Τάση του καιρού για τις επόμενες 2 εβδομάδες σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της 25/5/2024. Ο υδράργυρος τραβά την ανηφόρα και η αστάθεια την κατηφόρα!!

ffffff

Τάση του καιρού για τις επόμενες 2 εβδομάδες σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της 25 Μαΐου 2024.

28 και 29 Μαΐου.
> 95% πιθανότητα για τοπικές μπόρες στην Ηπειρο τη δυτική Μακεδονία και στα ορεινά της υπόλοιπης Μακεδονίας της Θράκης της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας της δυτικής Στερεάς και των νησιών του βόρειο Ιονίου ενω στις 29 του μήνα τα φαινόμενα θα επεκταθούν και σε πεδινές περιοχές της ηπειρωτικης χώρας. Θερμοκρασία στα ανατολικά 31 με 32 βαθμούς κελσίου ενω στα δυτικά 26 με 28.
++++++++++++++++

30 Μαΐου έως 1 Ιουνίου.
60% πιθανότητα για λιγες μεμονωμένες καταιγίδες στην δυτική Ελλάδα και τα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας της Κρήτης των νησιών του Ιονίου και των Δωδεκανήσουν στις 30 του μήνα, πολύ καλύτερος καιρός στις 31 με λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά της βορειοανατολικής χώρας και βελτιωμένος πλήρως καιρός στις 1 Ιουνίου. Θερμοκρασία αρχικά 27 με 30 βαθμούς κελσίου στα ανατολικά λίγο χαμηλότερη στα δυτικά θα ανέλθει σταδιακά στους 33 με 35 στην ανατολική χώρα και στους 29 με 32 στα δυτικά και τα νησιωτικά τμήματα.
40% πιθανότητα για αξιόλογη αστάθεια στην Ηπειρο τη Θεσσαλία τη Μακεδονία της Θράκη και το μεγαλύτερο μέρος της Στερέας και τα ορεινά της Πελοποννήσου και της Κρήτης στις 30 του μήνα, ενώ βελτιωμένος σημαντικά ο καιρός στις 31 του μήνα ενώ αίθριος στις 1 Ιουνίου. Θερμοκρασία αρχικά 28 με 30 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά με σταδιακή σημαντικη άνοδο στους 31/32 και στη συνέχεια στους 34 με 36 βαθμούς κελσίου στα κεντρικά και νότια τμήματα.
++++++++++++++++++

2 έως 4 Ιουνίου.
32% πιθανότητα για καλο καιρο σε όλη τη χώρα με λίγες μεμονωμένες καταιγίδες και αν αυτές συμβούν στα ορεινά και ημιορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης. Θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα φτάνει στα ηπειρωτικά του 34 με 36 βαθμούς κελσίου παροδικά στις 4 Ιουνίου και 37 στα δυτικά με μικρή πτώση στα ανατολικά.
24% πιθανότητα για αίθριο καιρό σε όλη τη χώρα με υψηλές θερμοκρασίες 33 με 36 βαθμούς κελσίου και τοπικά στα δυτικά στις 3-4 Ιουνίου 37 με 38.
23% πιθανότητα για αίθριο καιρό σε όλη τη χώρα με υψηλές θερμοκρασίες αρχικά 34 με 36 βαθμούς κελσίου και τοπικά στις 3 Ιουνίου 37 με 39 στα ανατολικά με μικρή κάμψη στις 4 Ιουνίου στη δυτική και βόρεια χώρα.
21% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλη τη χώρα με πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στη δυτική Μακεδονία και τα ορεινά της Ηπείρου της Μακεδονίας και της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας στις 3-4 Ιουνίου. Θερμοκρασία σε επίπεδα Ιουλίου στους 34 με 37 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά και τοπικά στις 3-4 του μήνα από τη Θεσσαλία κοινοτιότερα στους 37 με 39 βαθμούς.
++++++++++++++++++++++

5 εως 9 Ιουνίου.
42% πιθανότητα για αίθριο καιρό στις 8 του μηνά ενδέχεται να σημειωθούν λίγα μεμονωμένα φαινόμενα στα βουνά της δυτικής Μακεδονίας και της Θράκης. Θερμοκρασία σε πολύ υψηλά επίπεδα για την εποχή 35 με 38 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά στις 8 του μήνα και 40 με 41 στην ανατολική ηπειρωτική χώρα.
38% πιθανότητα λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στις 5 του μήνα στα βουνά της βόρειας Ελλάδας, στις 7 του μήνα στα βουνά της ραχοκοκαλιάς της Πίνδου ενω στις 8 του μήνα θα είναι λίγο πιο πολλά στην Ηπειρο τη δυτική Μακεδονία και τα ορεινά της υπόλοιπης δυτικής χώρας και των νησιών του Ιονίου. Θερμοκρασίες 33 με 35 βαθμούς κελσίου όλες τις ημέρες με μικρή κάμψη στη δυτική Ελλάδα στις 8 του μήνα με τα περισσότερα φαινόμενα.
22% πιθανότητα για καλο καιρό με λίγα μεμονωμένα φαινόμενα στις 5-6 του μήνα στην Ηπειρο και τη Μακεδονία ενω στις 7-8 Ιονίου αξιόλογη αστάθεια στη Μακεδονία και τη Θράκη με αρκετές βροχές και καταιγίδες ενώ λίγα φαινόμενα δεν αποκλείονται και στη βόρεια Θεσσαλία την Ηπειρο και τα ορεινά της υπόλοιπης Θεσσαλίας και κεντρικής Στερεάς. Θερμοκρασία στα ήπειρωτικά 33 με 36 και στα δυτικά έως και 38 βαθμούς κελσίου με μικρή κάμψη στη δυτική και βόρεια χώρα στις 7 και 8 του μήνα από τη Θεσσαλία και νοτιότερα θα παραμείνει σε τιμές κοντά στους 34 με 35 βαθμούς κελσίου.
+++++++++++++++++

Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι για τις 28 και 29 του μήνα θα έχουμε λίγα φαινόμενα στη δυτική και βόρεια χώρα ενώ στις 29 Μαΐου πιθανόν αυτά να φτάσουν και σε πεδινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας με τη θερμοκρασία κοντά στους 29 με 32 βαθμούς κελσίου.
Για τις 30 Μαΐου έως 1 Ιουνίου με ποσοστό 60% φαίνεται ότι ο καιρός στα γίνει καλοκαιρινός με σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας και περιορισμό της αστάθειας μόνο σε βουνά της δυτικής και βόρειας χώρας(ελπίζοντας βέβαια να επιβεβαιωθεί το 40% που δίνει αξιόλογη αστάθεια και για τις 30 Μαΐου και στη συνέχεια να βελτιώθει ο καιρός). Η θερμοκρασία σταδιακά θα πάρει την ανηφόρα από τους 30 με 32 στους 34 με 36 βαθμούς κελσίου σε ευπαθεις στη ζέστη περιοχές.
Για τις 2 έως 4 Ιουνίου ο καιρός θα βελτιωθεί σημαντικά η θερμοκρασία θα ανέβει πιθανόν και σε υψηλότερα επίπεδα από τους 36 βαθμούς κελσίου ενώ λίγα μεμονωμένα φαινόμενα κι αν αυτα συμβούν θα απασχολούν μόνο βουνά της δυτικής κεντρικής και βόρειας χώρας.
Τέλος για τις 5 έως 9 Ιουνίου ο καιρός θα παραμείνει σημαντικά ζεστός στις περισσότερες περιοχές της χώρας με τη θερμοκρασία και πάνω από τους 36 με 37 βαθμούς κάποιες από τις ημέρες ενώ η πιθανότητα φαινομένων είναι μικρή και θα απασχολήσει μόνο κάποια βουνά της βόρειας και δυτικής ελλάδας. Η πιθανότητα κάποιας αξιόλογης αλλαγής του καιρού είναι μόλις 20%.

+++++++++++++++++++++++++++++++
ΔΩΡΕΑ ΜΕΣΩ PAYPAL ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ SITE ΛΟΓΩ TΗΣ ΠΡΟΣΦΑΤHΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ XAKEΡ.
++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *