Πρόγνωση Θεσσαλίας και Ελλάδας για 24-26/5/2024 + ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ

Παρασκευή 24 Μαΐου.
Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις σε τμήματα της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας νωρίς το πρωί με μικρή πιθανότητα τοπικών βροχών. Σταδιακά πριν από το μεσημέρι θα αρχίσουν να αναπτύσσονται εκ νέου νεφωσεις στη Μακεδονία και τη Θράκη και θα εκδηλωθούν λίγες τοπικές καταιγίδες πιο πολλές στις περιοχές των νομών Σερρών Καβάλας Δράμας και Ξάνθης με γρήγορη βελτίωση από νωρίς το απόγευμα και μετά. Στην υπόλοιπη χώρα αίθριος καιρός με υψηλές θερμοκρασίες.
Οι άνεμοι θα πνέον βορειοδυτικοι 4 μποφόρ στο Ιόνιο και το βόρειο Αιγαίο και 5 με 6 μποφορ στο κεντρικο και νοτιο Αιγαίου και το νότιο Ιόνιο.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 εως 29 με 31 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά ενω στην Ηπειρο τα νησιά του Ιονίου και τα νησιά του Αιγαίου από 14 έως 25 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπεται καλός καιρός με εγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές συννεφιές στα βουνά το μεσημέρι και το απόγευμα.
Λάρισα: Προβλέπεται καλός καιρός.
Οι άνεμοι θα πνεουν βορειοδυτικοι 3 με 4 μποφόρ στα πεδινά και τα θαλάσσια τμήματα έως το μεσημέρι ενω στη συνέχεια θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 12 εως 29/31 βαθμούς κελσίου ενω στο νομο Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 16 έως 26.
+++++++++++++++++

Σάββατο 25 Μαΐου.
Προβλέπεται αρχικά καλος καιρός σε όλη τη χώρα αλλα τις προ μεσημβρινές ώρες στη Μακεδονία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες κάτω περιόδους φαινόμενα τα οποία για λίγο αργά το απόγευμα θα επεκταθούν και σε τμήματα της Ηπείρου της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς μακριά από τη θάλασσα και θα παραμείνουν έως και αργά το βράδυ με τάση επέκτασης και στο εσωτερικό της Πελοποννήσου αλλά και τα νότια τμήματα αυτής καθώς και σε κάποια νησιά του Ιονίου. Επισημαίνεται οτι τα φαινόμενα θα είναι αξιόλογα και ενδεχομένως για λίγες ώρες έντονα στις περισσότερες περιοχές της δυτικής Μακεδονίας στα όρεινα της δυτικής Θεσσαλίας ενώ δεν θα επηρεαστούν καθόλου τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας της Θράκης όλο το Αιγαίο και οι παραθαλάσσεις περιοχές όλης της ηπειρωτικής χώρας καθώς και τμήματα της ανατολικής και δυτικής Στερεάς της Εύβοιας παραθαλάσσια της Ηπείρου της δυτικής Στερεάς το βόρειο Ιόνιο Κυκλάδες Κρήτη Δωδεκάνησα και ανατολική Πελοπόννησο.
Οι άνεμοι θα πνεουν βόρειοι στο Αιγαίο 6 και τοπικά στα ανατολικά και νότια 7 μποφόρ και από ανατολικές διευθύνσεις στα ηπειρωτικά αλλά και το Ιόνιο έως 4 μποφόρ και αργά το βράδυ στο Ιόνιο βόρειοδυτικοι 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 εως με 27/29 βαθμούς κελσιου στα ηπειρωτικά αλλά και τα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου και παροδικά σε κάποιες περιοχές τις δυτικής Ελλάδας 31 με 32 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινα των νομών Τρικάλων Καρδίτσας στην περιοχή του Ολύμπου στο νομό Λάρισας και παροδικά για λίγο το απόγευμα και σε κάποια πεδινά τμήματα των νομών Τρικάλων Καρδίτσας στα βόρεια και δυτικά του νόμου Λάρισας ενώ παραθαλάσσεις περιοχές περιοχές γύρω από την Κάρλα και σχεδόν σε όλο το νομό Μαγνησίας – Σποραδων δεν θα σημειωθούν φαινόμενα.
Λάρισα: Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές και διάσπαρτες καταιγίδες σε ορεινα και ημιορεινά τμήματα γύρω από την Ελασσόνα τον Τύρναβο την περιοχη Ζάρκου Κισσάβου και Φαρσάλων ενώ για την πόλη πολύ μικρή πιθανότητα για κάποια παροδική μπόρα.
Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοι ασθενεις και το μεσημέρι νότιοανατολικοι 4 μποφόρ στα πεδινά με εξασθένηση παντού το βράδυ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 14 εως 27/29 βαθμούς κελσίου ενω στο νομο Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 17 έως 26.
+++++++++++++

Κυριακή 26 Μαΐου.
Προβλέπεται αρχικά άστατος καιρός στη δυτική Μακεδονία τη δυτική και κεντρική Θεσσαλία την κεντρική Στερεά και το μεγαλύτερο μέρος της Πελοποννήσου με τοπικές βροχές κάτα περιόδους, φαινόμενα που τοπικά θα επηρεάσουν και νησιά του Ιονίου την δυτική και ανατολική Στερεά την υπόλοιπη Θεσσαλία τις Σποράδες έως και τις πρωινές ώρες καθώς και κάποια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας. Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν και παροδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά ενώ τα φαινόμενα θα επεκταθούν πρόσκαιρα και στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα καθώς και σε ορεινά τμήματα της Κρήτης με σταδιακή όμως σημαντική βελτίωση προς τις βραδινές ώρες παντού. Επισημαίνεται οτι τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους αξιόλογα ή και έντονα στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας δεξιά και αριστερά της Πίνδου από την περιοχή της Φλώρινας έως και την Σπάρτη ενώ αντίθετα θα είναι πολύ πιο ασθενή στα παραθαλάσσια τμήματα. Ανεπηρέαστες τελείως περιοχές της Θράκης τα νησιά των ανατολικού Αιγαίου και Κυκλάδες Δωδεκάνησα και τα πεδινά της Κρήτης.
Οι ανεμοι θα πνέουν βόρειοανατολικοι 6 με 7 μποφόρ στο Αιγαίο και 4 με 5 στο Ιόνιο με σταδιακή σημαντική εξασθένηση από το απόγευμα και μετά και στροφή σε βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 εως 25 βαθμούς κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας με τα εντονότερα φαινόμενα και ως 26 με 28 βαθμούς κελσίου στα δυτικότερα παραθαλάσσια τμήματα αλλά και την βόρεια και ανατολική χώρα.

Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικές μπόρες ενω τις μεσημεριανές ώρες θα εκδηλωθούν και λίγες καταιγίδες πιο έντονες στο εσωτερικό της περιφέρειας μακριά από τη θάλασσα και τις Σποράδες. Ενδεικτικά θα σημειωθούν 10-25 χιλιοστά υετού στο μεγαλύτερο μέρος στο νομών Τρικάλων Καρδίτσας και 5-10 χιλιοστά βροχές στις περισσότερες περιοχές του νομού Λάρισας Μαγνησίας ενώ στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες τα φαινόμενα θα είναι πολύ πιο ασθενή. Ο καιρός από το απόγευμα και μετά θα βελτιωθεί σε όλη την περιφέρεια.
Λάρισα: Προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικές βροχές κάτα περιόδους ενώ το μεσημέρι δεν αποκλείεται στην πόλη και την γύρω πεδινή περιοχή να εκδηλωθεί και σύντομη καταιγίδα με γρήγορη όμως βελτίωση και περιορισμό των φαινομένων στα δυτικότερα του νομού και το βράδυ βελτίωση παντού.
Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ στα παραθαλάσσια τμήματα με σταδιακή στροφή από το μεσημέρι σε βόρειοανατολικούς 4 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση και στροφή το βράδυ σε βορειοδυτικούς 3 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 13 εως 22/24 βαθμούς κελσίου ενω στο νομο Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 17 έως 24.

https://www.ventusky.com/

 

++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *