

13% πιθανότητα για καλοκαιρία σε όλη τη χώρα με τη θερμοκρασία στα ανατολικά 39 με 42 βαθμούς κελσίου ενω στα δυτικά όχι πάνω από 34 με 37.

++++++++++++++++++++++++

27 με 29 Ιουνίου.

42% πιθανότητα για πάρα πολύ έντονη αστάθεια στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία με ισχυρές καταιγίδες ενώ λιγότερο φαινόμενα θα εκδηλωθούν στη Θράκη και την υπόλοιπη Μακεδονία στις 27 του μήνα ενω στις 28 και 29 καιρός στα βελτιωθεί με πιθανότητα μόνο για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά της ηπειρωτικής χώρας. Θερμοκρασία πολύ υψηλή από τη Θεσσαλία και νοτιότερα 38 με 40 βαθμούς κελσίου χαμηλότερη στη βόρεια Ελλάδα με τά φαινόμενα θα σημειώσει προσκαιρη κάμψη κατα 2-3 βαθμούς στις 28 του μήνα και μικρή άνοδο εκ νέου στους 36 με 38 στις 29 στα κεντρικά και νότια.

41% πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στη Μακεδονία τη Θράκη την ανατολική Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά και κυρίως τα οερινά στις 27 του μήνα, λίγο περισσότερα φαινόμενα και σε πεδινά τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στις 28 και βελτίωση παντού στις 29 με μεμονωμένα φαινόμενα στην κεντρική Μακεδονία. Θερμοκρασία αρχικά σε πολύ ψηλά επίπεδα από τη Θεσσαλία και νοτιότερα 40 με 41 βαθμούς κελσίου θα σημειώσει πτώση κατα 2 με 3 βαθμούς στις 28 του μήνα και κατα 4 με 6 στις 29 ενώ στη βόρεια Ελλάδα  θα είναι 5 με 8 βαθμούς χαμηλότερη.

17% πιθανότητα για καλό καιρό στις 27 με μονωμένες καταιγίδες στις 28 στη Μακεδονία και έντονη αστάθεια στην Ηήπειρο την Μακεδονια στη Θεσσαλία τη δυτική και κεντρική Στερεά και το εσωτερικό της Πελοποννήσου στις 29 του μήνα. Θερμοκρασία πολύ υψηλή από τη Θεσσαλία και νοτιότερα έως και 39-42 βαθμούς κελσίου με σταδιακή πτώση κατα 2 με 3° στις 28 του μήνα και σημαντική πτώση πάντου στις 29 που δεν θα ξεπερνά τους 33 με 35 βαθμούς κελσίου ενώ στα δυτικά και βόρεια θα είναι όλες τις ημέρες αρκετά χαμηλότερη.

+++++++++++++++++++++++++++++++++

30 Ιουνίου έως 4 Ιουλίου.

24% πιθανότητα για τοπικές καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια τμήματα στις 2 Ιουλίου βελτιωμένος καιρός τις υπόλοιπες ημέρες. Θερμοκρασία στα ηπειρωτικά έως 36 με 39 με πρόσκαιρη άνοδο παντού έως και 40 με 42 βαθμούς κελσίου στις 1 και 2 ιουλίου με σταδιακή μικρή πτώση στις 3 Ιουλίου στους 36 με 38.

22% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλη τη χώρα με πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στις 2 3 και 4 Ιουλίου. Θερμοκρασία σε πολύ υψηλά επίπεδα αρχικά 36 με 39 στα δυτικά και βόρεια με σταδιακή άνοδος τους 40 στις 1 Ιουλίου ,στους 42 με 43 στα ανατολικά στις 2 Ιουλίου και στους 43 με 45 βαθμούς στις 3 Ιουλίου ενω στα δυτικά και βόρεια θα είναι 2-4 βαθμούς χαμηλότερη.

18% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλη τη χώρα με λίγες μεμονωμένες καταιγίδες και αν συμβούν στα βουνά της κεντρικής Μακεδονίας της 30 του μήνα. Θερμοκρασία αρχικά στα επιπεδα 35 με 36 βαθμούς κελσίου θα παρουσιάσει μικρή άνοδο στους 37 στις 1 και 2 Ιουλίου και στους 38 με 39 στις 3-4 Ιουλίου.

14% πιθανότητα για καλό καιρό αρχικά λίγα με μονωμένα φαινόμενα στις 1 και 2 Ιουλίου στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας λίγο μεγαλύτερη αστάθεια κυρίως σε ορεινά και ημιορεινά στις 3 του μήνα ενδεχομένως να επηρεαστούν και κάποια πεδινά τμήματα της Θεσσαλίας της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας της Ηπείρου της δυτικής κεντρικής Στερεάς και του εσωτερικού της Πελοποννήσου μικρής όμως έντασης και διάρκειας. Θερμοκρασία 33 με 34 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά θα σημειώσει  άνοδος στα ανατολικά έως 35-38 τις πρώτες μέρες του Ιουλίου.

13% πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά της Μακεδονίας στις 2 του μήνα βελτιωμένος καιρός της υπόλοιπες μέρες. Θερμοκρασία έως 40 με 41 βαθμούς κελσίου στα ανατολικά όλες τις ημέρες με μικρή κάμψη στις 2-3 του μήνα κατα 2-3 βαθμους ενω στα δυτικά και βόρειας δεν θα ξεπερνά τους 33 με 36 βαθμούς κελσίου.

9% πιθανότητα για τοπικές καταιγίδες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία κατά τόπους ισχυρές και λιγότερα φαινόμενα στην υπόλοιπη Μακεδονία Ηπειρο και πιθανον βορεια Θεσσαλία στις 30 του μήνα θα συνεχίσουν φαινόμενα και σε υπόλοιπα ηπειρωτικά της χώρας της 1 Ιουλίου με επίκεντρο στην ανατολική Μακεδονία ενώ ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί ελαφρώς στις περισσότερες περιοχές στις 2 του μήνα και περισσότερο στις 3 που τα φαινόμενα σχεδόν θα εκλείψουν. Θερμοκρασία αρχικά στα ηπειρωτικά 35 με 37 βαθμούς κελσίου θα σημειώσει σημαντική πτώση στα ανατολικά στις 1, 2 και 3 του μήνα δεν θα ξεπερνά τους 33 με 35 βαθμούς με μικρή ανοδο στις 3 Ιουλίου στους 35 με 37 στα κεντρικά και νότια.

++++++++++++++++++++++++++

Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε για τις 22 και 23 Ιουνίου οι θερμοκρασίες στα βρεθούν σε επίπεδα ελαφρού καύσωνα 37 με 40 βαθμούς κελσίου χωρις σημαντικά φαινόμενα.

Για τις 24 έως 26 Ιουνίου υπάρχει πιθανότητα κοντά στο 40% τμήματα της Μακεδονίας κυρίως να δεχθούν κάποιες καταιγίδες ενώ στην υπόλοιπη χώρα δεν φαίνεται να αλλάζει κατι στον καιρό. Η θερμοκρασία και πάλι σε πολύ υψηλά επίπεδα για την εποχή 37 με 41 βαθμούς κελσίου στα κεντρικά και νότια τμήματα λίγο χαμηλότερη στα βορειότερα με τα όποια φαινόμενα υπο την μόρφη καταιγίδας σημειωθούν.

Για τις 27 έως 29 Ιουνίου φαίνεται ότι θα συνεχιστούν κάποιες καταιγίδες πιθανόν ισχυρές στη Μακεδονία και στη Θράκη και με μικρότερες πιθανότητες για κάποια τμήματα της βόρειας Θεσσαλίας με σταδιακή όμως βελτίωση. Θερμοκρασία αρχικά στα επίπεδα καύσωνα 37 εως 41 βαθμούς κελσίου στα κεντρικά και νότια με σταδιακή πτώση προς τις 29 του μήνα  κυριως στα ανατολικά και βόρεια κατα 4 με 6 βαθμούς μικρότερη στα νοτιότερα τμήματα της χώρας.

Τέλος για τις 30 Ιουνίου έως 4 Ιουλίου υπάρχουν πιθανότητες κοντά στο 40% σημειωθούν κάποιες σποραδικές καταιγίδες για μία ή για δύο ημέρες τις θερμές ώρες της ημέρας κυρίως στη βόρεια Ελλάδα και ενδεχομένως και στη Θεσσαλία ενώ πολύ καλύτερος ο καιρός στα νοτιότερα τμήματα με την ανομβρία και την ξηρασία να συνεχίζονται ακάθεκτα. Τέλος κατά 70% περίπου φαίνεται ότι ο πολύ θερμός καιρός στα όρια του καύσωνα και των 40 βαθμών κελσίου θα συνεχιστεί κατά περιόδους και τις πρώτες μέρες του Ιουλίου. Ας ελπισουμε το ποσοστό του 30% που υπάρχει για σταδιακή έστω και πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας να ανεβάσει πιθανότητες τις επόμενες ημέρες στην ανάλυση του πολλαπλού δείγματος των τριών βασικών προγνωστικών παγκόσμιων μοντέλο.

Όπως και να έχει μιλάμε για έναν Ιούνιο ιστορικό που δεν έχει προηγούμενο τουλάχιστον τα τελευταία 150 χρόνια που έχουμε μετρήσεις στη χώρα μας. Αν επιβεβαιωθούν μάλιστα και τα προγνωστικά στοιχεία που προαναφέραμε θα μιλάνε όχι απλά για έναν ιστορικό Ιούνιο αλλά για ενα θερμο Ιουλίο  δηλαδη θα έχει ξεπεράσει πάρα πολλούς άλλους Ιούληδες και Αύγουστους των προηγούμενων πολλών ετών στη μέση ελάχιστη, μεση μεγιστη αλλα και μεση μηνιαια θερμοκρασια.

+++++++++++++++++++++++++++++++
ΔΩΡΕΑ ΜΕΣΩ ΚΑΡΤΑΣ Ή PAYPAL ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ SITE ME NΕΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ.
++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *