ΚΑΙΡΟΣ ΠΟΛΕΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ 5 ΗΜΕΡΩΝ ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΗΣ ΤΟΜΗΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑΣ 14 ΠΕΡΙΟΧΩΝ (ΣΧΕΤΙΚΗ ΥΓΡΑΣΙΑ %)

Όπως έχουμε πει εδώ και λίγο διάστημα έχουμε στη διάθεσή μας λογισμικό με το οποίο μπορούμε να βλέπουμε διάφορες παραμέτρους που μας απασχολούν στην πρόγνωση καθ΄ύψος δηλαδή από το έδαφος έως και τα 11-12 km υψόμετρο περίπου.
Ένα από αυτά τα διαγράμματα είναι η σχετική υγρασία (επι τοις εκατο) που υπάρχει στην ατμόσφαιρα μιας και μέσω αυτής μπορούμε να γνωρίζουμε που και πότε θα υπάρχουν νεφώσεις που εν δυνάμει μπορεί να δώσουν και κάποιες παροδικές βροχές , εντονες καταιγιδες ή αιθριο καιρο.

Παρουσιάζουμε λοιπόν την πορεία της σχετικής υγρασίας από το έδαφος(1000 hPa) έως και τα 11-12 km (200 hPa) περίπου υψόμετρο για 14 χαρακτηριστικές περιοχές της χώρας από τα δεδομένα του προγνωστικού μοντέλου GFS στο μεσημεριανο τρέξιμο 12Z της 8ηςMAIOY εως και τις 13/5 ΞΗΜΕΡΩΜΑ (κατω αξονας)

Καφετί και κόκκινες αποχρώσεις σημαίνουν έλλειψη υγρασίας άρα και νεφωσεων ενώ όταν πηγαίνουμε στις μπλε αποχρώσεις και ειδικά σε αυτές σε πιο έντονα μπλε ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΕΩΣ ΠΑΝΩ ΣΤΑ 8-10km ΥΨΟΜΕΤΡΟ πάνω από 75-85% ΣΧΕΤ.ΥΓΡΑΣΙΑ τότε μιλάμε για πυκνες νεφώσεις με βροχες-καταιγιδες.

Οι επεξηγήσεις που δίνουμε είναι προσωρινές ώστε να γίνει κτήμα όλων των ακολούθων μας το πως διαβάζονται τα διαγράμματα.
Οσοι ενδιαφέρονται για τις δικές τους περιοχές μπορούν να μας στέλνουν μήνυμα/σχόλιο κάτω από το άρθρο ώστε να προσθέσουμε και κάποια άλλα μέρη της χώρας.

 

+++++++++++++++++++++++++++++++
ΔΩΡΕΑ ΜΕΣΩ PAYPAL ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ SITE ΛΟΓΩ TΗΣ ΠΡΟΣΦΑΤHΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ XAKEΡ.
++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *