Πρόγνωση Θεσσαλίας και Ελλάδας για 7-9/5/2024 + ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ

Τρίτη 7 Μαΐου.
Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βουνά της Μακεδονίας και της Θράκης το μεσημέρι και το απόγευμα όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες μεμονωμένες μπόρες με γρήγορη βελτίωση.
Οι ανεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοι δυτικοι στο Ιόνιο και το νότιο Αιγαίο 4 με 5 μποφόρ  με σημαντική εξασθένηση προς το βράδυ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 27 με 29 βαθμούς κελσίου στα ανατολικά ηπειρωτικά τα νησιά του Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα ενώ στη δυτική Ελλάδα από 8 έως 25 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπεται αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα βουνά.
Λάρισα: Προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα γύρω βουνά.
Οι ανεμοι θα πνέουν μεταβλητοι ασθενεις και προσκαιρα το μεσημέρι από νότιες διευθύνσεις 2 με 3 μποφόρ και στα πεδινά και τα θαλάσσια τμήματα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 10 εως 27-29 βαθμούς κελσίου ενω στο νομό Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 14 σε έως 25.

+++++++++++++++++

Τετάρτη 8 Μαΐου.
Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα αρχικά αλλά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις προς το μεσημέρι στα ορεινά της Μακεδονίας της Θράκης της Θεσσαλίας της Ηπείρου της κεντρικής Στερεάς και της κεντρικής Πελοποννήσου και θα σημειωθούν τοπικές καταιγίδες μικρής διάρκειας γενικά με σταδιακή εξασθένηση προς τις βραδινές ώρες στις περισσότερες περιοχές εκτός από την δυτική Μακεδονία την Ηπειρο και στη συνέχεια και στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Στερεά όπου τα φαινόμενα θα συνεχιστούν  αργά το βράδυ κατά περιόδους. Ενδεχομένως τα φαινόμενα αν και σύντομα να είναι ισχυρά με χαλαζοπτώσεις σε ορεινά κυρίως τμήματα των νομών Θεσπρωτίας Ιωαννίνων Αρτας Δράμας Καβάλας Ξάνθης Καστοριάς και Φλώρινας.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοι ασθενεις και παροδικά νότιοανατολικοι 2 με 4 μποφόρ στα πεδινά και τα θαλάσσια τμήματα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 εως 28 βαθμούς κελσίου σε όλη τη χώρα.
Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφωσεις στα βουνά το νομων Τρικάλων Καρδίτσας και την περιοχή Ολύμπου στη Λάρισα και θα εκδηλωθούν στο σποραδικές καταιγίδες μικρής διάρκειας αλλα πιθανόν ισχυρές γύρω από την Καλαμπάκα τη λίμνη Πλαστήρα Περτούλι και Ελασσόνα.
Λάρισα: Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως γύρω από τονΟλυμπο που θα εκδηλωθούν κάποιες μεμονωμένες καταιγίδες που ενδεχομένως να επηρεάσουν και κάποια πεδινά τμήματα προς την Ελασσονα τα Τέμπη και τη Ραψάνη.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοανατολικοι το μεσημέρι και το απόγευμα 2 με 4 μποφόρ και στα πεδινά και τα θαλάσσια τμήματα με εξασθένηση.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 12 εως 27-28 βαθμούς κελσίου ενω στο νομό Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 16 έως 27.
+++++++++++++++++++++++

Πέμπτη 9 Μαΐου.
Προβλέπεται αρχικά τοπικές νεφώσεις στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν αρχικά τοπικές μπόρες στην Κρήτη την Πελοπόννησο τα νησιά τουΙονίου την Στερεά Ελλάδα της Κυκλάδες και γρήγορα προς το μεσημέρι και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα ενώ θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγιδες κυρίως τις θερμές ώρες της ημέρας με σταδιακή βελτίωση στα δυτικά και νότια το βράδυ ενώ τα φαινόμενα θα παραμείνουν σε τμήματα της Μακεδονίας της Θεσσαλίας των Σποράδων του βόρειου Αιγαίου της Θράκης και ενδεχομένως της δυτικής Κρήτης. Επισημαίνεται οτι τα φαινόμενα ενδεχομένως να είναι ισχυρά κατά τόπους σε κάποια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας των ορεινών και ημιορεινών τμημάτων της Θεσσαλίας που βλέπουν προς τα ανατολικά της Φθιώτιδας και κάποιων ορεινών της Κρήτης και της νότιας Πελοποννήσου.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίου βορειοανατολικοι 5-6 μποφόρ στο Ιόνιο νότιοανατολικοι με την ίδια ένταση και στο νότιο Αιγαίο νοτιοανατολικοι 4 με 5 μποφόρ με σταδιακή μικρή εξασθένηση πάντου το βράδυ εκτός από το βορειοανατολικό Αιγαίο που θα φτάσουμε τα 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 20 με 23 βαθμούς κελσίου στη δυτική Ελλάδα τη Θράκη και την Κρήτη και ως 23 με 26 βαθμούς κελσίου στα υπόλοιπα πεδινά παραθαλάσσια και νησιωτικά τμήματα της χώρας.
Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπεται αρχικά σχετικά καλός καιρός με τοπικές νεφωσεις κατά περιόδους αλλά προς τις μεσημεριανές ώρες  θα αύξηθούν και θα εκδηλωθούν παροδικές βροχές και λίγες καταιγίδες κυρίως τις θερμές ώρες της ημέρας περισσότερες στις ορεινές περιοχές ενω στα πεδινά θα επικρατεί μια ποτιστική βροχή κατά περιόδου σε ως και αργά το βράδυ. Εκτίμηση για 0 έως 5 χιλιοστά για τις πεδινές περιοχές 5 με 10 χιλιοστά για τα ορεινά της περιφέρειας και τις Σποράδες.
Λάρισα: Προβλέπεται αρχικά τοπικές νεφώσεις αλλά και ανοίγματα του καιρού  αλλά από το μεσημέρι και μετά οι νεφωσεις θα δίνουν τοπικές βροχές ή μπόρες κατα περιόδους μέτριας έντασης ως και αργά το βράδυ. Δεν αναμένονται πάνω από 2 με 5 mm βροχή στην πόλη και τη γύρω πεδινη ζώνη.
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοι 4 με 5 μποφόρ στις Σποράδες και 2-4 μποφορ στα πεδινά τμήματα κυρίως το μεσημέρι.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 12 εως 19/21 βαθμούς κελσίου ενω στο νομό Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 16 έως 23.

https://www.ventusky.com/
https://www.ventusky.com/
++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *