Πρόγνωση Θεσσαλίας και Ελλάδας για 2-3/5/2024 + ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ

Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου.
Προβλέπεται αρχικά νεφωσεις στα νησιά του Ιονίου και την νότια Πελοπόννησο με σποραδικές βροχές και  καταιγίδες, και στην Μακεδονία με πιθανότητα λίγων τοπικών βροχών έως το πρωί. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σημαντικά στη δυτική χώρα ενώ τις μεσημεριανές και απόγευματινες ώρες η αστάθεια θα αύξηθεί εκ νέου στα ηπειρωτικά τμήματα και το βόρειο Ιόνιο μακριά από τη θάλασσα και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες που φαίνεται να είναι λίγο πιο αξιόλογες στην Ηπειρο τη δυτική Στερεά τη δυτική και βόρεια Θεσσαλία την κεντρική Στερεά τη κεντρική Πελοπόννησο την Μακεδονία και ενδεχομένως κάποιο ορεινά τμήματα της Θράκης με σταδιακή βελτίωση σχεδόν παντού έως αργά το βράδυ. Κάποια φαινόμενα δεν αποκλείεται να παραμείνουν έως την αλλαγή της ημέρας σε νομούς Καβάλας Ξάνθης Δράμας Ροδόπης και στην ευρύτερη περιοχή της Κέρκυρας. Επισημαίνεται οτι τα φαινόμενα ενδεχομένως να είναι για λίγο αξιολογα και ισχυρα γύρω από το νησί της Κέρκυρας καθώς και στα ορεινά και ημιορεινά των νομών Δράμας Ξάνθης και Καβάλας.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 4 και στα νότια 5 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση και στροφή παντού σε δυτικούς από το απόγευμα 4 με 5 μποφόρ κυρίως στο νότιο Ιόνιο και στο νότιο Αιγαίο.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 εως 22 βαθμούς κελσίου στην Ηπειρο τη δυτική Μακεδονία το βόρειο Ιόνιο τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο ενω στις υπόλοιπες περιοχές θα φτάνει κατά τοπους τους 25 με 27 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπονται τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους πιο αύξημένες  και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες και λίγες μεμονωμένες καταιγίδες το μεσημέρι πρώτα στους νομούς Τρικάλων Καρδίτσας και πρόσκαιρα πιθανόν για λίγο και σε περιοχές του νομού Λάρισας και Μαγνησίας μακριά από τη θάλασσα με γρήγορη βελτίωση από το απόγευμα παντού.
Λάρισα: ΠροβλέπονταΙ νεφώσεις που πρόσκαιρα το μεσημέρι και το απόγευμα θα αύξηθούν και θα εκδηλωθεί παροδική μπόρα στην πόλη και ενδεχομένως μεμονωμένη καταιγίδα στην γύρω πεδινή περιοχή.
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοι 2 με 3 μποφόρ και στα πεδινά και τα θαλάσσια τμήματα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνου από 11 εως 24/26 βαθμούς κελσίου ενω στα υπόλοιπα του νομού Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 14 εως 23 βαθμούς κελσίου.

+++++++++++++++++++++++++

Μεγάλη Παρασκευή 3 Μαΐου.
Προβλέπεται αρχικά νεφώσεις στα νησιά του Ιονίου την Ηπειρο τη δυτική Στερεά την Μακεδονία και τη Θράκη με τοπικές μπόρες και στην κεντρική κυρίως Μακεδονία και σποραδικές καταιγίδες από τις πρωινές ώρες. Σταδιακά προς το μεσημέρι και το απόγευμα η αστάθεια θα επεκταθεί και σε τμήματα της Θράκης του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας της κεντρικής Στερεάς της κεντρικής Πελοποννήσου και θα εκδηλωθούν και εκεί λίγες μεμονωμένες μπόρες ενώ επικεντρωμένα έως και αργά το απόγευμα θα είναι τα φαινόμενα στην ανατολική μακεδονία και Θράκη με σταδιακή βελτίωση και εκεί αργά το βράδυ. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά στα ορεινα της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο και το νότιο Αιγαίο δυτικοι βορειοδυτικοι 6 με 7 μποφόρ και πρόσκαιρα το μεσημέρι 4 με 6 μποφόρ στα ηπειρωτικά ενω στα υπόλοιπα τμήματα του Αιγαίου δυτικοι 3 με 4 και το βράδυ 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθει από 5 εως 21 βαθμός κελσίου στο βόρειο Ιονιο την Ηπειρο τη δυτική Μακεδονία τη Θράκη και το βόρεια ανατολικό Αιγαίο και ως 24 με 26 βαθμούς κελσίου στις υπόλοιπες πεδινές παραθαλάσσεις και νησιωτικές περιοχές της χώρας και πρόσκαιρα στην νότια Πελοπόννησο την Κρήτη και την ανατολική Ρόδο 28 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφωσεις και κυρίως το εσωτερικό της πεδιάδας δεν αποκλείονται λίγες μεμονωμένες μπόρες ενω στα ορεινά των Τρικάλων της Καρδίτσας και την περιοχή Ολύμπου στο νομό Λάρισας να σημειωθεί και πρόσκαιρη σύντομη καταιγίδα με γρήγορη βελτίωση από νωρίς το απόγευμα.
Λάρισα: Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα γύρω βουνά.
Οι άνεμοι θα πνέουν απο δυτικές διευθύνσεις ασθενεις αρχικά και το μεσημέρι και το απόγευμα 4 με 5 μποφόρ και στα πεδινά αλλά και τα θαλάσσια τμήματα με μικρή εξασθένηση το βράδυ στα πεδινά και ενίσχυση στις Σποράδες.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνου από 10 εως 22/24 βαθμούς κελσίου ενω στα υπόλοιπα του νομού Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 14 εως 24 βαθμούς κελσίου.

https://www.ventusky.com/
https://www.ventusky.com/
++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *