Ξεπέρασε η θερμοκρασία του 41β.κ στην Κρήτη έως 38β.κ στη Θεσσαλία. Αναλυτικές λίστες για 5/6/2024!!

Υποχώρηση της θερμής μάζας από τα βορειοδυτικά της χώρας αλλά από τη Θεσσαλία και νοτιότερα παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα. Αναλυτικά όπως βλέπετε στο χάρτη που ετοιμάσαμε για σας οι θερμοκρασίες στη στάθμη τών 850hPa (περίπου στα1500 μέτρα υψόμετρο) κυμάνθηκε κοντά στους 17 με 19 βαθμούς κελσίου στη Θεσσαλία την Μακεδονία τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο αναμένοντας θερμοκρασίες χονδρικά στους 36 με 38 βαθμούς κελσίου. Για την δυτική Ελλάδα η πτώση της θερμοκρασίας ήταν μεγαλύτερη βρισκόμενη στους 16 με 18 βαθμούς κελσίου σε αυτή τη στάθμη δηλαδή χονδρικά η μέγιστη στα κυμαινόταν το πολύ μεταξύ 33 και 36 βαθμών κελσίου. Τέλος υπάρχει και η περιοχή της ανατολικής Στερεάς κεντρικής και ανατολικής Πελοποννήσου Κυκλάδων Κρήτης και νοτιοανατολικού Αιγαίου όπου βλέπετε η θερμοκρασίες στη στάθμη αυτή βρισκόταν πάνω από τους 20 με 21 βαθμούς κελσίου και μάλιστα σε κάποια λίγα τμήματα της Ρόδου της Κρήτης και της νοτίου ανατολικής Πελοποννήσου στους 23 με 24,5 βαθμούς κελσίου. Αυτές οι θερμοκρασίες στο έδαφος θα εδιναν χονδρικά μέγιστες πάνω από 40 βαθμούς κελσίου με ταβάν τους 42 βαθμούς κελσίου κυρίως για τμήματα της Κρήτης και της Ρόδο όπως και πράγματι επιβεβαιώθηκαν από τις πραγματικές μετρήσεις των μετεωρολογικών σταθμών.
Βλάβη μετεωρολογικου σταθμου έδειξε για λίγο θερμοκρασίες 43 βαθμών κελσίου στην δυτική Πελοπόννησο πράγμα που αμέσως έδωσε σήμα στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών να διακόψει τη λειτουργία του συγκεκριμένου μετεωρολογικού σταθμού μέχρι να αλλαχθεί ο μηχανικός αερισμός του. Όπως βλέπετε στη συγκεκριμένη περιοχή χονδρικά θα μπορούσα να σημειωθούν τοπικά έως 39 βαθμοί κελσίου που επιβεβαιώνεται από όλους τους άλλους πέριξ μετεωρολογικούς σταθμούς.

 

 

Οι 8 μεγαλύτερες θερμοκρασίες στη χώρα σήμερα 5 Ιουνίου 20124 από αξιόπιστους μετεωρολογικούς σταθμούς ήταν:

Στην πόλη της ΑΘΗΝΑΣ η μεγαλύτερη θερμοκρασία σημειώθηκε στο μετεωρολογικό σταθμό ΜΕΝΙΔΙΟΥ με 38.0 βαθμούς που ήταν και η μεγαλύτερη θερμοκρασία στο ΝΟΜΟ ΑΤΤΙΚΗΣ. Ότι άλλο διαβάσετε από διαταραγμένες προσωπικότητες και μετεοκαφενεία δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Στην Θεσσαλία η θερμη εισβολή δεν ξεπέρασε τους 20 βαθμούς κελσίου στη στάθμη των 850hPa με αποτέλεσμα η χονδρική μέγιστη θερμοκρασία που θα μπορούσε να σημειωθεί στις πιο πεδινές περιοχές να μην ξεπερνάει τους 38 βαθμούς κελσίου ούτε τη σημερινή μέρα αλλά ούτε και τις προηγούμενες υπό την επήρεια κατάβάτη ανέμου πάντα. Όντως καμία από τις προηγούμενες μέρες αλλά ούτε και σήμερα ο υδράργυρος δεν ξεπέρασε τους 38 βαθμούς κελσίου αλλά τους πλησίασε αρκετά με επίδραση δυτικού καταβάτη ανέμου χθες στα Τρίκαλα και σήμερα στη Λάρισα.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες σήμερα στη Θεσσαλία από αξιόπιστους μετεωρολογικούς σταθμούς ήταν η εξής:

 

Λάρισα ΕΜΥ 37.8

 

Λάρισα 37.7

 

Χάλκη Λάρισας 37.3

Λάρισα ΑΤΑ 37.2

Πλατύκαμπος Λάρισας 37.1

Λάρισα Πανεπιστήμιο 37.1

Πλατανούλια Λάρισας 36.9

ΑΣ Πλατανούλια Λάρισας 36.9

Νεσσωνας Συκουρίου 36.9

Τρίκαλα 36.2

Φάρσαλα 36.1

Νεράιδα Φαρσάλων 35.7

Βαμβακού Φαρσάλων 35.4

Ερέτρια Λάρισας 35.1

Βόλος 34.7

 

+++++++++++++++++++++++++++++++
ΔΩΡΕΑ ΜΕΣΩ PAYPAL ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ SITE ΛΟΓΩ TΗΣ ΠΡΟΣΦΑΤHΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ XAKEΡ.
++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *