Πλημμύρες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Ιράν. Συνοπτική κατάσταση και κατάρριψη συνωμοσιολογίας.

Τις τελευταίες μέρες κατάβαση ψυχρής λίμνης στη στάθμη των 500hPa (5500m υψομετρο) όπως φαίνεται και στο χάρτη κατέβηκε στην ευρύτερη περιοχή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων του Ιράν του Μπαχρέιν του Κατάρ του Κουβέιτ της Σαουδικής Αραβίας και τμημάτων του Αφγανιστάν και του Πακιστάν. 

https://www.meteociel.fr/

 

Μάλιστα η ψυχρή μεταφορά είναι έντονη και φτάνει ακόμα και στα 850 εκ το πασχαλ δηλαδή στα 1500 μέτρα υψόμετρο περίπου όπως βλέπετε στο 2ο χάρτη. Στο τετράγωνο βρίσκεται η ευρύτερη περιοχή του Ντουμπαι που σημειώθηκαν οι πλημμύρες

https://www.meteociel.fr/

 

Στον τρίτο χάρτη βλέπετε την περιοχή πως θα είναι μετά από αρκετές μέρες όπως είναι φυσιολογικά δηλαδή την περίοδο του καλοκαιριού και της άνοιξης με τις πολύ θερμές αέριας μάζες να έχουν κατακλύσει και πάλι την περιοχή.

https://www.meteociel.fr/

 

Τελος βλέπετε το σύστημα  και τις βροχές που δίνει σήμερα και τις επόμενες 3-4 ημέρες περνώντας από την περιοχή του Ντουμπαι που βρίσκεται αριστερά κάτω προς τα ανατολικα. Μιλάμε για μια πολύ ισχυρη ψυχρή λίμνη η οποία δίνει κατά τόπους και πάνω από 100 mm βροχής προαναφερθείσες χωρες.
Οι μετερολογικοι σταθμοί στην ευρύτερη περιοχή του Ντουμπαι έδωσαν 130 έως 160 mm βροχής μέσα σε 2 ημέρες πράγμα εντυπωσιακό. Οταν μία χώρα δέχεται ελάχιστες βροχές το χρόνο αφού αυτές οι μεταφορές ψυχρών αερίων μαζών δεν είναι τόσο συχνές όπως είναι για παράδειγμα στα Βαλκάνια και τη χώρα μας τη θερινή περίοδο είναι λογικό να μην υπάρχουν οι υποδομές να αντιμετωπίσουν τις πλημμύρες που θα δημιουργηθούν. Αυτός είναι ο λόγος που μια τόσο πλούσια χώρα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις πλημμύρες ενώ αντίθετα παρέχει όλες τις προφυλάξεις για τους 50 βαθμούς κελσίου οι θερινή περίοδος που είναι ένα καθημερινό φαινόμενο.
Όπως βλέπετε η επιστήμη της μετεωρολογίας βρίσκεται εδώ για να εξηγήσει τα φυσικά φαινόμενα που παρουσιάζονται σε κάποια γωνιά του πλανήτη μας. Θα είμαστε εδώ σαν weather group gr να καταρρίπτουμε τις θεωρίες συνωμοσίας και να προάγουμε την επιστήμη της μετεωρολογίας.

https://www.ventusky.com/
+++++++++++++++++++++++++++++++
ΔΩΡΕΑ ΜΕΣΩ PAYPAL ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ SITE ΛΟΓΩ TΗΣ ΠΡΟΣΦΑΤHΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ XAKEΡ.
++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *