Πρόγνωση Θεσσαλίας και Ελλάδας για 11-13/6/2024 + ΧΑΡΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ

Τρίτη 11 Ιουνίου.
Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα βουνά της βόρειας Ελλάδας.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ στα πελάγη.
Η θερμοκρασία θα κοιμηθεί κατά μέσο όρο απο 16 με 36 βαθμούς κελσίου στα δυτικά, 38 με 42 βαθμούς κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρωτικά ,τμήματα την Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στον Ολυμπο το απόγευμα.
Λάρισα: Προβλέπεται καλος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα.
Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενεις και παροδικά το μεσημέρι δυτικοι 2 με 3 μποφόρ στα πεδινά και νότιοανατολικοι στα θαλάσσια τμήματα με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά το νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνου και Αλμυρού από 22 έως 39/41 βαθμούς κελσίου ενώ στα υπόλοιπα παραθαλάσσια και νησιωτικά τμήματα της περιφέρειας από 24 έως 34-36.
++++++++++++++

Τετάρτη 12 Ιουνίου.
Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα βουνα της δυτικής και βόρειας χώρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ στα πελάγη και τοπικά τις μεσημεριανές ώρες στα ηπειρωτικά απο δυτικές διευθύνσεις με εξασθένηση παντού το βράδυ.
Η θερμοκρασία σε επίπεδα καύσωνα θα κυμανθεί από 16 εως 38 στη δυτική Ελλάδα τα νησιά του Ιονίου και του κεντρικού Αιγαίου και 39 με 42 βαθμούς κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, νησιά του ανατολικού Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Πιθανότητα στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Στερεάς να δούμε και κάποια λίγα 43αρια.

Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπεται καλος καιρός με λίγες τοπικές νεφωσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα γύρω βουνά.
Λάρισα: Προβλέπεται καλος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοι ασθενεις και το μεσημέρι δυτικοι 2 με 4 μποφόρ με εξασθένηση παντού το βράδυ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά το νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνου και Αλμυρού από 22 έως 39/41 βαθμούς κελσίου ενώ στα υπόλοιπα παραθαλάσσια και νησιωτικά τμήματα της περιφέρειας από 24 έως 34-36.
++++++++++++++++++++

Πέμπτη 13 Ιουνίου.
Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με τοπικές νεφώσεις στα ορεινα της ηπειρωτικής χώρας και πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα βουνά της Ηπείρου και της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας και ενδεχομένως γύρω από την Κέρκυρα τις θερμές ώρες της ημέρας με βελτίωση.
Οι ανεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενεις και μετά το μεσημέρι βόρειοι στο βόρειο Αιγαίο 2 με 4 μποφορ και παροδικά τις μεσημεριανές ώρες δυτικοι στα ηπειρωτικά 2-4 μποφόρ με εξασθένηση παντού το βράδυ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 εως 36 βαθμούς κελσίου στην Ηπειρο την Μακεδονία τη Θράκη και τα νησιά του Ιονίου ενω στις υπόλοιπες ανατολικές και νότιες ηπειρωτικές περιοχές θα φτάσει τους 40 με 42 καθώς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και παροδικά σε τμήματα της ανατολικής Στερεάς της νότιας Κρήτης και τους Ρόδου 42 με 44 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπεται αρχικά αιθριος καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφωσεις στα βουνά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας και δεν αποκλείεται να σημειωθούν κάποιες μεμονωμένες μπόρες με γρήγορη βελτίωση.
Λάρισα: Προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφωσεις το μεσημέρι και το απόγευμα.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοι ασθενεις και το μεσημέρι δυτικοι 2 με 4 μποφόρ στα πεδινά και νοτιοανατολικοι με την ίδια ένταση στα θαλάσσια τμήματα το απόγευμα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά το νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνου και Αλμυρού από 22 έως 39/41 βαθμούς κελσίου ενώ στα υπόλοιπα παραθαλάσσια και νησιωτικά τμήματα της περιφέρειας από 24 έως 34/36.

https://www.wxcharts.com/
++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *