Πρόγνωση Θεσσαλίας και Ελλάδας για 16-18/5/2024 + ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ

Πέμπτη 16 Μαΐου.
Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με τοπικές νεφωσεις στο βορειοανατολικό Αιγαίο. Το ξημέρωμα οι νεφώσεις θα αυξηθούν στο βόρειο Ιόνιο και την Ηπειρο και θα εκδηλωθούν σύντομες βροχές και λίγες καταιγίδες φαινόμενα που το πρωί θα επηρεάσουν την δυτική και κεντρική Μακεδονία τη Θεσσαλία την κεντρική και ανατολική Στερεά την Εύβοια τις Σποράδες και ως το μεσημέρι και τμήματα του κεντρικού και βόρειου Αιγαίου και την Θράκη. Σταδιακά ο καιρός από τα δυτικά προς τα ανατολικά θα βελτιώνεται όσο πάμε προς το βράδυ και τα φαινόμενος αργά τη νύχτα θα επικεντρωθούν εξασθενημένα στη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Τοπικές ομίχλες θα σημειωθούν αργά τη νύχτα μετά τα φαινόμενα σε τμήματα της Θεσσαλίας και της δυτικής Μακεδονίας. Επισημαίνεται ότι θα υπάρξει σημαντική μεταφορά αφρικανικη σκόνης κυρίως για τη δυτική κεντρική και νότια χώρα. Επισημαίνεται επίσης ότι τα φαινόμενα δεν θα είναι ισχυρά σε καμία περιοχή της χώρας και η βροχόπτωση δεν θα ξεπεράσει τα 2 με 7 χιλιοστά στις προαναφερθείσες περιοχές που θα σημειωθούν φαινόμενα.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο νοτιοανατολικοι 7-8 μποφόρ και στο Αιγαίο βορειοανατολικοι 3 με 4 και στα βόρεια 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 εως 22 βαθμούς κελσίου στη Μακεδονία της Θράκη το βόρειο ανατολικό Αιγαίο και τα βόρεια της Θεσσαλίας έως 23 με 25 βαθμούς κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα της χώρας και τοπικά στη Ρόδο την νότια Κρήτη και τη δυτική Ελλάδα 27 με 31 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά γρήγορα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν σύντομες βροχές μικρής έντασης και διάρκειας τις πρώτες πρωινές και μεσημεριανές ώρες με βελτίωση στη συνέχεια παντού. Σημαντική μεταφορά αφρικανικης σκόνης. Δεν αναμένονται πάνω από 1-4 χιλιοστά βροχής σε καμία περιοχή του διαμερίσματος εκτός πιθανως από την ευρύτερη περιοχή του Ολύμπου όπου θα φτάσουμε τα 7μμ.
Λάρισα: Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά γρήγορα το ξημέρωμα εως και τις μεσημεριανές ώρες οι συννεφιές θα αυξηθούν και θα εκδηλωθεί προσκαιρη ασθενη βροχή με γρήγορη βελτίωση από το απόγευμα.
Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοι 3 με 4 μποφόρ στα πεδινά το μεσημέρι και το απόγευμα και 4 και τοπικά 5 στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες με μικρή εξασθένηση το βράδυ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 με 18/20 βαθμούς κελσίου στα πεδινά όλης της περιφέρειας και τοπικά στα παραθαλάσσια και τα νησιωτικά από 15 έως 21 βαθμούς κελσίου.
++++++++++++++++++++++

Παρασκευή 17 Μαΐου.
Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με τοπικές ομίχλες το πρωί και το βράδυ στα ανατολικά ηπειρωτικά και τοπικές νεφώσεις στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα τις μεσημεριανές ώρες όπου δεν αποκλέονται κάποιες σύντομες βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα ο καλός καιρός θα διατηρηθεί έως και το απόγευμα που μόνο στους νομούς Ηλείας Αρκαδίας Μεσσηνίας Αττικής Λακωνίας και Αργολίδας δεν αποκλείονται κάποιες λίγες βροχές εως και τις βραδινές ώρες με βελτίωση. Σημαντική μεταφορά αφρικανικης σκόνης σε όλο τον Eλλαδικό χώρο.
Οι άνεμοι θα πνέον από νοτίες διευθύνσεις στο Ιόνιο 3 με 4 μποφόρ και αργότερα δυτικοι και στο Αιγαίο βόρειοι ασθενείς με σταδιακή ενίσχυση στα βορειότερα τμήματα στα 4 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 εως 25 βαθμούς κελσίου στη Θεσσαλία την Μακεδονία τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο εως 26 με 30 βαθμούς κελσίου στα υπόλοιπα πεδινά παραθαλάσσια και νησιωτικά τμήματα της χώρας και στην βόρεια Κρήτη τοπικά θα σημειωθούν και 33 με 36 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπεται καλός καιρός με τοπικές ομίχλες το πρωί και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας στη συνέχεια ενώ θα υπάρχουν και αραιες νεφώσεις κατά περιόδους. Σημαντική μεταφορά αφρικανικης σκόνης.
Λάρισα: Προβλέπεται καλός καιρός με αραιες νεφωσεις κατα περιόδους. Σημαντική μεταφορά αφρικανικης σκόνης.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα πεδινά μεταβλητοι ασθενεις και τοπικά το μεσημέρι και το απόγευμα νοτιοανατολικοι 2 με 3 μποφόρ και στα πεδινά και τα θαλάσσια τμήματα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθει στα πεδινά το νομών Τρικάλων και Καρδίτσας από 10 έως 23 με 25 βαθμούς κελσίου στο νομό Λάρισας από 10 έως 26 βαθμούς κελσίου και στο νομό Μαγνησίας τα υπόλοιπα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 14 έως 22 βαθμούς κελσίου.

++++++++++++++++++++++

Σάββατο 18 Μαΐου.
Προβλέπεται αρχικά γενικά καλός καιρός με περιορισμένη ορατότητα στα ανατολικά ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Σταδιακά το μεσημέρι και μετά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες στην Μακεδονία τμήματα της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας και της δυτικής Στερεάς αργα το βράδυ. Ενδεχομένως τα φαινόμενα στους νομούς Ημαθίας Πέλλας Κιλκίς Θεσσαλονίκης Σερρών να είναι κατά τόπους αξιόλογα υπο την μορφή καταιγίδων. Σημαντική μεταφορά αφρικανικης σκόνης σε όλο τον Eλλαδικό χώρο.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο νοτιοανατολικοι 3 μποφόρ και στο Αιγαίο βόρειοι με την ίδια ένταση και αργά το βράδυ στο Ιόνιο ανατολικοι 4 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε πολύ ψηλά επίπεδα στην νότια χώρα θα κυμανθει από 8 έως 27 βαθμούς κελσίου στη Μακεδονία τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο έως 28 με 32 βαθμούς κελσίου στα υπόλοιπα πεδινα παραθαλάσσια και νησιωτικά τμήματα της χώρας και τοπικά στην πεδινή Πελοπόννησο την νότια Κρήτη και την ανατολική Ρόδο 33 με 35 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με αραιες νεφωσεις κάτω περιόδους κυρίως από το μεσημέρι και μετά ενώ δεν αποκλείεται προς τις απογευματινές και βραδινές ώρες να σημειωθούν τοπικές βροχές στους νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας και ενδεχομένως στα βόρεια του νομού Λάρισας με γρήγορη βελτίωση. Ανεπηρεαστες οι υπόλοιπες περιοχές της περιφέρειας. Σημαντική μεταφορά αφρικανικης σκόνης.
Λάρισα: Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά απο το μεσημέρι και μετά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως τα ορεινά βόρεια της πόλης όπου δεν αποκλείονται κάποιες σύντομες μπόρες με βελτίωση αργά το βράδυ.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοι ασθενεις και τοπικά το βράδυ νοτιοανατολικοι 2 με 3 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 12 εως 27 με 30 βαθμούς κελσίου ενω στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 14 εως 25 βαθμούς κελσίου.

https://www.ventusky.com/
https://www.ventusky.com/
++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *