Πρόγνωση Θεσσαλίας και Ελλάδας για 10-12/5/2024 + ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ

Παρασκευή 10 Μαΐου.
Προβλεπεται στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικα άστατος καιρός κατά περιόδους με τοπικές μπόρες και στα παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες ενώ τα φαινόμενα όσο πάμε προς το πρωί θα επεκταθούν και σε νησιά του βορειοανατολικου Αιγαίου τις Κυκλάδες την Κρήτη ενω τις μεσημεριανές ώρες και στα υπόλοιπα νησιά του ανατολικού και νότιου Αιγαίου και στα νησιά του Ιονίου. Σταδιακά αργά το απόγευμα προς το βράδυ τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν στις περισσότερες περιοχές της δυτικής Ελλάδας και του Ιονίου και θα παραμείνουν έστω και μειωμένα σε τμήματα της Μακεδονίας της Θράκης της Θεσσαλίας της ανατολικής και κεντρικής Στερεάς Ελλάδας της Εύβοιας της Κρήτης των Κυκλάδων των νησιων του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Επισημαίνεται τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά σε περιοχές των νομών Πιερίας Ημαθίας Πέλλας Λάρισας Μαγνησίας Τρικάλων Καρδίτσας Φθιώτιδας Εύβοιας Βοιωτίας Φωκίδας Αττικής που βλέπουν προς τα βόρειοανατολικά και ενδεχομένως και σε κάποιες περιοχές του νομού Φλώρινας Γρεβενών Θεσσαλονίκης Ηρακλείου Ρεθύμνης Λασιθίου Κιλκις Χανίων Καστοριάς και Κοζάνης που βλέπουν επίσης προς τα ανατολικά. Κατά τόπους στις περιοχές έντονων φαινομένων θα σημειωθούν 20 με 50 mm βροχής.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοανατολικοι 7 με 8 μποφορ και βορειοδυτικοι 4 με 5 στο Ιόνιο.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 20 βαθμούς κελσίου στη Μακεδονία τη Θράκη τη Θεσσαλία την ανατολική και κεντρική Στερεά την Εύβοια τις Σποράδες το βόρειοανατολικό Αιγαίο τα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης και ως 22 με 25 βαθμούς κελσίου στα υπόλοιπα πεδινά παραθαλάσσια και νησιωτικά τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικές μπόρες κατα περιόδους και νωρίς το πρωί σποραδικές καταιγίδες θα παραθαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες. Σταδιακά αργά το βράδυ ο καιρός θα παρουσιάσει και αρκετά μεγάλα ανοίγματα χωρίς όμως τα φαινόμενα να σταματήσουν τελείως. Επισημαίνεται τα φαινόμενα ενδεχομένως να είναι ισχυρά κυρίως στα βουνά και τα παραθαλασσια του Ολύμπου του Κισσάβου του Μαυροβουνίου του Πηλίου της Οθρυος και των βουνων της Πίνδου βλέπουν προς τα ανατολικά (20-50χιλιοστα) ενω στο εσωτερικό της πεδιάδας θα είναι ποτιστικού χαρακτήρα και δεν θα ξεπεράσουν γενικώς τα 5 με 15 mm.
Λάρισα: Προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικές βροχές και μπόρες κατα περιόδους έως και τις πρώτες απογευματινές ώρες όπου θα υπάρχουν και σημαντικά ανοίγματα του καιρού.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοανατολικοι στις Σποράδες 6 με 7 μποφόρ και μεταβλητοι και τοπικά το μεσημέρι βόρειοανατολικοι έως 4 μποφόρ στο εσωτερικό της πεδιάδας.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνου από 12 έως 18 με 20 βαθμούς κελσίου ενω στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 14 έως 20.
+++++++++++++++++++++++++++

Σάββατο 11 Μαΐου.
Προβλέπεται αρχικά άστατος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας εκτός από τη δυτική Ελλάδα την Πελοπόννησο και τμήματα των Κυκλάδων με τοπικές μπόρες και λίγες καταιγίδες στα θαλάσσια τμήματα αλλά σταδιακά ο καιρός στα παρουσιάσει σημαντική βελτίωση στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες εκ νέου αστάθεια θα δώσει λίγες μεμονωμένες μπόρες κυρίως στην Ηπειρο τη δυτική Στερεά τη δυτική Πελοπόννησο τη δυτική Μακεδονία τη δυτική και βόρεια Θεσσαλία τα νησιά του Ιονίου την Κρήτη και ενδεχομένως κάποιες περιοχές του νομού Ημαθίας Πιερίας Πέλλας με σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων και περιορισμού τους μόνο στη δυτική Ελλάδα αργά το απόγευμα προς το βράδυ όπου και εκεί θα σταματήσουν έως τα μεσάνυχτα. Δεν αναμένονται ισχυρά και επικίνδυνα φαινόμενα σε καμία περιοχή της χώρας ενώ ενδεχομένως να είναι μόνο τοπικά αξιόλογα σε κάποιους περιοχές στο νομών Γρεβενών Κοζάνης Ιωαννίνων και ορεινά της υπόλοιπης ράχοκοκκαλιάς της Πίνδου.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι βορειοανατολικοι 7 με 8 μποφόρ με σταδιακή σημαντική εξασθένηση από το απόγευμα και απο δυτικές διευθύνσεις 4 μποφόρ στα υπόλοιπα πελάγη.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 εως 24 βαθμούς κελσίου σε όλη την ηπειρωτική χώρα και τα νησιωτικά τμήματα.

Θεσσαλία και σποράδες: Προβλέπεται γενικά νεφελώδης καιρός με τοπικές βροχές κατά περιόδους μικρής έντασης και διάρκειας οι οποίες το μεσημέρι και το απόγευμα θα επικεντρωθούν μόνο στα ορεινά και ημιορεινά το νομών Τρικάλων Καρδίτσας και την ευρύτερη περιοχή Ολύμπου και εκεί θα σταματήσουν νωρίς το απόγευμα προς τις βραδινές ώρες και ο καιρός στα βελτιωθεί. Δεν αναμένονται αξιόλογα χιλιοστά βροχή στον πεδινό χώρο ενώ μόνο σε κάποιες περιοχές γύρω από τα Τρίκαλα την Καλαμπάκα και τα ορείνα των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και την περιοχή Ολύμπου θα συμειωθουν 5 με 10 mm.
Λάρισα: Προβλέπεται αρχικά νεφελώδης καιρός με πιθανότητα σύντομης βροχής ενώ μετά το μεσημέρι ο καιρός θα έχει και μεγάλα ανοίγματα.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ αρχικά στις Σποράδες και παροδικά δυτικοι 2 μποφόρ το μεσημέρι στα πεδινά με εξασθένηση παντού το βράδυ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνου από 10 έως 20 με 21 βαθμούς κελσίου ενω στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 14 έως 22.
++++++++++++++++++++++++++++

Κυριακή 12 Μαΐου.
Προβλέπεται βελτιωμένος καιρός σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στην Ηπειρο την Μακεδονία και τα ορεινά της δυτικής Στερεάς της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς και θα σημειωθούν λίγες μεμονωμένες μπόρες ή καταιγίδες με γρήγορη βελτίωση αργά το απόγευμα προς το βράδυ παντού.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοι 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ και βορειοδυτικοι ασθενείς στα υπόλοιπα πελάγη αλλά και τα ηπειρωτικά.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 εως 24/27 βαθμούς κελσίου σε όλη την ηπειρωτική χώρα και τα νησιωτικά τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στο εσωτερικό της πεδιάδας και δεν αποκλείονται λίγες μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στον Ολυμπο τα Χάσια και τα υπόλοιπα ορεινά τμήματα του νομού Τρικάλων και Καρδίτσας με πολύ μικρή πιθανότητα να επηρεαστούν και κάποια πεδινά τμήματα γύρω από την Καλαμπάκα τα Τρίκαλα και την Ελασσόνα πολύ μικρής έντασης και διάρκειας με γρήγορη βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές της περιφέρειας ηλιοφάνεια και λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα άνευ σημασίας.
Λάρισα: Προβλέπεται αρχικά αιθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοι ασθενεις και παροδικά στις Σποράδες στην αρχή βόρειοδυτικοι 3 με 4 μποφόρ με εξασθένηση.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνου από 7 έως 22 με 24 βαθμούς κελσίου ενω στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 12 έως 22.

https://www.ventusky.com/
https://www.ventusky.com/
++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *