ΚΑΙΡΟΣ ΠΟΛΕΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ 5 ΗΜΕΡΩΝ ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΗΣ ΤΟΜΗΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑΣ 16 ΠΕΡΙΟΧΩΝ (ΣΧΕΤΙΚΗ ΥΓΡΑΣΙΑ %)

Όπως έχουμε πει εδώ και λίγο διάστημα έχουμε στη διάθεσή μας λογισμικό με το οποίο μπορούμε να βλέπουμε διάφορες παραμέτρους που μας απασχολούν στην πρόγνωση καθ΄ύψος δηλαδή από το έδαφος έως και τα 11-12 km υψόμετρο περίπου.
Ένα από αυτά τα διαγράμματα είναι η σχετική υγρασία (επι τοις εκατο) που υπάρχει στην ατμόσφαιρα μιας και μέσω αυτής μπορούμε να γνωρίζουμε που και πότε θα υπάρχουν νεφώσεις που εν δυνάμει μπορεί να δώσουν και κάποιες παροδικές βροχές , εντονες καταιγιδες ή αιθριο καιρο.

Παρουσιάζουμε λοιπόν την πορεία της σχετικής υγρασίας από το έδαφος(1000 hPa) έως και τα 11-12 km (200 hPa) περίπου υψόμετρο (κατακορυφος αξονας) για 16 χαρακτηριστικές περιοχές της χώρας από τα δεδομένα του προγνωστικού μοντέλου GFS στο πρωινο τρέξιμο 00Z της 23ηςMAIOY εως και τις 29/5 ΞΗΜΕΡΩΜΑ (οριζοντιος αξονας). Προσθεσαμε και μαυρο περιγραμμα για τις ημερες ενδιαφεροντος καθως και τον πιθανο καιρο κατω.

Καφετί και κόκκινες αποχρώσεις σημαίνουν έλλειψη υγρασίας άρα και νεφωσεων ενώ όταν πηγαίνουμε στις μπλε αποχρώσεις και ειδικά σε αυτές σε πιο έντονα μπλε ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΕΩΣ ΠΑΝΩ ΣΤΑ 8-10km ΥΨΟΜΕΤΡΟ πάνω από 75-85% ΣΧΕΤ.ΥΓΡΑΣΙΑ τότε μιλάμε για πυκνες νεφώσεις με βροχες-καταιγιδες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

+++++++++++++++++++++++++++++++
ΔΩΡΕΑ ΜΕΣΩ PAYPAL ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ SITE ΛΟΓΩ TΗΣ ΠΡΟΣΦΑΤHΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ XAKEΡ.
++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *