Πρόγνωση Θεσσαλίας και Ελλάδας για 8-10/6/2024

Σάββατο 8 Ιουνίου.
Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με τοπικές νεφώσεις στα βουνά της Θεσσαλίας της Μακεδονίας και της Θράκης όπου δεν αποκλείονται λίγες μεμονωμένες μπόρες με γρήγορη βελτίωση το βράδυ.
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοι έως βορειοανατολικοί 5 με 6.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί και στα πεδινά και τα νησιωτικά τμήματα από 17 έως 33 βαθμούς και τοπικά στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας έως 35 με 37.

Θεσσαλία και σποράδες: Προβλέπεται αιθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα βουνά το απόγευμα και δεν αποκλείεται στον Ολυμπο μεμονωμένη καταιγίδα με γρήγορη βελτίωση.
Λάρισα: Προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα γύρω βουνά.
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοι 3 με 4 μποφόρ στις Σποράδες και νοτανατολικοι από το απόγευμα και μετά παντού 3 με 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομων Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 18 έως 35 με 36 βαθμούς κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια της περιφέρειας και τις Σποράδες από 22 έως 31.
+++++++++++++++++++

Κυριακή 9 Ιουνίου.
Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα βουνά της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες με γρήγορη βελτίωση.
Οι άνεμοι θα πλέον βορειοδυτικοι 4 με 6 μποφόρ στο Αιγαίο και δυτικοι 2 με 4 μποφόρ στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.
Η θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα θα κυμαθεί από 17 έως 34 βαθμούς στα πεδινά και νησιωτικά τμηματά και τοπικά στην πεδινή Μακεδονία Θεσσαλίας Στερεά Πελοπόννησο Ρόδο και νότια Κρήτη 36 με 38 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία και σποράδες: Προβλέπεται αιθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα βουνά.
Λάρισα: Προβλέπεται αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνεουν μεταβλητοι ασθενεις και το απόγευμα νοτιοανατολικοι 2 με 3 μποφόρ στα θαλάσσια αλλά και τα πεδινά τμήματα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομων Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 19 έως 37 με 38 βαθμούς κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια της περιφέρειας και τις Σποράδες από 23 έως 32.
++++++++++++++++++++++

Δευτέρα 10 Ιουνίου.
Προβλέπεται καλος καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βουνά της βόρειας Ελλάδας τις απογευματινές ώρες με πιθανότητα για λίγα μεμονωμένα φαινόμενα με γρήγορη βελτίωση.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά δυτικοι 2 με 3 και το μεσημέρι 4 μποφόρ και στο Αιγαίο βορειοδυτικοι ασθενεις.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 35 με 37 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά αλλά και τα νησιωτικά τμήματα της χώρας και τοπικά στη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο 38 με 40 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία και σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βουνά του απόγευμα.
Λάρισα: Προβλέπεται αίθριος καιρός.
Οι ανεμοι θα πνέουν ασθενείς και το μεσημέρι νοτιοδυτικοι 2 με 4 μποφόρ και νότιοανατολικοι στα θαλάσσια με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομων Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 20 έως 38 με 40 βαθμούς κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια της περιφέρειας και τις Σποράδες από 23 έως 34.

++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *