Πρόγνωση Θεσσαλίας και Ελλάδας για 27-29/5/2024 + ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ

Δευτέρα 27 Μαΐου.
Προβλέπεται στην Κρήτη αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές οι οποίες θα σταματήσουν πριν από το μεσημέρι ενώ νωρίς το πρωί φαινόμενα μικρής διάρκειας θα σημειωθούν και στο βόρειο Ιόνιο και την Ηπειρο. Τις μεσημεριανές ώρες μικρή αστάθεια θα δώσει λίγα τοπικά φαινόμενα στη δυτική Μακεδονία και τα ορεινά της υπόλοιπης Μακεδονίας και ενδεχομένως λίγες μεμονωμένες καταιγίδες με σταδιακή βελτίωση και σε αυτές τις περιοχές από αργά το απόγευμα.
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοι στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ και 5 με 6 στις υπόλοιπες περιοχές με εξασθένηση σημαντική από το απόγευμα και μετά.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 εως 28/30 βαθμούς κελσίου στην Ηπειρο τη δυτικής Στερεά τη δυτική Πελοπόννησο την Μακεδονία την Θράκη και εως 26 με 28 στα υπόλοιπα πεδινά παραθαλάσσια και νησιωτικά τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπεται βελτιωμένος καιρός με αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας και τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα βουνά.
Λάρισα: Προβλέπεται καλος καιρός με εγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα γύρω ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοανατολικοι 5 με 6 μποφόρ στις Σποράδες και 3 με 4 στα πεδινά με εξασθένηση από το απόγευμα και μετά και στροφή σε νοτιοανατολικούς έως 3 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινα του νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 14 με 25/27 βαθμούς κελσίου ενω στο νομό Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 17 έως 23.

+++++++++++++++++++++++++++++

Τρίτη 28 Μαΐου.
Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και τοπικές νεφώσεις κατα περιόδους. Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στη Μακεδονία τη Θράκη την Ηπειρο τη Θεσσαλία την δυτική Στερεά και τα νησιά του Ιονίου και θα εκδηλωθούν λίγες σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες οι οποίες ενδεχομένως να είναι λίγο πιο αξιολογες σε τμήματα της Μακεδονίας μακριά από τη θάλασσα με σταδιακή βελτίωση από αργά το απόγευμα σε όλες τις περιοχές. Μέτρια πιθανότητα για κάποιες χαλαζοπτώσεις στους νομούς Ημαθίας Πιερίας Πέλλας και Κοζάνης.
Οι άνεμοι θα πνεουν στο νότιο Ιόνιο και το νότιο Αιγαίο βόρειοδυτικοι 4 μποφόρ στο βόρειο Ιόνιο νοτιοδυτική 4 μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο νοτιοανατολικοι με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 εως 27 βαθμούς κελσίου στη δυτική Ελλάδα και τα νησιωτικά τμήματα της χώρας και πρόσκαιρα στη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και την κεντρική και ανατολική Μακεδονία 28 με 30 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπεται αρχικά καλος καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες πιθανόν όμως ισχυρές στα ορεινά του νομού Τρικάλων και στην ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας και των Χασίων στο νομό Λάρισας. Μικρή πιθανότητα να επηρεαστούν και κάποια πεδινά τμήματα γύρω από τα Τρίκαλα την Καλαμπάκα την Ελασσόνα τον Τύρναβο και την Φαρκαδόνα. Στις υπόλοιπες περιοχές αλλά και στις Σποράδες δεν αναμένονται καθόλου φαινόμενα.
Λάρισα: Προβλέπεται αρχικά καλος καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα γυρω ορεινά και ημιορεινά όπου δεν αποκλείονται λίγες μεμονωμένες μπόρες ενώ για την πόλη η πιθανότητα είναι μηδαμινή.
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοι 3 με 4 μποφόρ στα θαλάσσια και νοτιοδυτικοι με την ίδια ένταση στα ορεινά και τα πεδινά τμήματα με εξασθένηση παντού το βράδυ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινα του νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 14 με 28/30 βαθμούς κελσίου ενω στο νομό Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 17 έως 27.
+++++++++++++++++

Τετάρτη 29 Μαΐου.
Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας ενω στην κεντρική Μακεδονία τοπικές νεφώσεις που ακόμα και τις πρώτες πρωινές ώρες δεν αποκλείεται να δίνουν σύντομες μπόρες. Περιορισμένη ορατότητα και ομίχλες το πρωί στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας μακριά από τη θάλασσα. Σταδιακά από τις πρωινές ώρες τα νησιά του Ιονίου οι νεφώσεις θα αύξηθούν και θα εκδηλωθούν λίγες μεμονωμένες βροχές ενώ όσο πάμε προς το μεσημέρι οι νεφώσεις τα αύξηθούν σε όλα τα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου και θα αρχίσουν να εκδηλώνονται σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας της Θράκης της Ηπείρου της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας της δυτικής Στερεάς και στο εσωτερικό της Πελοποννήσου ενδέχεται να είναι ισχυρές αλλά όσο πάμε προς το απόγευμα τα φαινόμενα στα νησιά του Ιονίου θα σταματήσουν και εως αργά το βράδυ και στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές. Η πιθανότητα χαλαζόπτωσης είναι μέτρια έως υψηλή για το μεγαλύτερο μέρος της Μακεδονίας και για τμήματα της Ηπείρου της δυτικής Στερεάς τις δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας και της δυτικής και βόρειας Πελοποννήσου.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια πελάγη δυτικοι νοτιοδυτικοι 6 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές νοτιοδυτικοι έως 4 με εξασθένηση το βράδυ.
Η θερμοκρασία του κυμανθεί από 8 εως 25 βαθμούς κελσίου, στη δυτική Ελλάδα τα νησιά του Ιονίου 26/27 βαθμούς κελσίου, και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα στη Θράκη τη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά και την κεντρική και ανατολική Μακεδονία 28 με 30 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά η μεσημεριανη αστάθεια θα δώσει τοπικές καταιγίδες σε όλα τα ορεινά της περιφέρειας και περισσότερο στον Κισσαβο τον Ολυμπο τα Χάσια τα όρη του Ζαρκού και την Πίνδο και λιγότερο στους ορεινούς όγκους της Μαγνησίας ενώ πρόσκαιρα θα επεκταθούν τα φαινόμενα και σε κάποιες πεδινές περιοχές όλης της περιφέρειας μακριά όμως από τη θάλασσα. H πιθανότητα χαλαζόπτωσης είναι μέτρια για τις ορεινές αλλά και πεδινες περιοχές μακριά από τη θάλασσα.
Λάρισα: Προβλέπεται αρχικά καλος καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα η αστάθεια θα δώσει τοπικές μπορές και σποραδικές καταιγίδες στη γυρω ορεινή και πεδινή ζώνη με μικρή πιθανότητα να επηρεαστεί για λίγο καί η πόλη με γρήγορη βελτίωση από αργά το απόγευμα.
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοι ασθενεις και πρόσκαιρα το μεσημέρι 3 μποφόρ στα πεδινά με εξασθένηση.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινα του νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 14 με 26/28 βαθμούς κελσίου ενω στο νομό Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 17 έως 26.

https://www.ventusky.com/

 

++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *