Τάση του καιρού για τις επόμενες 2 εβδομάδες σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της 11/6/2024. Χαμηλής δυναμικότητας αλλά μεγάλης διάρκειας καύσωνας με κάποιες καταιγίδες στα βόρεια.

Τάση του καιρού για τις επόμενες 2 εβδομάδες σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της 11 Ιουνίου 2024.

14 και 15 Ιουνίου.
40% πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες αρχικά στη Μακεδονία την βόρεια Θεσσαλία και τη Θράκη ενω στις 15 του μήνα θα είναι έντονα τα φαινόμενα σε τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Θερμοκρασίες αρχικά στα ανατολικά και νότια έως 37 με 40 βαθμούς κελσίου με πτώση στη συνέχεια στους 32 με 34 ενω στα δυτικά θα είναι έτσι κι αλλιώς 2-4 βαθμούς χαμηλότερη.
60% πιθανότητα για τοπικές καταιγίδες μικρής έντασης και διάρκειας στις 14 του μήνα στο βόρειο Ιόνιο την Ηπειρο την Μακεδονία και τη Θράκη και βελτιωμένο καιρό στις 15 του μήνα. Θερμοκρασίες πολύ υψηλές από την Θεσσαλία κοι νοτιότερα 36 με 39 βαθμούς κελσίου με πτώση στις 15 του μήνα στους 32 με 34 στα ηπειρωτικά.
++++++++++++++++++

16 με 18 Ιουνίου.
> 95% πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά της ηπειρωτικής χώρας στις 17 και 18 ενώ πρόσκαιρα δεν αποκλείεται να επηρεαστούν και κάποια τμήματα της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας χαμηλού υψομέτρου. Θερμοκρασία σε λίγο υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα θα φτάνει τους 32 με 35 βαθμούς κελσίου και τοπικά στις 18 του μήνα στη δυτική Ελλάδα και 35-37.
+++++++++++++++

19 με 21 Ιουνίου.
54% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά της Μακεδονίας τις θερμές ώρες της ημέρας. Μέγιστες θερμοκρασίες κυρίως στη δυτική κεντρική και βόρεια χώρα 35 με 39 βαθμούς κελσίου λίγο χαμηλότερη στα ανατολικά και νότια.
20% πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά της Μακεδονίας και της Θράκης στις 20 και 21 του μήνα. Θερμοκρασία αρχικά 35 με 37 βαθμούς κελσίου αλλά στις 20 και 21 του μήνα θα φτάσει στα ανατολικά κεντρικά και νότια τους 40 με 42 βαθμούς κελσίου.
17% πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά της ηπειρωτικής χώρας στις 20 του μήνα και πιο αξιόλογα φαινόμενα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και Θράκη στις 21 τις θερμές ώρες της ημέρας. Θερμοκρασία 35 με 37 βαθμούς κελσίου όλες τις ημέρες.
9% πιθανότητα για καλό καιρό στις 19 και 20 του μήνα και τοπικές καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας στη Μακεδονία την Ηπειρο τη δυτικής Στερεά και τη δυτική και βόρεια Θεσσαλία μέτριας γενικά έντασης. Θερμοκρασία 34 με 36 βαθμούς αρχικά θα ανέβει στις 20 και 21 του μήνα στους 36 με 39 στην δυτική και βόρεια χώρα λίγο χαμηλότερη στα υπόλοιπα τμήματα.
+++++++++++++++++++++

22 με 26 Ιουνίου.
26% πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στην Μακεδονία τις θερμές ώρες της ημέρας στις 22 και 23 του μήνα βελτιωμένος καιρός τις υπόλοιπες μέρες και έντονες καταιγίδες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και Θράκη στις 25 προς 26 του μήνα. Θερμοκρασίες αρχικά σε επίπεδα καύσωνα στα ηπειρωτικά 40 με 43 βαθμούς κελσίου λίγο χαμηλότερη στη βόρειοανατολική χώρα θα πέσει σημαντικά κατά 5 βαθμούς τη δυτική και βόρεια χώρα στις 24,25 & 26 του μήνα ενώ από τη Θεσσαλία και νοτιότερα θα συνεχίσουν να σημειώνονται 37 με 39 βαθμού κελσίου.
26% πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες στις 23 του μήνα στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη, τοπικές μπόρες μικρής έντασης και διάρκειας στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά και ημιορεινα στις 24 του μήνα, έντονη αστάθεια με ισχυρές καταιγίδες στις 25 του μήνα στην Ηπειρο τη Θεσσαλία τη δυτική και κεντρική Μακεδονία την κεντρική Στερεά και την κεντρική Πελοπόννησο. Θερμοκρασίες αρχικά σε επίπεδα καύσωνα 38 με 40 βαθμούς και τοπικά 41 στις 22 και 23 του μήνα, μικρή πτώση στην ανατολική χώρα στους 24 που μήνα που θα φτάνει τους 36 βαθμούς κελσίου λίγο υψηλότερη στα δυτικά ενω στις 25 του μήνα θα σημειώσει περαιτέρω πτώση κατά 2-3 βαθμούς κελσίου σε όλη τη χώρα.
18% πιθανότητα για καλοκαιρία σε όλη τη χώρα με πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στις 25 του μήνα στα βουνά της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Θερμοκρασία σε επίπεδα καύσωνα στην κεντρική και νότια χώρα 40 με 42 βαθμούς κελσίου και τοπικά 43 στις 22 και 23 του μήνα θα σημειώσει πτώση στη δυτική Ελλάδα κατα 4 με 5 βαθμούς στις 24 και 25 του μήνα ενώ στα ανατολικά θα συνεχιστεί ο καύσωνας με μέγιστες 40 έως 42 βαθμούς κελσίου.
14% πιθανότητα για καλό καιρό αρχικά με τοπικές μεμονωμένες καταιγίδες στη Μακεδονία και τη Θράκη στις 24 του μήνα και έντονα φαινόμενα σε τμηματα της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στις 25 προς 26. Θερμοκρασία αρχικά στα δυτικά κεντρικά και βόρεια ως 37 βαθμού στα σημειώσει ανοδο σε όλα τα ηπειρωτικά στις 23 και 24 του μήνα έως 38 με 41 με μικρή κάμψη στις 25 του μήνα στην βόρειο ανατολική χώρα με τα φαινόμενα 6 με 8 βαθμούς ενώ από την κεντρική Μακεδονία και νοτιότετα θα φτάνει τους 35 με το 37.
10% πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά της Μακεδονίας στις 23 του μήνα, εντονότερη αστάθεια στη Μακεδονία ενώ λίγα φαινόμενα στα σημειωθούν και στη Θεσσαλία την ηπειρο τήν Θράκη την κεντρική Στερεά τη κεντρική Πελοπόννησος στις 24 του μήνα και έντονη αστάθεια στις 25 του μήνα στη Θεσσαλία τη Μακεδονία τη Θράκη και το βόρειοδυτικό Αιγαίο και λιγότερα φαινόμενα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Θερμοκρασία αρχικά σε επίπεδα κάυσωνα στα ηπειρωτικά 39 με 41 βαθμούς κελσίου θα σημείωσει κάμψη στη δυτική χώρα στις 23 του μήνα έως 35 ενω στα υπόλοιπα θα φτάνει τους 38 με 39 με περαιτέρω μικρή πτώση κατά 1-2 βαθμούς στις 24 του μήνα και έντονη πτώση σε όλα τα ηπειρωτικά στις 25 του μήνα με τα φαινόμενα και με την μέγιστη να μην ξεπερνά τους 32 στα βόρεια και τους 34 στα νότια της χώρας.
8% πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στη δυτική και βόρεια χώρα πιο έντονα στις ίδιες περιοχές στις 23 του μήνα, στις 24 γενικά βελτιωμένος καιρός παντού και εκ νέου τοπικές καταιγίδες αξιόλογες στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη και πολύ λιγότερες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Θερμοκρασία αρχικά στα ηπειρωτικά 35 με 37 βαθμούς κελσίου θα σημειώσει μικρή πτώση κατά 2-4 μόνο στα δυτικά ενώ στην ανατολική ηπειρωτική χώρα θα φτάνει σταθερά του 36 με 39 βαθμούς κελσίου.
+++++++++++++++++++++++

Για τις 14 και 15 Ιουνίου υπάρχουν πιθανότητες να υπάρξει ένα πέρασμα ψυχρού μετώπου που θα δώσει κάποιες βροχές και καταιγίδες κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη χωρίς να αποκλείεται λίγα μεμονωμένα φαινόμενα να σημειωθούν και την Ηπειρο το βόρειο Ιόνιο και τα βόρεια της Θεσσαλίας κυρίως στις 14 του μήνα με βελτίωση στις 15. Η θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση από τους 36 με 39 στους 33 με 34 βαθμούς στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας.
Για τις 16 έως 18 Ιουνίου πιθανότητα μόνο για πρόσκαιρες μεμονωμένες καταιγίδες σε βουνά της ηπειρωτικής χώρας και ίσως στη δυτική Μακεδονία και την Ηπειρο να σημειωθούν σε χαμηλά υψόμετρα με τη θερμοκρασία και πάλι σε λίγο υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα 32 με 35 βαθμούς με ταση ανόδου στα δυτικά στους 37.
Για τις 19 έως 21 Ιουνίου ο καιρός στα παραμείνει καλός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και μονο στην βόρεια Ελλάδα δεν αποκλείονται στα βουνά να σημειωθούν λίγες μεμονωμένες βροχές και καταιγίδες που ενδεχομένως στα ανατολικά τμήματα της Μακεδονίας και της Θράκη να πλησιάσουν και σε πεδινά τμήματα. Θερμοκρασία σε υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα θα κυμαινεται γενικά από 35 έως 38 βαθμούς κελσίου κατά μέσο όρο με πιθανότητα προς τις 21 του μήνα να ανέβει και λίγο υψηλότερα.
Τέλος για τις 22 έως 26 Ιουνίου φαίνεται ότι θα υπάρξει μία διαταραχή 24 με 26 του μήνα που δεν γνωρίζουμε ακόμα αν θα είναι έντονη αλλά φαίνεται να επηρεάζει κυρίως τα κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας. Για τις υπόλοιπες ημέρες ο καιρός θα είναι καλός σε όλη τη χώρα με τη θερμοκρασία αρχικά και σε επίπεδα καύσωνα έως και 39 με 42 βαθμούς κελσίου θα πέσει τις ημέρες της πιθανής αστάθειας κυρίως όμως θα κεντρικά ανατολικά και βόρεια τμήματα της χώρας και λιγότερο στα δυτικά και νοτια.

 

+++++++++++++++++++++++++++++++
ΔΩΡΕΑ ΜΕΣΩ PAYPAL ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ SITE ΛΟΓΩ TΗΣ ΠΡΟΣΦΑΤHΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ XAKEΡ.
++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *